Какъв цвят е форумът?

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

Post Reply

За кого гласувахте на изборите за парламент?

ГЕРБ
9
17%
Коалиция за България
4
8%
ДПС
0
No votes
Атака
2
4%
Синята Коалиция
25
47%
РЗС
1
2%
Лидер и Новото време
0
No votes
НДСВ
2
4%
друг
10
19%

Total votes: 53

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Mon Jul 06, 2009 10:50 pm

А точно така е трябвало и да гласуват хората - в смисъл не само за НДСВ, но по принцип за малките партии
за понятието 'разсейване на гласове' да си чувал? :)
ако няма да гласуваш за партия,която ще мине 4-те процента,по-добре не гласувай изобщо .
"Ами да, знам че е мутра, ама ще спре комунистите.." (какви комунисти???!!)
по-нататък в поста си се учудваш на тъпоумието на младите в българия,но пък сам демонстрираш подобно поведение.

мда,жан като сдаде кабинета и всеки в тая държава,който е имал вземане-даване с партията майка си стегна багажите и хвана първия самолет за адската дупка,от която се е пръкнал :lol:
така беше,наистина,да се неначуди човек как фалира балкан при толкова комунистически наплив да се разкара от държавата :lol:

за радост или съжаление,точно такова мислене (нищо,че звучи иронично от моята клавиатура) даде мандат на 'реформиралите се социалисти' на последните изобри.
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 06, 2009 10:53 pm

Квот каза Даниел. Ае стига с тоя лаф за партийната книжка. Който ми покаже политик на над 30 годишна възраст, който да не е членувал в Партията, получава усмивка по радиото, баси! Че то до 89-та Партията е била равна на политиката изобщо.
And you can't dance with a devil on your back...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Mon Jul 06, 2009 10:58 pm

папата вярно ли е бил хитлер югенд ? :shock:

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Mon Jul 06, 2009 11:21 pm

Който ми покаже политик на над 30 годишна възраст, който да не е членувал в Партията, получава усмивка по радиото, баси!
Симеон Сакскобургготски. :D :D :D
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 06, 2009 11:28 pm

Кошлуков бил ли е член на Партията някога?

Иначе папата си мяза на дърто наци отвсякъде. Йоан Павел 2 ни беше разглезил и беше почнал да очовечава католическата църква, ама тоя май не е много доволен от тоя факт.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 06, 2009 11:36 pm

Demandred wrote:
Който ми покаже политик на над 30 годишна възраст, който да не е членувал в Партията, получава усмивка по радиото, баси!
Симеон Сакскобургготски. :D :D :D
Политик, казах, не инбред урод-марионетка.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jul 06, 2009 11:39 pm

Ъъъ, ако ще караме така, покажи ми политик в България изобщо.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jul 06, 2009 11:41 pm

Уф, айде пак плямпане. Сакскобургготски никога не е бил политик, никога не е участвал в политиката, дори не е живял в България фор фъкс сейк! Кажи ми, честно, с ръка на сърцето и открито лице, НАИСТИНА ли трябваше да правя тва уточнение? :neutral:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 07, 2009 12:18 am

Всъщност точно неживеенето му в България го спря да се кандидатира за президент - а той точно за тоя пост се гласеше. И май и други го гласяха. Някои в СДС - може би и Костов - бяха склонни да използват хората си в Конституционния съд и да извъртят законово тълкуване, което да позволи на Сакскобургготски да се кандидатира. И според мен постът му пасваше идеално - минимум реални отговорности, максимум присъствие в световни контакти на високо ниво.

Бате Пепи обаче беше твърдо против, щото си искаше поста за себе си. И се осра работата.

