Политическа коректност и толерантност
Moderator: Moridin
Скандинавците бтв. Те тва са съвършените мъжки екземпляри, макар че не бих отказала и на негрите.Moridin wrote:Нека си признаем, че на тази планета няма по-натурално стройни изчистени мускулести и съвършени хора от мъжете негри

Иначе всички знаем, че индивидите от смесените раси са най-яките и ще покорят света.
Btw, след като няколко дни гледах силно повишена концентрация на негри, негърките са не по-малко натурално стройни и хубави (ако са такива) от мъжете. А при смесените раси имам чуството, че отиват в двете крайности - или са зверски красиви или отчайващо грозни. Макар че това е прекалена генерализация, разбира се...
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
Уф... Във форумите на BioWare не спират да се вихрят титанични теми за Gay Shepard. John Shepard е главният герой в Mass Effect(epic sci fi). В Mass Effect 1 и 2 имаме възможност да преследваме по няколко любовни интереса. Ако играем мъжки герой имаме само хетеросексуални възможности, ако играем женски има и бисексуални. След излизането на Mass Effect 2 в новите форуми на BioWare върлува една група, която пуска теми и поставя искания да има гей Шепард в Mass Effect 3.
Шепард е иконата на този франчайз. Самият персонаж е граден солидно и през всичките години и материали за Mass Effect, не е имало нито една нотка, която да го окачестви като гей. Спасителят на галактиката, първи спектър сред хората и харизматичен лидер. И изведнъж някакви хора заявяват, че някой е длъжен да добави опцията Шепард да е гей за ME3 и всички трябва да го приемем. И когато хората се изразяват против тази гавра с франчайза излиза че сме хомофоби, нетолерантни и противни. Ние сме лошите щото не искаме най-култовата фигура във вселената на Mass Effect да и го сложат анално. Все едно Ашмодеан да изчука Ранд ал Тор или Арагорн да го клецат.
Хайде да унищожим един франчайз щото иначе няма да сме толерантни. Бати! Нервно ми е! Няма такива нагли шибани създания! Не им пука за нищо друго освен собствения им кеф. Гадини.
Така... Мина ми. Във форума на BioWare не мога да си позволя такива коментари. Репортват, пък и ми е неудобно директно да ги обиждам, но просто някъде трябва да избива този негативизъм.
И как аз в конкретния случай мога да бъда толерантен? Не съм ли достатъчно толерантен, като изразявам мнението си в съответните теми, цивилизовано и без да ги плюя? И кое ме прави хомофоб, това че не искам да развалят любимото ми sci fi ли?
Шепард е иконата на този франчайз. Самият персонаж е граден солидно и през всичките години и материали за Mass Effect, не е имало нито една нотка, която да го окачестви като гей. Спасителят на галактиката, първи спектър сред хората и харизматичен лидер. И изведнъж някакви хора заявяват, че някой е длъжен да добави опцията Шепард да е гей за ME3 и всички трябва да го приемем. И когато хората се изразяват против тази гавра с франчайза излиза че сме хомофоби, нетолерантни и противни. Ние сме лошите щото не искаме най-култовата фигура във вселената на Mass Effect да и го сложат анално. Все едно Ашмодеан да изчука Ранд ал Тор или Арагорн да го клецат.
Хайде да унищожим един франчайз щото иначе няма да сме толерантни. Бати! Нервно ми е! Няма такива нагли шибани създания! Не им пука за нищо друго освен собствения им кеф. Гадини.
Така... Мина ми. Във форума на BioWare не мога да си позволя такива коментари. Репортват, пък и ми е неудобно директно да ги обиждам, но просто някъде трябва да избива този негативизъм.
И как аз в конкретния случай мога да бъда толерантен? Не съм ли достатъчно толерантен, като изразявам мнението си в съответните теми, цивилизовано и без да ги плюя? И кое ме прави хомофоб, това че не искам да развалят любимото ми sci fi ли?
При все, че всичките тия dating sim драми във въпросния форум ми се виждат ужасно малоумни по принцип, смятам, че Bioware в случая си го просят. Сложили са възможност за лесбо връзки в играта - обаче ако героят ти е от мъжки пол - сори, не може да си гей. Много ясно, че някой ще пропищи от двойния стандарт.
