Насилието в училище
Moderator: Moridin
Ами знам ли, така ме посаветваха много хора, който са били в мойто положение. Аз ако тренирам едва ли ще го разгласявам на който и да било. Знам че половината боксьори за нищо не стават, знам че се иска търпение, време.. Също знам, че това да прозвучи смешно, но преди около 2 години почнах да играя една игра със стрелба, стратегия абе както и да е. От началото всички ме убиваха нищо не знаех, обаче с времето услоявах едно по едно и така задобрях. В бойните изкуства е нещо подобно - ако имаш желание и търпение ще го постигнеш. Боя, обаче не го възприемам като игра. Това е нещо, с което гаменчетата могат да се защитят. Въпроса е там, че при определени ситации си объркан от агресията на другия и не знаеш какво да предриемеш.
Last edited by mamut on Wed Apr 28, 2010 2:43 pm, edited 1 time in total.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Трябва да внушиш че си достъчно луд да се защитиш по безкомпромисен начин без реално да прибягваш до екстремни методи. Това е въпрос на поведение , не на физическа сила. Трябва така да направиш че да си мислят - струва ли си да рискувам да си правя гавра ако вземе и ми забие един пергел в окото?
Last edited by RRSunknown on Wed Apr 28, 2010 2:50 pm, edited 1 time in total.
- tigermaster
- Elder God
Изобщо не сравнявай бойните изкуства с компютърните или каквито и да било игри. Пак ти казвам, като не си тренирал, не пиши.mamut wrote:Ами знам ли, така ме посаветваха много хора, който са били в мойто положение. Аз ако тренирам едва ли ще го разгласявам на който и да било. Знам че половината боксьори за нищо не стават, знам че се иска търпение, време.. Също знам, че това да прозвучи смешно, но преди около 2 години почнах да играя една игра със стрелба, стратегия абе както и да е. От началото всички ме убиваха нищо не знаех, обаче с времето услоявах едно по едно и така задобрях. В бойните изкуства е нещо подобно - ако имаш желание и търпение ще го постигнеш. Боя, обаче не го възприемам като игра. Това е нещо, с което гаменчетата могат да се защитят. Въпроса е там, че при определени ситации си объркан от агресията на другия и не знаеш какво да предриемеш.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
Дадох пример, че се иска желание и търпение. Напълно наясно съм, че бойните изкуства не могат да се усвоят туко-така.
Това ще е доста трудно. В смисъл аз не мога да се провокирам от обиди, даже ми е смешно, просто не съм такъв. Има такива, който кат им се озъбиш 2-3 пъти спират, има такива, които като поговориш с тях се разбирате, обаче гамените направо са най-противните същества и прибягват до бой.RRSunknown wrote:Трябва да внушиш че си достъчно луд да се защитиш по безкомпромисен начин без реално да прибягваш до екстремни методи. Това е въпрос на поведение , не на физическа сила. Трябва така да направиш че да си мислят - струва ли си да рискувам да си правя гавра ако вземе и ми забие един пергел в окото?
tigermaster, не чак толкова с лошо. Защо да не може да пише, като не е тренирал? Не е като mamut да се опитва да обяснява как се прави конкретна техника или да предлага тактики в бой, а просто прави общо наблюдение върху бойните изкуства и хората, които се занимават с тях.
Част от наблюденията му са верни - тренировките определено вдигат самочувствието, особено отначало. Също така искат постоянство и търпение, и способността да не се отказваш при липса на бърз напредък (това във връзка с примера му с играта - не казвам, че щом се е справил с игра ще се хване и ще изучи някое бойно изкуство, но пък демонстрира постоянство). Що се отнася до това:
@mamut - с други думи, няма лошо да започнеш да тренираш бойно изкуство, само че просто не очаквай бързи резултати. За момента ако наистина нямаш друга възможност, виж варианта на RRSunknown - демонстрираш че си достатъчно луд, та да не им се занимава да се бият с теб. Не означава точно пергел в окото, но трахеята, топките и носа трябва да са първи цели при бой, при това по възможност с първи удар. Лошото е, че такава тактика значи, че трява да си готов да понесеш голямо количество бой отначало и да не се отказваш, докато биячите не спрат - и не е задължително да успее като вариант.
Част от наблюденията му са верни - тренировките определено вдигат самочувствието, особено отначало. Също така искат постоянство и търпение, и способността да не се отказваш при липса на бърз напредък (това във връзка с примера му с играта - не казвам, че щом се е справил с игра ще се хване и ще изучи някое бойно изкуство, но пък демонстрира постоянство). Що се отнася до това:
наистина е много често срещано погрешно разбиране при хора, които не са тренирали бойни изкуства и/или нямат много "опит" с реални ситуации на насилие.но ако знаеш някое бойно изкуство хич няма да те грее дали Пешо и Христо имат 5 сантиметвори рамена и могат да се бият.
@mamut - с други думи, няма лошо да започнеш да тренираш бойно изкуство, само че просто не очаквай бързи резултати. За момента ако наистина нямаш друга възможност, виж варианта на RRSunknown - демонстрираш че си достатъчно луд, та да не им се занимава да се бият с теб. Не означава точно пергел в окото, но трахеята, топките и носа трябва да са първи цели при бой, при това по възможност с първи удар. Лошото е, че такава тактика значи, че трява да си готов да понесеш голямо количество бой отначало и да не се отказваш, докато биячите не спрат - и не е задължително да успее като вариант.
