За/Из/По-губени във WoW (място за nubs, дето още я играят)

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Thu Jan 22, 2009 1:42 pm

Проблема с ДК-тата идва от неправилен билд основно заради bone armor-a. Щото сите го сакат. А почти всички готини сървайвал таланти са в blood дървото.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Thu Jan 22, 2009 3:50 pm

Така... пача и прийстовете. Е, знаехме си, че ще ни съсипят circle of healing, та в рейда отдавна се обучихме да не живеем с него. Аз минах на дисциплина, а другите просто разчитат на проковете на Surge of life. Последния бос от Плейг крилото хийлваме с prayer of healing, който според мен е най-добрият вариант, стига да има достатъчно прийстове. Важно е само да си почнеш навреме каста, като следиш DBM, че даже имаш време да удариш още хийлове. Пенанс в този случай е идеален - хийлваш си групата и веднага качваш живота и на танка в останалото време.

Обаче прецакали clearcastinga на холи прийстовете. Т.е. досега можеше да си ползваш и безплатния инстант flash heal, и клиъркастинга, което си беше доста мана ефективно. Сега обаче, ползването на инстанта от surge of life изяжда и clearcasting. Но и това някак се търпи. Прецакаха ни тринкета. Същия, за който говори и Таис, но дава + спирит за всеки каст и стаква до 10. Просто божествен за холи прийст, защото качва едновременно и регенерацията, и спелпауър. А и като дисциплиниран поп си го ползвах. Сега, обаче, не се тригърва от инстант магии. Нашият "кардинал" просто го замени със стария тринкет от Илидан. Аз си взех онзи със значките, който дава крит. Не е за хийлър, защото +спелпауър бонусът се задейства от демидж магии, но пък сериозният крит бонус си струва - повече крит - повече сапунени балончета, които абсорбират демидж:).

Обаче лагът си е все така зле за мен. Лошото е, че и с намалени видео-детайли имам проблем... май компютърът ми се задъхва. А в Даларан вечер направо не се влиза.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Thu Jan 22, 2009 5:09 pm

Пуснете едно линкче с промените в пача?
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

PrivateRaio
Misting

Post by PrivateRaio » Fri Jan 23, 2009 9:40 am

те :D

http://www.wow-europe.com/en/info/under ... realm.html

според мен има и много скрити.
Личното ми мнение е, че и всички райд босове са нерфнати.

Снощи бяхме на Малигос, умря на 4ти опит. И главно щото окрилени от кила в Понеделник никой не беше тренирал малко деилито и сума ти хора паднаха глупаво на 3та фаза. Като влезаха в час и боса си падна без проблеми. Обаче - с по-слабо дпс от миналата седмица 1ва фаза мина далеч по-бързо. За 2ра да не говорим, според мен аддовете са направо смвшни след пача, умират няколко пъти по-бързо. Не знам дали не си внушавам, и дали не търся под вола теле, но това е мое наблюдение. И другите дето райдват нека кажат.

А лагът, оооо лагът!
просто но комент! снощи дейли кукинг куеста ми отне време като за инстанция. 2 ПЦ блока и 3 вов грешки - общо 5 рестарта на компа и зареждането на даларан беше направо абсурдно :(

Само на мен ли не ми пада бялата мечка маунт :( даларан беше като руски цирк снощи - всеки 2ри с бяла мечка :(

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Jan 23, 2009 10:43 am

Хмммм. Абе това ще е тъпо. Онзи ден бях в Накс - първия ми раид в живота. И какво да кажа - Инструктура и Готик бяха шега, Пачверка си умря от добро възпитание. Аз като танка дето ядеше Hateful Strikes бидех хийлнат за около милион и нещо на тая битка и почнах да уважавам Холи паладините как хийлват. Бтв - холито става ли за дейлите и куестене? Че го навивам един приятел да спекне, даже съм му събрат титанстийл и орбове за всичките крафтед епици.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Fri Jan 23, 2009 12:50 pm

ами какво да ти кажа... Боби стартира с холи билд на палата си и хич не искаше да го сменя, дори се радваше на дмж, който прави... до 71 лвл изкара така... тогава ме послуша и реши да мине ретри и така до 80 лвл... единственото, за което си помисля е да стане протекшън по някое време... но холи паладина вече не е това, което беше... става само за танк-хийлване в рейд-инстанси, където битките са дълги и има други хилъри, които да поемат масовия дмж...

