The Series Topic, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Jan 26, 2008 11:37 pm

На час по лъжичка догледах втория сезон на Deep Space Nine поредицата от Star Trek. Не беше зле сезонът, стенд алоун серийки, както винаги :roll:. Финалният епизод обаче, както и няколко силно микроскопични загатвания по време на сезона за една 'фракция', бяха страхотно интересни. Сега нямам търпение да видя как ще се развият нещата... :roll:, сезонът свърши доста интересно!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jan 28, 2008 5:08 pm

Никола, и аз съм на мнението на Алексис и Гънслингер. Хареcаха ми първите два сезона на Alias, после позабозя доста. Но ако искаш, опитай. Може да видиш дори Тарантино в някой епизод. :wink:
Last edited by BaYa on Mon Jan 28, 2008 5:21 pm, edited 1 time in total.
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 28, 2008 5:12 pm

Има си отделна тема.
And you can't dance with a devil on your back...

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Mon Jan 28, 2008 5:22 pm

Señor, sí, Señor!! :P
Преместено!
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 29, 2008 10:16 am

Останаха ми последните два епизода от първия сезон на Суперначъръл. Историята почва да се заплита най-накрая. Не че са лоши самостоятелните епизоди, но просто тези с бащата са доста по-здрави. 8-) Сам какво е дърво обаче. :evil: Добре че е Дийн. :lol:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 29, 2008 11:12 am

passer-by wrote:
Muad_Dib wrote:Галактиката наистина е превъзходна и на мен ми е сред най--най-любимите неща, но ЧАК толкова:). Имаш да гледаш тепърва. :wink:
Е, вярно е, че не съм много по сериалите.

В близко време мисля да тествам 4400, Вавилон 5 и Досиетата Х.
За 24 се колебая. Първият сезон го гледах по бТВ навремето, ама чувам, че нататък нивото не е баш същото.
Хироус като идея ми допадна, ама темпото ми е много развлачено. Изгледах първите 12 епизода с превъртане, после минах направо на последния 23-и и въобще не усетих липсата на десетте преди него.
Файърфлая ми беше направо скучен. Но пък го гледах скоро след Батълстара :mrgreen:

Извинявам се за офтопика, но това май не е чак за темата със сериалите, защото не съм гледал повечето от тези заглавия.
Накратко и по реда на номерата, защото сигурно съм изгубил към 6 чисти месеца от живота си в сериали:

4400 - от втори сезон средата нещата се скапват тотално. Просто пропусни.

Задължителни (просто сядай и гледай, като ти е тъпо ми пиши съобщение с "ти си виновен", а аз ще отговоря с "ходи се прегледай":)):

1. Dexter - два сезона излезли целите. Убийствен сериал с главен герой сериен убиец.
2. 24 - първите 3 сезона са невероятни, ако се накефиш - после ще си караш само на фендъм спрямо стария Кийфър. От останалите 3 пети е най-хубав.
3. Rome - НАЙ-ДОБРИЯТ сериал на HBO, това трябва да ти говори нещо.
4. The Sopranos - най-качествената актьорска игра, която аз съм гледал в сериал. Понякога обаче върви бавно, не очаквай яко мафиотски истории, а по-скоро "реализъм".
5. Carnivale - пак ХБО.
6. CSI: LAs Vegas - акос тигнеш до криминални сериали спокойно можеш да се ограничиш само с този, просто е най-добрият такъв.
7. Sleeper Cell - инсайд лук в терористична клетка от рандъм дюдс в Щатите, заслужава си.
8. OZ - 6 сезона сериал на ХБО за един затвор и затворниците в него. Много тежък, но и много драматично-качествен.

И тези мисля, че са без да съм ти писал комедиите:)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 29, 2008 11:18 am

Rome, Carnivale и Sleeper Cell съм ги гледал в един или друг момент по НВО или AXN.

Другите мисля да ги пропусна, че имам сто неща за гледане вече.

Все пак за 24 май ще направя изключение и ще пробвам и следващи сезони. Ако можеш да ми метнеш Сезон 1-6 на дискове по някое време по-нататък? По възможност с правилната версия субтитри за ДВД плейър :mrgreen:
След сесията например :wink:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 29, 2008 11:20 am

Rome, Carnivale и Sleeper Cell съм ги гледал в един или друг момент по НВО или AXN.
Спорадичното гледане по телевизията е силно безмислено, особено за стори-бейзд сериали като тези....Не ги отминавай с лека ръка, по-добри са от почти всичко, което гледаш или ще седнеш да гледаш, особено Рим.

Няма проблем, да мине сесията първо.

И не пропускай Декстър.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jan 29, 2008 11:21 am

Muad_Dib wrote:
Спорадичното гледане по телевизията е силно безмислено, особено за стори-бейзд сериали като тези....Не ги отминавай с лека ръка, по-добри са от почти всичко, което гледаш или ще седнеш да гледаш, особено Рим.

Няма проблем, да мине сесията първо.

И не пропускай Декстър.
Не пропускай Декстър :mrgreen:!
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 29, 2008 11:22 am

Старата Илейн, която не е гледала втори сезон на Рим, но разбира бтв! :lol:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 29, 2008 11:22 am

Ми добре. Ако метнете и Декстъра на ДВД да го пробвам, няма да откажа :)

А въпросните три сериала ги гледах спорадично именно защото като история не са ми чак толкова интересни. Може и да са добре направени, ама ако сюжетът не ме вълнува минавам нататък.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Jan 29, 2008 11:23 am

Muad_Dib wrote:Старата Илейн, която не е гледала втори сезон на Рим, но разбира бтв! :lol:
Ще те напляскам за това 'старата', ще видиш, гад :evil:. Не съм го гледала, щото като тръгнах да го гледам още излизаше, а след като го събрах вече гледах сто други неща и той отпадна, знам, че ще е мега здрав, не се съмнявам, просто трябва да му намеря време след сесията и на него.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Jan 29, 2008 11:27 am

А въпросните три сериала ги гледах спорадично именно защото като история не са ми чак толкова интересни. Може и да са добре направени, ама ако сюжетът не ме вълнува минавам нататък.
На мен много малко теми не са ми интересни като се замисля. След като се запалих и гледах до посред нощ сериал за рекламни агенти през 60-те години в Щатите...Пък може би и да бивам лесно спечелен с актьорска игра и режисура!

Не сте стара! :wink:

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Tue Jan 29, 2008 12:43 pm

passer-by wrote:Ми добре. Ако метнете и Декстъра на ДВД да го пробвам, няма да откажа :)

Декстъра ще го имаш скоро. :wink: А на Рим и Карнивал (двата ми най-любими и кефещи сериала) според мен би било хубаво ако намериш време и им дадеш втори шанс като ги гледаш последователно. Просто са велики. :wink: 4400 вярно че в един момент забозява яко но въпреки това си има силни моменти.
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jan 29, 2008 12:45 pm

Абе щом упорствам да следя Изгубени, че и си взех трите сезона от промоцията, явно не се притеснявам от забозяване, ако е само тук-там.

Затова и се чудя за 4400 и Досиетата Х. Точно чета старата тема за сериалите в Аналите и не виждам някой да е страшно възхитен от тях. :?