Elves dig rocket launchers.
Аз не съм сред най-социалните хора на тази планета, не съм и сред най-силните. Нито съм прекалено висок, нито съм особено силен, но просто се държа с безразличие и леко снобарски, и до сега най-големите биячи са мили, кротки и добрички с мен. Може би си мислят, че имам страшно много пари и не искат проблеми, а аз по никакъв начин не съм демонстрирал, че имам пари. Просто с държането си човек трябва да внушава нещата, които иска да внушава. Естествено в 7-ми клас такова нещо е трудно, но той mamut голямата му тревога е какво ще стане, ако като порасне, някой му се злоби в автобус или на улицата. Което е доста песимистичен начин на мислене. Или просто София е по-голяма джунгла, отколкото съм си мислил, за което моите съболезнования.
- RRSunknown
- Elder God
Има едни неща, на които им се казва полиция, за хората закачащи те навън. Има и едни неща казващи се охрана, директор и т.н. за хората закачащи те в училище. Всъщност идеята е въобще да не се стига до бой... така падаш на тяхното ниво. Хубаво е да можеш да се защитиш инцидентно, но нали се сещаш, че следващия път ще дойдат трима? И ти какво - ще си основеш собствена банда за да се пазиш ли?Това е много наклонена плоскост...mamut wrote:Хах, ами при такова положение кво правим? Някой се закача - мълча му, някой ме удря - не правя нищо. Добре да оставим ситуациите извън училище, ами на вън? Пак казвам "Въпроса е там, че при определени ситации си объркан от агресията на другия и не знаеш какво да предриемеш."
Ако единственият изход беше бой, естественият прираст щеше да е много по-нисък.
Last edited by Morwen on Wed Apr 28, 2010 5:26 pm, edited 1 time in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Да - много често се случва това в училището на майка ми. Ако няма видими следи нападателя не могат да го барнат, ако има следи от насилието го задържат за кратко и го пускат. В крайна сметка следва отмъщение над оплакалия се.Muad_Dib wrote:Глупости пълни, както винаги редовното дрънкане на българина, че само държавните органи са му виновни.
Някой от нападнатите да е отишъл в полицията случайно?
Директорът може да изключи побойника. В моето училище се е случвало, при това на практика беше заради избухване. В смисъл изключеноето момче си беше гаменче, но не е като системно да се биеше.RRSunknown wrote:Морви колкото и да не ти се вярва дирекрора нищо не може да направи, полицията също.
Именно тук грешиш. Именно ако им реагираш, ще им е забавно да продължават, иначе омръзва.Ами просто така е в нашето училище, може би и в други. Ето ти една ситуция: вървиш си и те почват "ей зубар", "ей балък", "ей дебел" и т.н. В такава ситация ако си мълчиш така ще е всеки път като те видят.
Като лирическо отклонение, когато бях година по-малка от теб, играех физическо с много стари, дошивани маратонки "Пирин". Принципно имах имидж на зубърка и лесен за нараняване човек, така че всеки път като се явях на физическо с маратонките, следваше небрежна лавина подигравки от няколко съученички. Това спря в момента, в който се ухилих им им обясних, че няма какво да се занасят с моите ръчно тунинговани "Пирин хендемейд спешъл лимитид едишън" или нещо от сорта. Не винаги е толкова моментално, но в този случай в момента, в който на мен спря да ми пука, спря и на тях.
За съжеление нямам особено добри оценки за да сменявам даскалото.
Ми дай малко газ за кандидатгимназиалните изпити, те са главната част от оценката. Бих ти предложила дори помощ, ако решиш.
Изключително сбъркана логика. Ако ще мислим така, аз направо да ходя запасана с два пищова, защото няма спасение. Може да се намерят, може да не се намерят. Това дали някой ще те нападне на улицата е въпрос на случайност. А гамените, които са непрекъснато около теб не са въпрос на случайност, от тях можеш да се опиташ поне да избягаш. Те не са навсякъде, колкото и да се опитват да те убедят в това.Пък и аз и да избягам от тия агресивни гамени все ще се намерят други, какво правим при такава ситуация(било то в болница, влак, улица, блок,...)?
Знам какво е това, въпросът беше конкретно при теб как е:)До колкото социялната фобия http://www.evropea.com/social_phobia.html е описано.
Иначе в бойното изкуство няма лошо, ако не прекаляваш. Ще е добро за физическата ти кондиция и може да те научи на дисциплина. Но няма да те предпази от гамени.
I don't wanna die
- RRSunknown
- Elder God
Директорът може да изключи побойника. В моето училище се е случвало, при това на практика беше заради избухване. В смисъл изключеноето момче си беше гаменче, но не е като системно да се биеше.
Да - така е , но това става само за най-екстремалните случаи. В повечето случаи има разговори които не водят до никъде и дори понякога се казва на жертвата че тя е виновна и че ги предизвиква. Освен това директора няма изгода да изключи който и да е защото всеки загубен ученик е минус пари от делегирания бюджет.
Разбира се ако тормозения ученик заплаши с преместване на училището директора застава в шах но малцина родители на томрозени ученици си правят труда да вземат такива мерки.
Last edited by RRSunknown on Wed Apr 28, 2010 5:59 pm, edited 1 time in total.