ако твоя приятел е бил ретри и го навиеш за холи, определено ще го депресираш... няма да прави нужния дмж за соло-игра, нито ще е достатъчно добър хилър в партита за хероици - просто няма как да издържи на масовия дмж, дето тече при повечето босове... ще става за танк-хийл в рейдове, определено... ама дотам...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Jan 23, 2009 6:34 pm

Racial restrictions on mounts have now been lifted. Night elves on mechanostriders?

EEEEE :evil:

We have added over 60 new graveyards to Kalimdor and the Eastern Kingdoms.

Who cares?
:mrgreen:

Издрапвам ся кравата в SH ма баавнооо, 11 лв... мразя първите земи, макар че на таурена са приятни ливадките :neutral:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jan 26, 2009 10:08 am

Вчера успяхме да съборим Сарт с 2 дракона - красота. Три часа уайп, докато успеем да влезем в ритъм. Ефектите, дето се разпростират по полето, като се съберат драконите, направо ти насълзяват очите, а компютърът аха да издъхне от въодушевление. Обаче по едно време обърнахме позиционирането на дракона и като се ширна едно поле. Честно казано, не ги мислих дпс-тата зад гърба ми. За малко ми попадаше ефект-манията на екрана и ми призляваше да не изпусна танка. Повечето време обръщах да гледам екрана само на пред и така си хийлвахме с палата, а после към нас се присъедини и дръвче, докато народът зад нас не измре и не ни се стовари тежестта на драконовия гняв с все поколенията му. И все пак, успяхме да ги съборим крилатите гущери. Вероятно идващата седмица ще пробваме пак с два ад-дракона в ОС, за да го отработим и после - всички накуп:)

Добавено:
Освен веселите емоции в ОС, както сте забелязали, стартира Лунният фестивал. Прекрасно време - обикаляш наоколо, пиеш moonglow (ама много слабо това - ако не беше краткотрайният сияещ ефект, хич нямаше и да му обръщам внимание) и гърмиш конфети. Споменах ли обикалянето? Даааа... тръгнах и аз да пътешествам и да си говоря с разните му старейшини из територията. Остана ми малко из Калимдор. Най-веселата част беше да ходиш да си поговориш с достопочтените хора из главните градовен на хордата. С Ъндърсити беше лесно - там дори не стигаш до асансьора. Обаче при кравите беше първата спънка. Разучих аз къде се намира хуманоидът, метнах се на лифта, метнах се напред покрай кравите и се забих под едни стълби. Тъжна картина. Бях вулгарно прегазена от стадо крави. Обаче после се рез-нах тихо и кротко под същата тая стълба и културно си стигнах до старея, пребивайки кравите по пътя си. Е, на финала ми се събра отново твърде голямо стадо, обаче реших да си спестя дискусията с добитъка - спуснах се кротко от възвишението с левитейт.

За Огримар вече си очаквах да мра. Затова реших поне да пердаша, каквото мога. Всичко добре, ама докато се обяснявах с гардовете за ползите от културния туризъм в града, един паладин подло се включи в дискусията и ме преби като куче. А гробището - далеко. Всъщност мислено отбелязах факта, че се намира до следващия елдър, който имам да посетя. Та върнах се в града, доразчистих си пътя до желаната дестинация и гледам - роге. И то ме гледа. Не беше голямо роге, можех да го сгъна. Обаче ей на, може да минах шадоу, но още съм свята и чиста душица. Вместо да го светна, реших миролюбиво да се изнеса с HS. Ех, не се прави така. Дори не си бях направила труда да се хийлна, след умирането преди това. Онова говедо ме удари и после ми довлече гардовете на Трал. Най-безславно си умрях. Нямаше и смисъл да се връщам. Направо си сключих споразумението с ангела на гробището и заминах директно към следващия старейшина.

