Почнах четвърти сезон днес и преди малко изгледах седми епизод.
Сериалът определено си държи ниво и то стабилно. Сезонът е интересен, забавен и наистина увлекателен. Случаите са приятни, вече седем серии нито един епизод не ми е бил дори леко скучен, което не знам дали е ставало преди. Трети сезон сигурно ще си ми остане любимият, де, но все пак и този е доста добър.
Суийтс чак сега го възприемам като стабилен участник в действието, преди ми беше по-скоро като добавка към Бренан и Буут. И всъщност ми е третият любим персонаж. Ходжинс, Анждела и останалите са много яки, но Бренан и Буут са наистина уникални. Още от първите няколко епизода на сериала ми направи впечатление как двамата тотално се гаврят с възприетите стереотипи. Жената в случая е по-студената, по-логичната, по-директна, по-практично ориентираната. А мъжът е по-емоционален, по-деликатен, има по-добър нюх за хората (да не кажа направо женска интуиция) и дори е вярващ. И същевременно Бренан не е някоя мускулеста мъжкарана, а Сийли далеч не е женствен. Та Суийтс е подобен в това отношение, тъй като тотално разрушава стереотипния образ на възрастния хладнокръвен и разумен психолог, като същевременно въобще не е лош психолог.
И Зак не просто го няма. Неговото отсъствие е важен елемент от ежедневието на персонажите и определено им влияе и това ми харесва много. Епизодичните стажанти са много яки, ама наистина много.
А седми епизод за момента е най-добрият на четвърти сезон. Това беше серията за мъжът-жена, разсечен на две. Върна ми надеждата, че сериалът все още може да прави и емоционални, а не само интригуващи епизоди.
И дам, сигурно е бая досадно да четете мнения за серии, които сте гледали преди година и нещо, но аз все пак държах да си кажа, че ме кефят