Кой какво чете?

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Mushu
Aes Sedai

Post by Mushu » Thu Nov 10, 2005 10:40 am

Най-сетне приключих с Островът на магиите :oops: Сега почнах Нова пролет и установих, че съм забравила едва ли не всичко от Колелото :oops: Не че някога съм помнила всичките Айез Седайки, ама направо ми се зави свят сега. Май ще взема да препрочитам и аз :roll:

Syberian
Misting

Post by Syberian » Thu Nov 10, 2005 11:35 am

Аз пък чета "Приказки"-те на Туве Янсон :D
You tell me love - tell me where the stars sleep
Tell me why your eyes weep, I really want to know

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Fri Nov 11, 2005 10:56 am

Наскоро и аз бях тръгнал да си препрочитам Колелото, ама нещо не ми тръгна. Все ми се въртеше Песента в главата. Мале, излезее...
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Morgana
Paragon

Post by Morgana » Tue Nov 15, 2005 11:26 pm

Аз завърших Хиперион и мисля да започна Ендимион, обаче имам само 1-ва книга, 2-ра е изчерпана и от Бард не казват ще има ли допечатка. И на антиквариата не я намерих. И сега се чудя да започвам ли изобщо Ендимиона при положение, че няма да мога да прочета края. :?
pulled out

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Tue Nov 15, 2005 11:43 pm

Blood of the Fold.

Засега нямам оплаквания, Гудкайнд се справя отлично. In fact, не мога да се откъсна от книгата...
Image

Jaar
Mistborn

Post by Jaar » Wed Nov 16, 2005 12:43 am

Започнах "Портретът на Дориан Грей" и съм повече очарован от книгата. Стилът - в оригинал е удоволствие да се чете; прелива от оригинални идеи и възгледи за човека, света (и всичко останало :P ), а в същото време се чете леко и е увлекателна.

Но биохимията и анатомията са ми доста по-редовните четива...
But there never seems to be enough time
To do the things you want to do
Once you find them

Ambartanen
Arcanist

Post by Ambartanen » Wed Nov 16, 2005 7:55 am

Morgana wrote:Аз завърших Хиперион и мисля да започна Ендимион, обаче имам само 1-ва книга, 2-ра е изчерпана и от Бард не казват ще има ли допечатка. И на антиквариата не я намерих. И сега се чудя да започвам ли изобщо Ендимиона при положение, че няма да мога да прочета края. :?
Пробвай да погледнеш в някоя книжарница. Поне в Пловдив я има почти навсякъде. Мисля, че в Хеликон също я бях видял наскоро, а ако я има тук, трябва да я има и в София.

Аз снощи дочетох "Всичко живо е трева" на Саймък. Книжката се чете лесно и бързо и не е клиширана, но просто не ме грабна. Описанието на среща с чуждоземен разум е изведено доста сухо, изобщо не го усетих като част от книгата, а героите са съвсем неразвити и еднопластови. Разсъжденията на главния герой, ако и да са по мое мнение правилни и добре изказани, изобщо не се връзваха с мисленето на средностатистически американски застрахователен агент без висше образование. Книгата като цяло ми остави усещането за нещо, което вече съм чувал/виждал другаде, макар че имаше и няколко момента, които доста ми харесаха (особено края).

Drigan
Sorcerer

Post by Drigan » Wed Nov 16, 2005 10:40 am

Morgana, ако все пак не намериш 4част, по-добре не почвай Ендимион. Има голяма дупка между Хиперион-а и него, а и книжката поставя страшно много въпроси, просто ти се реве, докато намериш продължението.
"Ние сме просто хора и боговете са ни създали за обич. Това е голямото ни величие, това е славата ни и най-голямата ни трагедия."
Емон Таргариен

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 16, 2005 11:18 am

Честно казано дори аз не бих си последвал съвета, но не зачитай Ендимионския цикъл изобщо ;) Дори да намериш 4-та. Просто само разводнява света.
And you can't dance with a devil on your back...

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Nov 16, 2005 1:15 pm

Длъжна съм да протестирам! Това са гнусни инсинуации (тм)! :twisted:

Според мен си струват и двете ендимионски книги, особено "Триумфът". "Ендимион" леко стряска след "Падането на Хиперион", защото е много различна, но ако се преодолее първоначалното отдръпване определено увлича, а "Триумфът" си е пак Симънс at his best, както "Падането". И в двете ендимионски има достатъчно материал за размисъл и обичайният добър стил, така че аз ги препоръчвам :) Няма Джон Кийтс, разбира се, което си е недостатък, но... поне го цитират :P
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Nov 16, 2005 1:20 pm

Триумфът, ще извиняваш, е 60% пълнеж, 20% плява и 20% всичко останало...
And you can't dance with a devil on your back...

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed Nov 16, 2005 1:25 pm

"Триумфът" е прекрасна книга. Вярно има известно количество пълнеж, но има и повече от достатъчно чудесни сцени, които компенсират това. да не говорим за гениалния финал...
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Wed Nov 16, 2005 1:35 pm

мня аз си пропрочитам амбърските са.
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Nov 16, 2005 1:40 pm

Roland of Gilead wrote:Триумфът, ще извиняваш, е 60% пълнеж, 20% плява и 20% всичко останало...
Възразявам, "Триумфът" бъка от идеи, а финалът, както каза Дем, е гениален и аз поне още се разтрепервам като се сетя.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Eneya
Misting

Post by Eneya » Wed Nov 16, 2005 2:00 pm

Вълче сърце.
Нямам някакво мнение, някак странна ми се стори, по-скоро не ми хареса.
Image