Обаче не зная дали ще успея да видя всички останали по инстансите в Северните земи. То сега ни се поотваря време с по-бързо минаващите рейдове, та ще видим.

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jan 26, 2009 12:05 pm

Те хората са го казали - повече пот в учението, по-малко кръв в боя :lol: Сиреч wowhead ти е най-добър приятел :P В Оргримар влязох пърпорейки с тротинетката през задния вход и светех с фара в очичките на всеки срещнат гард, стигнах до Елдера, поприказвахме си, и си тръгнах по обратния път, показвайки на гардовете накъде да тичат. Дори се поспрях да половя малко риба, ама тя (рибата) не клъвна. Щях и още да ловя, ама ме взеха за Страт таймед, който... не успяхме да направим :( Като че ли беше моя вината, че ми изклаха партито, ама предполагах че знаят за засадата в тясното коридорче дордето търчахме с Артас ... дракончетата им видяха сметката и се отказахме 9 минути преди да изтече времето :cry:

А за Елдера в ТБ има една доста тъжна история, не ми беше попадала
http://www.wowhead.com/?quest=8678#comments
и
http://www.wowhead.com/?npc=23618#comments

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Mon Jan 26, 2009 12:12 pm

Колко още трябва да го убивам тоя нещастен манаф в Пинакъла за да си пусне меча.

А опредлено гаунтлета ми е най-любимия бос файт евър. Феноменален фън е. И е нещо като леко ретард чек на партито.

Бтв - има ли ловци тука? Щото една от гилдията е с много добър гиър и много лош ДПС ... та да дадете съвети.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Jan 26, 2009 1:14 pm

И аз през задния ход влязох, Светльо... :? А след като кравите в ТБ ме събориха от котарака, реших да си комуникирам с гард-популацията на огри. И добре си ни вървеше общуването докато оня паладин не се натресе грубо и неканен... А после просто реших да си спестя разходката.. е, спестих си я.. по един друг начин:))))))))))

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Jan 26, 2009 1:47 pm

Мдаам 14ка тауренче и изключая, че дроп рейта е отврат, разстоянията са бая, а билките са на интервали като депутати на заседание е забавно там.

Алианса са по-големи гейове!

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jan 26, 2009 2:01 pm

познайте кой има интернет в работно време вече? :D е, ICQ нямам и вероятно няма и да имам, щото и онлайн версията реве, че държавния интернет й е недостатъчен, за да тръгне, но поне форумите си мога да преглеждам...

Драгън, не зная какви ги върши въпросната девойка-хънтър с добър гиър, а ниско дпс, за която питаш, но мога да ти кажа, че нашия хънтър, дори когато караше с Т6 гиъра си на 80 лвл правеше луд дмж... само дето не зная какъв въпрос да му задам... предполагам, че на различните битки босовете се отстрелват по различен начин :P да попрочете малко форуми, девойчето, може би...

