Пък и не съм казал, че е идеален - само, че повече заслужава награда от... някои други.
Днес май е рекорден ден за офтопици в различни теми от форум "Филми" бтв. Е, преплитането не е като оная графика за мутантите в комиксовата тема, ама пак бива.

Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Аха. Ти така четеш някои постове например.Roland wrote:Всеки вижда каквото избере да види...
Това прозвуча много в стил "Прекрасен нов свят" където който мисли извън нормата е смятан за едва ли не откачен, ама ще си замълча че е безсмислено...Roland wrote:Ми няма произведение на изкуството, което да не може да се подобри. Е и? Фактът, че филмът ще чукне двата милиарда бтв означава, че се харесва на хора от абсолютно всяка социална и професионална сфера. Т.е. сори, ама си малцинство, и то не интелектуалното малцинство VS простата маса, а обикновено мъничко малцинственце
Не е така, защото като сведеш филма до фундаменталните елементи точно се вижда, че цялата му история куца. И това не е само защото е правен по Покахонтас, имай в предвид. Значи имало цялата идея за това как трябва да бъдем по-екологично съзнателни и да живеем в едно с природата. Първо, че това не е нещо ново, а е един от принципите на екологията, и второ тази идея никак не беше развита, и това най-много ме издразни. (не, няма да гледам втората част за да видя дали там няма да я дообяснат сори) Споменаха го като На'вите имат тая "свещена" връзка с природата на Пандора, правиха онея двамата секс в гората на мъртвите души и след това скочиха веднага на битката и всичко отиде по дяволите. Ами извинявай, но точно така се почуствах, до тоя момент бях готов да простя на филма каквито и да е грешки и баналности, но това си беше просто много дълбока среща с реалноста. И тя е, че Камерън е направил филм който е преди всичко екшън (във фантастичен свят) и съвсем малко истински стойностен филм. Това е, нищо повече, сега като се замисля аз дори се чувствах на моменти все едно съм в някаква видео игра, до такава степен ми беше чужд тоя филм и ми беше непонятното като тичат от чудато растение на друго какъв е смисълът на всичко това. В смисъл, не че задължително търся смисъл във всичко, но някак си тук очаквах наистина нещо да стане, да има поне един два момента който да ми дадат някаква идея за цялата грандиозност която му се приписва на филма, а той си беше само като игрална видео игра. И това е, представете си че след като филмът така е подействал на мен, пък като гледам и на Пасър-бай, значи не е единодушно възхваляван във цялата вселена. А да не говорим, че това е и филм който е популярен най-вече сред младите на нашата възраст, ако някой от по-възрастните ви роднини или приятели са го харесали съм сигурен, че не е така със всички. За много хора той просто няма въздействие защото те са заети със собствения си живот и заето ежедневие, че да се прехласнат по нещо което дори не може и да го проумеят, защото просто не моье да намери отклика с тях. Това е, тук наистина е повече до това дали го чувстваш някой филм, дали ще го запомниш и ще се връщаш мислено към историята му години след като си го изгледал за първи път.Vivian wrote:Познато ми е това усещане с очакването на 'повече' (правила съм го относно други филми), но не мислиш ли, че всеки филм може да се сведе до резюмиране на основните му елементи, както си направил с Аватар? Също, не смяташ ли, че Илиада на Омир, примерно, по своята същност е дълбоко банално произведение с няколко битчици?
Samail за Аватар wrote:след като филмът така е подействал на мен, пък като гледам и на Пасър-бай, значи не е единодушно възхваляван във цялата вселена.
...и ще се върна в темата след два часа, като изгледам ЛокъраЛао Дзъ wrote:Триенето на постове те превръща в женски полов орган.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests