...but wasn't half as awesome as The Wrestler.The best picture candidates — “The Curious Case of Benjamin Button,” “Frost/Nixon,” “Milk,” “The Reader” and “Slumdog Millionaire” — altogether had fewer than half the viewers of “The Dark Knight,” an audience favorite that was praised by many critics
Филмови Награди, Сезон 08/09
Е нали Амелията ти каза на предишната страница - филм, който по стара Оскарова традиция и т.н. 

The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
- The Dragon
- Elder God
Освен, че цялото шоу беше несметно тъпо (прекалено над допустимото!; макар че не мога да виня Джакмън), те имаха наглостта да дадат втори Оскар на Шон Пен!!! Сега, може и да са очаквали Мики Рурк да посвети поредната награда, която печели на кучето си, но...Шон Пен...в Милк??? Йък! Беше единствената изненада за мен през цялата вечер, а се случи да е и кофти такава...Всичко беше толкова посредствено по много странен начин.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib
- pnv_Creator
- Misting
Ето още едно място, на което споделят мнението ти
http://www.imdb.com/features/rto/2009/p ... ll-results
Мики Рурк има над двойно гласове над Шон Пен и всъщност заедно с Foreign Language Film са единствените разминавания между IMDB vote-a и реалните оскари
http://www.imdb.com/features/rto/2009/p ... ll-results
Мики Рурк има над двойно гласове над Шон Пен и всъщност заедно с Foreign Language Film са единствените разминавания между IMDB vote-a и реалните оскари
Като гледам без да сте гледали Милк май се изказвате, но филмът е страхотен, класи над Бедняка. (е те всички бяха, но това е друга тема) Аз дори и не очаквах толкова да ми хареса, но освен невероятната игра на Шон Пен, филмът просто те пленява от начало до край, независимо че аз не се интересувам много от права на гейовете и т.н. Историята на Харви Милк е като на модерен Христос ако може по такъв начин да се обобощи, човекът буквално е пренесен в жерва за да могат всички с неговата ориентация да живеят спокойно и свободно. Щото те иначе американците са в двете крайности - или прекалено ги превъзнасят гейовете, или не ги смятат за хора!
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
Еми значи темата на филма ти пречи да видиш силата му...Не може да се каже че когато актьор от калибъра на Шон Пен печели награда е изненада. Моята теория е че хората искаха Мики да спечели заради историята със завръщането му към големите филми и за да го видят как прави една драматична и просълзива реч. Да, ама не, Академията не сбърка с най-важните награди, а именно за актьорска игра. Щото и един филм за да се смята най-добър трябва да има стойностни актьори които да правят големи роли - Беднякът е много беден на това, но айде ще простим комерса на Холивуд тази година - но за последен път.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
Просълзих се от патосаSamail wrote:Еми значи темата на филма ти пречи да видиш силата му...Не може да се каже че когато актьор от калибъра на Шон Пен печели награда е изненада. Моята теория е че хората искаха Мики да спечели заради историята със завръщането му към големите филми и за да го видят как прави една драматична и просълзива реч. Да, ама не, Академията не сбърка с най-важните награди, а именно за актьорска игра. Щото и един филм за да се смята най-добър трябва да има стойностни актьори които да правят големи роли - Беднякът е много беден на това, но айде ще простим комерса на Холивуд тази година - но за последен път.