а иначе Тишо като каза Страт и се сетих за нашия героичен Страт, дето правихме уикенда... отпочнахме в пълен състав - Тишо, като танк, Браги с котана, Ланис като шадоу-дпс, Илийката с лока си и моя милост - в ролята на лекуващ храст и мрънкащ смърф :twisted:

отпочнахме го нормално Страта, обаче на първия бос изведнъж екрана ми забоксува и връзката почина... :( 10-15 секунди по-късно всичко се разви пред мен на бързи обороти, колкото да видя как партито е поизмряло и последните оцелели (вече нямам спомен дали не бе и един) доуби боса... да, ама там лошо - разни мижави ъндеди постоянно те полазват и държат в комбат, и не можеш да резъректваш, а пък Илия и Ланис релийснаха (така и не разбрах защо)... в това време за капак Браги отвори луут-прозореца, за което го насметох, както обичам да правя и за да бъде пълна веселбата, останалите оцелели ни помете вълната елитни ъндеди, че там са на таймер... дотътрихме се ние обратно, а Браги взе, че го дискънектна... междувременно нашия танк, за да ни привлече вниманието, ни джойна към рейд група :D та се наложи да излезем дружно от инстанса и да направим партито отново щото в рейд не може да се направи дейли-куеста :D

изобщо картинката бе трогателно злополучна и ни изправи пред екзистенциални въпроси - ша го бъде ли това парти в този инстанс и по това време или нема да го бъде :lol: от една страна можеше да се откажем, щото все пак сме четирима, а и вече убили един бос - трудно щеше да е да намерим пети, от друга страна - щяхме да сме сейвнати за дейли хероика и двете значки бонус... та смело и безотговорно решихме да се пробваме да го правим 4-ма! :P речено - сторено, ама наистина сторено :lol: донабихме си босовете без уайп, ескортирахме и пустия Артъс и напердашихме последния бос :twisted: не е честно да няма ъчийвмънт за правене на хероик с по-малко от 5 човека, пък!! :evil:

бтв, Драгън, ти да не чакаш онази огромна красива лъскава лопата, дето Тишо докопа от UP, когато пак бяхме бг-парти? (хвърли едно око по-горе на линка от Армърито, дето Светльо е дал, за да се изфука :P )

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Mon Jan 26, 2009 2:13 pm

То ще се види ако съм го екипнал... :roll: Таис спестява разказа за ДракТароне където бяхме полу-бг парти, тя, Мискина и моя светлост плюс два рандома. Никой не беше ходил там на хероик май, аз имах смътни спомени от нормал мод (и прочетеното във wowhead!!! :lol: ) Почваме ние траша да чистим, раздавам тупалки наред, стабилно агро държа... ама ми нещо криво, нещо не е както трябва... :roll: И току преди боса се сещам, че... не съм си екипнал меча и танквам с голи ръце :lol: :lol: :lol: Това щото пуста последна точка на Унармед скил от една седмица не мога да я кача и постоянно трепя мобове с голи ръце 8-) А след като го екипнах, стой та гледай, потроших дмг-метъра :lol: :lol: Завърших естествено първи с уникалното постижение от 67% от общия дмг :lol: :lol: :lol:

Иначе съм съгласен, че битката със Скади е невероятен фън, сравним само със Шатеред Халс навремето (и там падаше търчене, ама тука си е по-сложно). А таймед рън на Страт също е адреналин до козирката, търчиш и колиш наред :wink:

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Jan 26, 2009 2:36 pm

ааааааа, вярно! съвсем забравих, че преди това ходихме тримата в Драк`Терона... :D
аз там го бях посещавала неколкократно с Таис (магето), но не и като хилър с Лийд... а не знаех, че Тишо не бе ходил, щото той мноооого компетентно разясняваше преди всяка битка какво прави въпросния бос и даваше указания на котето Браги, един любезен маршал уориър и някакъв рендъм мълчалив хънтър, дето дмж почти не правеше, да ме пазят да не измра... :lol: странното бе, че партито мина хероика без уайп! въпреки моите мрачни прогнози, че няма да го бъде, като видях направения дмж в Рекаунта и това, че палата ни танк водеше до след първия бос с грубо 70% от направения дмж... :D обаче народа бе дисциплиниран и се справи чудесно! само на последния бос през цялото време ме беше яд на себе си, че забравих да ги предупредя да не киснат в зелените петна с отрова по пода, но минахме без драматични събития :D