В първата игра нищо не го окачествяваше и като човек, който таи сексуални мераци към куориъни, пък във втората може да чукаш Тали, нали? Аз това не мога да го разбера, честно - супер гнусно им е на доста фенове Шепард да чука мъже (ако и той е мъж), но виж извънземни - никакъв проблем. Особено при положение, че гей опцията, ако я има. ще бъде само това - опция, която всеки, на когото тя не му допада просто ще пропуска. Какъв е проблемът? Не, не са длъжни Bioware да добавят нищо такова към играта, но пък както казах целият шум около dating sim елементите ми е толкова странен...Шепард е иконата на този франчайз. Самият персонаж е граден солидно и през всичките години и материали за Mass Effect, не е имало нито една нотка, която да го окачестви като гей.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Само дето междурасовия дейтинг във вселената на Mass Effect си е нещо нормално. Кроган със Асари?!? Няма нищо ненормално в това Шепард да обича Лиара. И между другото в Mass Effect 1 ако се играе силно парагон, то Шепард определено се държи доста мило с Тали. Но не става въпрос за това. Тия dating sim всъщност играят важна роля в Mass Effect защото аз лично наистина съм се привързал към персонажите, както в никоя друга игра. И на мен ми пука, че ще ми се появява тази опция в диалога, която ако цъкна и изведнъж спасителя на галактиката става любовница на някое негро.Matrim wrote:При все, че всичките тия dating sim драми във въпросния форум ми се виждат ужасно малоумни по принцип, смятам, че Bioware в случая си го просят. Сложили са възможност за лесбо връзки в играта - обаче ако героят ти е от мъжки пол - сори, не може да си гей. Много ясно, че някой ще пропищи от двойния стандарт.
В първата игра нищо не го окачествяваше и като човек, който таи сексуални мераци към куориъни, пък във втората може да чукаш Тали, нали? Аз това не мога да го разбера, честно - супер гнусно им е на доста фенове Шепард да чука мъже (ако и той е мъж), но виж извънземни - никакъв проблем. Особено при положение, че гей опцията, ако я има. ще бъде само това - опция, която всеки, на когото тя не му допада просто ще пропуска. Какъв е проблемът? Не, не са длъжни Bioware да добавят нищо такова към играта, но пък както казах целият шум около dating sim елементите ми е толкова странен...Шепард е иконата на този франчайз. Самият персонаж е граден солидно и през всичките години и материали за Mass Effect, не е имало нито една нотка, която да го окачестви като гей.
Нямам нищо против да вложат някакви други хомосексуални елементи в 3-тата част. Различни сценки по хъбовете или наблюдения, но не и с най-важната фигура. Просто не е редно. И предполагам фактът, че са направили възможно girl/girl, но не man/man сигурно трябва да им говори нещо на тези хора. И това е, че създателите на играта нямат такива планове за Шепард. Да му се невиди той е толкова далече от това да бъде гей, че е направо нереално. Изведнъж да реши, че има такива наклонности, които цял живот е нямал.
Не върви. Просто не става. И ако примерно нещо такова е маловажно за определени хора, за мен е важно. Mass Effect не е просто игра. Тук говорим за много дълбока вселена със добре изградена история и култови персонажи и раси. Това прави Mass Effect това което е. Все едно някой да изявява претенции към един автор какво иска да има в книгата му. Не мерси. Аз не искам някакви форумни въшльовци да определят какво BioWare ще правят с това велико sci fi.
two words - load game.И на мен ми пука, че ще ми се появява тази опция в диалога, която ако цъкна и изведнъж спасителя на галактиката става любовница на някое негро.
За асаритата е нормално, за останалите not so much. Ако сложат възможност да чукаш ханари и крогани пак ли ще речеш, че това е по-нормално от мъже да чукат мъже?Само дето междурасовия дейтинг във вселената на Mass Effect си е нещо нормално. Кроган със Асари?!?
Говори им, че разработчиците си знаят стоката. Нищо повече.И предполагам фактът, че са направили възможно girl/girl, но не man/man сигурно трябва да им говори нещо на тези хора.