А, Академията освен да се осира последните години...
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Академията престана да ме вълнува след т.нар. "чернокожи Оскари" през 2002 г., силно повлияни от 11 септември 2001 г. На тях някакъв неизвестен американец, чието име даже не помня, взе Оскар за песен към филм при конкуренцията на Пол Маккартни, Стинг и Ениа. Другите награди също се разпределиха на принципа "кой от номинираните е американец". Така и Ръсел Кроу се размина с Оскара за главна мъжка роля, при положение, че филмът му "Красив ум" обра де що има други основни награди.
Единственото свежо нещо за мен е крилатата фраза на Уди Алън: "Много обичам церемонията по връчване на наградите Оскар. Това е най-големият еврейски празник на света".
Единственото свежо нещо за мен е крилатата фраза на Уди Алън: "Много обичам церемонията по връчване на наградите Оскар. Това е най-големият еврейски празник на света".
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Не съм убедена, че можеш да правиш моя личностна класификация (или предположение), основано на прост факт, че смятам даден филм за оувърхайпнът и недотам успешен.Samail wrote:Еми значи темата на филма ти пречи да видиш силата му...Не може да се каже че когато актьор от калибъра на Шон Пен печели награда е изненада. Моята теория е че хората искаха Мики да спечели заради историята със завръщането му към големите филми и за да го видят как прави една драматична и просълзива реч. Да, ама не, Академията не сбърка с най-важните награди, а именно за актьорска игра. Щото и един филм за да се смята най-добър трябва да има стойностни актьори които да правят големи роли - Беднякът е много беден на това, но айде ще простим комерса на Холивуд тази година - но за последен път.
Изпълнението на Шон Пен беше като кръстоска между това му в I am Sam и All the King`s Men за мен. Същото неуморно жестикулиране и ефекта на "trying too hard". Във всички общи сцени с Бролин някак дори ми се губеше. Имам си теория защо получи наградата във всеки случай и не подкрепям становището Академията избра най-доброто от актьорските браншове като изпълнения тази година. But that`s just me.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon
Невероятно съм разочарован от самата церемония. Никога не съм очаквал точно Оскарите да ми изглеждат евтини
Но те бяха направили всичко възможно това да е така. Почти липсваха супер яките монтажи от филми и интервюта, изпълненията на песни бяха под всякаква критика с любителството си, а трите номинации изобщо не ги коментирам, при наличието на един куп по-добри неноминирани песни.
Хю Джакмън беше пич, обаче имаше много по-малко участие от водещите предните години, а НЕГОВИТЕ музикални номера бяха брутално безвкусни и глупаво скроени. Не обявяваха имената на хората, които даваха наградите, което е ОМГ недопустимото, а концепцията с петимата актьори/актриси, които да награждават за главни и поддържащи мъжки и женски роли беше безумно тъпа, при положение, че липсваха откъси с въпросните роли и трябваше бедните хорица да се пънат да хвалят. Потресно ми беше и как използваха по един сет награждаващи за по 2-3 номинации.
За самите награди нямам кво толкова да кажа, освен, че Шон Пен ми е непосилно гнусен и като актьор, и като личност. Иначе не съм гледал Милк, нито възнамерявам. Сценаристът на същия тоя Милк изглеждаше хипер нездраво и леко психопатично
И това е. Супер долнопробно изглеждаше церемонията тая година, а предвид, че светът прави и невъзможното да те оспойли за наградите, колкото и да се пазиш, тя беше основният ми стимул да гледам награждаването. Само че ако ше пестят по тоя начин пари... айде нема нужда.
Прочее, зарадвах се за Кейт Уинслет. Едно, че си го заслужава Оскара (не знам дали за тази роля все още, но принципно), и второ, че се държа ужасно достойно и качествено на подиума. Зарадвах се и за Хийт, въпреки че за мен тая награда се обезценява от факта, че му я дават основно защото е мъртъв :/ За Беднякът милионер ми е некво такова средняшко. В смисъл, хем ме кефи, хем половината награди, дето взе, си личеше, че са тотално out there и ги получава само за да може Големият Награждаван Филм тая година да събере повече награди. Безсмислие.

Хю Джакмън беше пич, обаче имаше много по-малко участие от водещите предните години, а НЕГОВИТЕ музикални номера бяха брутално безвкусни и глупаво скроени. Не обявяваха имената на хората, които даваха наградите, което е ОМГ недопустимото, а концепцията с петимата актьори/актриси, които да награждават за главни и поддържащи мъжки и женски роли беше безумно тъпа, при положение, че липсваха откъси с въпросните роли и трябваше бедните хорица да се пънат да хвалят. Потресно ми беше и как използваха по един сет награждаващи за по 2-3 номинации.
За самите награди нямам кво толкова да кажа, освен, че Шон Пен ми е непосилно гнусен и като актьор, и като личност. Иначе не съм гледал Милк, нито възнамерявам. Сценаристът на същия тоя Милк изглеждаше хипер нездраво и леко психопатично

И това е. Супер долнопробно изглеждаше церемонията тая година, а предвид, че светът прави и невъзможното да те оспойли за наградите, колкото и да се пазиш, тя беше основният ми стимул да гледам награждаването. Само че ако ше пестят по тоя начин пари... айде нема нужда.
Прочее, зарадвах се за Кейт Уинслет. Едно, че си го заслужава Оскара (не знам дали за тази роля все още, но принципно), и второ, че се държа ужасно достойно и качествено на подиума. Зарадвах се и за Хийт, въпреки че за мен тая награда се обезценява от факта, че му я дават основно защото е мъртъв :/ За Беднякът милионер ми е некво такова средняшко. В смисъл, хем ме кефи, хем половината награди, дето взе, си личеше, че са тотално out there и ги получава само за да може Големият Награждаван Филм тая година да събере повече награди. Безсмислие.
And you can't dance with a devil on your back...