Page 5 of 7
Posted: Thu May 20, 2004 10:19 pm
by Skywalker
Kolko kradeni ne6ta,6te ima...
Posted: Fri May 21, 2004 10:56 pm
by turin
Posted: Fri May 21, 2004 11:08 pm
by Moridin
Наистина, ей така се ядат краставици. Само ракийката е излишна на ситуацията, де, ма тва личен избор и стъф...
Posted: Sat May 22, 2004 9:44 am
by Roland
Всъщност олиото и оцетът са най-добрият начин да съсипеш кой да е зеленчук и да си отнемеш правото изобщо да доловиш каквато и да било частица от вкуса му. Тъжно е, но е факт за съжаление :(
Posted: Sat May 22, 2004 9:47 am
by Tais
Posted: Sat May 22, 2004 9:50 am
by Moridin
Зехтинът е пошъл, а лимонът изобщо няма прекрасния остър аромат на оцета, който е много по-правилен от иначе доста тривиалната всъщност - пер се - краставица.
п.с. олиото и оцетът не са естествени, може би? интересно..
Posted: Sat May 22, 2004 10:32 am
by Tais
Posted: Sat May 22, 2004 10:57 am
by Roland
Да де, то толкова остра миризма има оцетът, че убива в зародиш всякакви пориви на зеленчука да ти предложи нещо като вкус. А че е безмоторна краставицата, безмоторна е, факт. Но солта, както е казъл поетът, може да направи чудеса дори със сладоледа ;)
Posted: Sat May 22, 2004 11:00 am
by Tais
Posted: Sat May 22, 2004 12:21 pm
by Marfa
А аз поддържам Таис - салатата *задължително и под страх от смъртно наказание ако се престъпи задължителното* се консумира подправена с лимонов сок и зехтин!!!! Ама лами с ламите и вий!
Posted: Sat May 22, 2004 1:13 pm
by Ghibli
Да живей, живей оцетът, тралала, не ме е страх от Марфа, не ме е страх от Марфа... ама прибери брадвата де... :)
Краставицата я ям в следната градация в зависимост доколко походни са условията и доколко ме мързи да режа салата: без нищо - със сол - със сол и оцет. Олиото никога не съм го разбирала за какво е :)
Posted: Sat May 22, 2004 1:40 pm
by Demandred
С оцет(най-вече) и олио е истината. А зхтинът е гаден и разваля всяка салата, няма какво да се лъжем. Както и маслините сами по себе си.
Posted: Sat May 22, 2004 1:53 pm
by Tais
Posted: Sun May 23, 2004 11:51 pm
by Marfa
ГИБЪЛЕ!!!! ДЕМАНДРЕДЕ!!!!!!!!!!!!!! О ВИЙ, ЧАДА НА МРАКА, НИЗВЕТРГВАМ ВЪ ВО ВЕКИ И ТУЙ ТО!!!!
Ъъъъъъъ... Тъй де, тоест как така мразите зехтин и се покланяте на Злия Оцет?! Бребребре, какви хора, какво нещо, бреееей!!!
Posted: Sun May 23, 2004 11:57 pm
by Dilvish the Damned
Краставиците - със сол (до побеляване и после на вкус), зехтин и малко соев сос и оцет (5:1). Това е идеалната рецепта.