Page 5 of 7

Posted: Fri Oct 15, 2004 11:08 am
by The Dragon
Термит - не е така - чушките стават за ядене - само ако са много малки, много тайландски и много люти :)

Posted: Fri Oct 15, 2004 12:49 pm
by Tais
Извратени сте вий, тц, тц... :twisted: не обичат чушката?!? Чушката?!?! :shock:
Ксели, те са заблудени, слънчице!!
Чушката е в Топ 3 на зеленчуците! Сурова, печена, пържена, в манджа, в лютеница, в кьопоолу, в имамбаялдъ, в каквото там се сетите!! Ох, както съм гладна - килограми мога да погълна :D

Posted: Fri Oct 15, 2004 1:45 pm
by Elayne
А аз мисля че май е станало късо в Матрицата, защото тоя topic е сбъркан още от първата страница. :? :? :?
Ама е лудо-страхотно сбъркан :D 8-) :D 8-) . Go go go Mors' feet! And carrots and chushki (печени)!!!

А какво ще кажете за брат им патладжана - мега вкусно!

Posted: Fri Oct 15, 2004 1:48 pm
by Moridin
Всъщност патладжанът е брат на тиквичката и макар да не е толкова изтънчен като нея, все пак си го обичам :)

Posted: Fri Oct 15, 2004 1:55 pm
by Lannis
Патладжанът го признавам - спор няма!!! Както и сестра му - Лейди Тиквичка! Трябваше ми време да дорасна, за да ги оценя, обаче успях. А какви невероятни кюфтета от тиквички стават, просто думи нямам!

Всъщност - чушките ги признавам под формата на лютеница. Обаче там тя бива смесена с доматки и ... моркови:). Поне често такава съм яла. Прелест невъобразима!

Posted: Fri Oct 15, 2004 2:14 pm
by The Dragon
Патладжан, тиквички, бамя и друга подобна гнус - на боклука!
Требе да си е расло на кокал!

Posted: Fri Oct 15, 2004 2:19 pm
by Elayne
За бамята съм съгласна - гнус! :x

И все пак пробвайте пикантните крилца в КФС - страхотни са и наистина са пикантни (даже по-)...

Posted: Fri Oct 15, 2004 3:06 pm
by termit
Мда, ще си променя си мнението, така че да изключва лютите малки жълти чушлета от списъка на забранени за нетуршия чушки. Считайте го за променено!

Иначе, аз съм напълно съгласен с Драгън. Вълчата салата е единственото подходящо ястие за млад изискан джентълмен като мен. Разните там тиквички и патладжани са твърде... растениести за моя вкус :wink:

Posted: Fri Oct 15, 2004 3:30 pm
by Moridin
Бамята е евтина имитация на нещо смътночушкоподобно и изобщо не знам къде пък я бутате при свястната храна...

малките туршиени чушки са просто смешни и жалки, сори

Posted: Fri Oct 15, 2004 4:54 pm
by Matrim
Едно време бях истински маниак на теам тъшия от бамя, а пък сега ме подсещате от колко години не съм ял такова нещо. :)
А като говорих за чушки забравих за лютите, които ги тача, стига да не са смъртносно лютиви.

Posted: Fri Oct 15, 2004 4:58 pm
by Morwen
Осъзнайте се, бе... патладжани? Това нещо природата нарочно го е направила синьо-лилаво за да си личи, че не е за ядене, а вие го бутате къде ли не. Тиквичките пък стават само на тиквените кюфтета, за които спомена Ланнис.
А бамята... мязаше ли на брюкселско зеле или бъркам нещо? Ако не бъркам не става за ядене, значи:Р

Posted: Fri Oct 15, 2004 5:00 pm
by Matrim
Нямам идея как изглежда брюкселското зеле, затова не мога да ти помогна, но патладжанът се ядва пържен, а тиквените кюфтета са толкова достойни за това славно име (а именно кюфте), колкото и пекинезите да бъдат наричани вълци. :)

Posted: Fri Oct 15, 2004 5:36 pm
by Lannis
Явно не сте яли правилните кюфтета от тиквички, това мога да кажа аз...

И аз уважавам раслото на кокал, като го видя в чинията си, но това не означава, че трябава да се пренебрегват всички онези прекрасни дарове на природата, расли на клонче, стебло или под земята (обичам моркови, обичам картофи!!!!! Обаче по отношение на чушките не отстъпвам и на милиметър)

Обаче.. бамя :shock: ! Да ви кажа отношението ми към чушките може да се определи като блага търпимост, ако го сравним със същото спрямо бамята!!! Кой и кога е решил, че това нещо става за ядене! :shock:

Posted: Fri Oct 15, 2004 5:47 pm
by Moridin
Матриме, чедо, НЕМА кюфте каймено, което да се сравнява с тиквичковото!

Posted: Fri Oct 15, 2004 5:59 pm
by Drizzt Do`Urden
оо такива гадни вегетариански изказвания да не чувам :Р