Page 5 of 5

Posted: Wed Apr 21, 2010 7:23 pm
by Amelia
Няма. То и по тези тука няма. Ма то в Бг не ни е много вътре в диетата морската храна, та не е голям дерт.

Posted: Wed Apr 21, 2010 11:04 pm
by Pugsley
Жените, на които по принцип им пука, какво ядат докато са бременни, ше си намерят информацията. И да го пише на етикета, майките дето пушат, докато са бременни, няма много да го отчетат.

Posted: Thu Apr 22, 2010 12:05 am
by Morwen
Оф, пушенето пък как се изкопа... Добре, а майките които не пушат? На повечето хора не би им хрумнало, че рибата може да е опасна.

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:08 pm
by The Dragon
Търся някакъв начин да си поръчам от германия/италия/австрия нутела за палачинки, гофрети и ягодово фондю. Ако някой обясни, че полския боклук която внасят в Бг е същата - върни се да си ядеш кренвиршите FF-вкус за 2.40 моля.

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:20 pm
by thunder
за фондю купи някакъв чист млечен шоколад, натроши го на парчета, добави мляко (кондезирано е идеално) и това в съда за фондю в микровълновата. Естествено съдовете за шоколадово фондю са керамични, с метални в микровълновата не става - в такъв случай импровизирай;) Става по-добре от Нутела - гаранция.

за гофрети и палачинки - no idea

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:20 pm
by Xellos
Виж по-скоро рецепти за домашен ;р Не в важно върху какво ще се лепи после ;)

Ех, Коцето превари :)

Микровълнова - два съда: една купа с вода по голяма и 1 със сместа (така де на водна баня). Аз и меда така си отзахаросвам.

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:32 pm
by thunder
абе проблема на горното е, че отива много нормален шоколад за да се направи един течен :) За фондю е супер, но за палачинки май трябва повече количество. Правили сме в нас и домашен от захар, какао, масло и мляко. Обаче точни пропорции не помня

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:36 pm
by The Dragon
Дреме ми на ... за домашния. Немската нутела убер алес. Няма толкова плътен лешников вкус. Та някаква идея откъде човек може да си земе един вагон от нея?

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:37 pm
by Cruelty
Друг вариант е ганаша - заливаш натрошен качествен шоколад с гореща сметана и бъркаш докато стане лъскаво. Май беше 1:1 съотношението.
В Метро има едни големи блокове шоколад на ION 2.5 кг и белгийски 5 кг. Изтрайва доста време в хладилник, но е добре да се яде в рамките на седмица. Само го притопляш за да може да се маже. И е доста по-добро и от немската Нутела, ако ползваш качествени продукти.
Като се прибера ще ти изровя рецепта за домашна Нутела, води се добра, но не съм я пробвала лично.

Posted: Tue Jun 01, 2010 3:45 pm
by Morwen
Хора, човекът си иска нутелата, която има специфичен вкус, не някакъв (бил той и добър) домашен шоколад. Не че не ми е интересно за домашния шоколад, ам това ми мяза на развален телефон вече:)

Posted: Sat Jul 10, 2010 11:15 am
by Xellos

Posted: Sat Jul 10, 2010 11:45 am
by Interpreter
добре де, последното не звучи толкова зле.

Posted: Sat Jul 10, 2010 11:52 am
by Xellos
тъй де, стига да не е само пр ;)

Posted: Thu Jul 15, 2010 8:50 pm
by The Dragon
Открих шунката натура на Тандем. Доста по суха от пражката, и с невероятен вкус - не отстъпва на доста от немските които съм опитвал.

Posted: Fri Jul 16, 2010 10:03 pm
by Xellos
Диетата която до сега не ме е подвела :)
Spoiler: show
Image