Не че нещо, но гей не е вид характер, да не говорим, че Шепард може да го играеш по много различни начини, така че и той не е някакъв невероятно точно определен герой, който е такъв и такъв и туйто. Може да е пич, който се кефи на застрелването на престъпници, а може и да е човек, който дава на куцо и сакато втори шанс. Това, че женският Шепард може да е гей, а мъжкият вариант не, също е малко странно като се има предвид, че във всичко останало опциите за развитие и дори самите диалози са абсолютно еднакви.И това е, че създателите на играта нямат такива планове за Шепард. Да му се невиди той е толкова далече от това да бъде гей, че е направо нереално. Изведнъж да реши, че има такива наклонности, които цял живот е нямал.
Никога не е много умно да слушаш исканията на vocal minority-то, това е ясно. Но от друга страна, разрастването на dating sim елементите във втора част ( да не говорим за другите промени, защото ще идем оф-топик) по всяка вероятност също е била поне отчасти под влияние на същия тип въшльовци, пък гледам те кефи.Аз не искам някакви форумни въшльовци да определят какво BioWare ще правят с това велико sci fi.
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Бтв, дочувам доста интересни работи за The Steel Remains на Ричард Морган. Това по повод, че не можело да има корави герои с обратна резба. Препоръчвам да се обърне внимание и на Наюр урс Скийота от Тhe Prince of Nothing Trilogy.
Форумни въшльовци ше наричаш хората в друг форум бтв.
Форумни въшльовци ше наричаш хората в друг форум бтв.
And you can't dance with a devil on your back...
ОМГ!
Шепърд гей!
Това ще е толкова яко! Пичът и без това мяза на ваден от каталог за мъжко бельо (бих му духала бтв) - ако ги съберат с още някое мъжко секси парче като него, АЗ ще се хвана да я играя тая игра, честно. Ма кат си знам, ще вземе да го оножда някое синьо извънземно. Някво странно ми е такова - в играта можеш да плющиш извънземни - междувидови връзки. Ако човечеството е дорасло дотам, еднополовите връзки би трябвало да са нещо, което отдавна вече не е проблем на никого.
И да бе, какъв е проблемът ффс? Ти ако не искаш гей Шепърд, ще си го играеш в хетеро вариант. Що да го няма като опция?
Изобщо писна ми от хора, които ритат срещу опции. Опцията е опционална - това, че я има е допълнителна свобода. Закво пищиш против свободата, след като ти е толкова ценна? Разбирам да засмърдиш тука, ако направят Шепърд гей без право на избор. Сега той да е хомо, при положение и че женският Шепърд може да е хомо е въпрос на комън сенс. Изумявам се, че изобщо се обсъжда. Дано го направят.
Дебилната хомофобия е дебилна. Не разбра ли, че в тоя форум няма да възмутиш никого с тея неща, щото болшинството хора тук не ги ебе кой какво ебе?
Шепърд гей!
Това ще е толкова яко! Пичът и без това мяза на ваден от каталог за мъжко бельо (бих му духала бтв) - ако ги съберат с още някое мъжко секси парче като него, АЗ ще се хвана да я играя тая игра, честно. Ма кат си знам, ще вземе да го оножда някое синьо извънземно. Някво странно ми е такова - в играта можеш да плющиш извънземни - междувидови връзки. Ако човечеството е дорасло дотам, еднополовите връзки би трябвало да са нещо, което отдавна вече не е проблем на никого.
И да бе, какъв е проблемът ффс? Ти ако не искаш гей Шепърд, ще си го играеш в хетеро вариант. Що да го няма като опция?
Изобщо писна ми от хора, които ритат срещу опции. Опцията е опционална - това, че я има е допълнителна свобода. Закво пищиш против свободата, след като ти е толкова ценна? Разбирам да засмърдиш тука, ако направят Шепърд гей без право на избор. Сега той да е хомо, при положение и че женският Шепърд може да е хомо е въпрос на комън сенс. Изумявам се, че изобщо се обсъжда. Дано го направят.
Дебилната хомофобия е дебилна. Не разбра ли, че в тоя форум няма да възмутиш никого с тея неща, щото болшинството хора тук не ги ебе кой какво ебе?
- RRSunknown
- Elder God