Изгледах половината шести сезон - до 6 х 11 включително.
Добре върви. Слизането на Уилоу в бездната е подробно показано, обаче ползването на магия като наркомания малко ме смущава. В смисъл, тя е много добър и морален човек с ясни ценности и не си я представям като толкова лесно изпадаща в магическа наркомания. Освен това е един от най-интелигентните хора в групата и прекрасно би трябвало да осъзнава колко опасна е злоупотребата с магия за нея и околните, плюс това Джайлс също я предупреди.
А и съм съгласен с Мат с примера му с Джайлс и особено Аня като бивш демон на отмъщението. Ако практикуването на магия правеше хората наркомани, щеше да има доста дрогирани в сериала.
Помня, че четох някъде изказване на Марти Ноксън, че тя имала подобни проблеми по това време (или неин близък ги е изпитал) и отразила това в сериала. Е, определено не съм възхитен. Не е баш като Анакин Скайуокър - щрак! - Дарт Вейдър, по-постепенно е, но все пак не ми се връзва точно Уилоу да му отпусне края така безразсъдно. В първите пет сезона все пак беше обрисувана като доста по-стабилен и надежден персонаж, а в шести за два-три епизода взе да прави заклинания за щяло и нещяло. Бил е нужен магически злодей и кой да бъде - ами айде Уилоу. Просто ми идва малко пресилено и изкуствено.
Затова пък Тримата Гийкове кефят доволно. Все едно гледам super-villain вариант на The Big Bang Theory.