Не мисля, че Сакса сериозно е обмислял да прави партия и да става премиер. Просто като се видя, че СДС няма да го подкрепи за президент някои хора явно приложиха това като План Б.
Last edited by passer-by on Tue Jul 07, 2009 12:22 am, edited 1 time in total.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Jul 07, 2009 12:21 am

Като президент щеше да му отива доста повече отколкото като премиер :)
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jul 07, 2009 12:22 am

Точно това добавих току-що в едита си. Щеше да е идеален.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Tue Jul 07, 2009 12:27 am

Да - като представителна фигура която маха с ръка и гледа умно го биваше. За премиер с твърда ръка - не.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Tue Jul 07, 2009 12:43 am

Марфа, нещата в България просто стават много бавно (като Тракия, да :)) , защо част от такива проблеми да не извират точно от управлението на Костов. Никoй не говори по цял ден за това как той бил по зъл и от Дявола, но хората които не го обичат не можеш ги накара да го заобичат само защото е със Сините едва ли не. Просто това е един човек който трябваше да бъде отдавна във затвора, и хората които знаят какъв е не могат да търпят че той се точи още за властта. Същото като с Румен Петков, само че тук вече това си е работа на Бойко...
neEd'Le wrote:
"Ами да, знам че е мутра, ама ще спре комунистите.." (какви комунисти???!!)
по-нататък в поста си се учудваш на тъпоумието на младите в българия,но пък сам демонстрираш подобно поведение.

мда,жан като сдаде кабинета и всеки в тая държава,който е имал вземане-даване с партията майка си стегна багажите и хвана първия самолет за адската дупка,от която се е пръкнал :lol:
така беше,наистина,да се неначуди човек как фалира балкан при толкова комунистически наплив да се разкара от държавата :lol:
neEd'Le wrote:за радост или съжаление,точно такова мислене (нищо,че звучи иронично от моята клавиатура) даде мандат на 'реформиралите се социалисти' на последните изобри.
Честно, надявам изборните ти емоции да са ти повлияли при написването на това мнение, щото иначе не знам. Аз не съм говорил за тъпоумие, тъй че няма нужда от персонални обиди. Освен това като изказваш определени твърдения редно е те да се съпоставят поне малко с реалноста, много хора приемат че управлението на Костов е успех само защото така им се иска и не се дават никакви аргументи на такива твърдения. Защо няма - това което се случи с промишленоста е факт, не е жълта новина, нещо което може да се провери лесно от икономическото състояние на страната в момента. Но не ми се говори повече че наистина патоса взима противовес малко повече като се говори за такива неща.
Roland wrote:Уф, айде пак плямпане. Сакскобургготски никога не е бил политик, никога не е участвал в политиката, дори не е живял в България фор фъкс сейк! Кажи ми, честно, с ръка на сърцето и открито лице, НАИСТИНА ли трябваше да правя тва уточнение? :neutral:
Е как да не е, нали е играл покер. :)) Смея да твърдя че доста добре си разбира от политиката човека, много го бива с лъженето.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Jul 07, 2009 1:05 am

за успехът на костовото правителство въобще не искам да говоря - някои хора просто имат къса памет в определени отношения,други - не.
всякакви дискусии са абсолютно безпредметни и няма да променят нищо.
аз лично няма да забравя нито мутрагените в анцузи,нито опашките за хляб,нито как и двамата ми родители останаха без работа.
ако някой е рупал пасти по виденово време - евала.

както и да е,идеята ми си остава същата - в голяма заблуда живее всеки,който си въобразява,че едновековната организация,властвала над половината свят,ще умре ей така за 20 години,само защото режимът падна.

иначе това за тъпоумието беше перифразация,нямах за цел личностна нападка
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Tue Jul 07, 2009 1:20 am

и гледай сега, левицата винаги ще я има, докато има демокрация поне. Но наистина не мога да приема че можем махленски да лепиме етикети на БСП комунисти, само защото до преди 20 години им се е различавала едната буквичка в името. Светът се промени за последните 20 години, той се промени още от 85-а ако става дума. Но партиите еволюират, както и всичко друго в обществото. Защо да няма една модерна социално обърната левица и във България, защо да няма и други големи леви партии във бъдещето? Нима като се загледаш във Западна Европа и понятието социализъм веднага буди асоциации комунизъм - напротив, там лявото се смята за еквивалент на прогрес и за народни блага и се сменят след определени периоди със дясно управление. И защо да нямаме и един модерен център по-нататък - има ли демокрация и истински партии (зад които не стоят мутри) винаги има и условия за развитие на един солиден център в политиката.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти