Кой какво чете, part IV
Moderator: Moridin
- herairness
- Jaghut Tyrant
Аз пък препрочетох днеска тамън Making Money. Кога най-сетне ще им !!(#^&!%*@!( на Вузев в тоя ред на мисли? 
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”
- Maledictus
- Warmage
Допопрегледах Фантастика 2008..........
Преди малко завърших и едно томче, което случайно си купих от Ориндж, когато бях на гости на Веско, за да си поръчам няколко от томовете на Юнг само че на английски. Томчето се нарича "Човекът и неговите символи" и е "реквиема" на Юнг едва ли не, писан от професора и малцината най-близки нему ученици.
Самото му съществуване ме хвърли в див потрес.
Преди малко завърших и едно томче, което случайно си купих от Ориндж, когато бях на гости на Веско, за да си поръчам няколко от томовете на Юнг само че на английски. Томчето се нарича "Човекът и неговите символи" и е "реквиема" на Юнг едва ли не, писан от професора и малцината най-близки нему ученици.
Самото му съществуване ме хвърли в див потрес.
- Spoiler: show
Трябва само да съберем достатъчно голяма групичка, въоръжена с камъни, тояги и джинджифил.... Или да им намерим преводач....Аз пък препрочетох днеска тамън Making Money. Кога най-сетне ще им !!(#^&!%*@!( на Вузев в тоя ред на мисли? Evil or Very Mad
- Maledictus
- Warmage
- RRSunknown
- Elder God
На края съм на Сблъсък на крале и противно на очакванията започна да ми дотъпява. През цялата книга действието е как някакви групи рицари търчат наляво надясно а приглаждането на полите от Колелото тук е замстено с описанието кой какво вино пие и с колко дафинов лист и шафран и с описания за герба на поредния рандъм рицар и формата на лявата бивна на глигана на шлема му. Скука. Прословутите битки просто не ги видях никъде - опсаиния с по три реда как стрелците на сър еди кой си застреляли конницата на сър един кой си . В единия момент се готвят за бой в следващия ред ни четат резултатите от мача а какво има по средата - нищо. Виж ако си любител на дворцово феодални интриги и изпадаш в екстаз от хералдика и сложни родословни дървета книгата е велика Специално си бройкам фентъзи елементите за да оборя тези които твърдят че книгата била замаскирана историческа. Досега са наистина много , да не говоря че повечето важни събитие се случват именно с фентъзи елементи.
В Сблъсък на Крале иекшъна е съсредоточен баш в края. Тогава е момента в които Станис набива флотата си а в гръб му влиза Тивин Ланистър
Останалото е както казваш ти "дай си ми куклите, на ти си парцалките" между Станис и Ренли. Което на мен ми дойде добре, щото тъкмо ми беше писнало да чета за малоумните Старки и пререканията им с Ланистър
Ако някой ти е казал, че Песента е пълна с як екшън, сериозно те е подвел. Битките нито са много като страници, нито са описани особено впечатляващо, силата на поредицата е другаде - интригите и развитието на героите.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
Усетих
. Това което ме дразни обаче са главите от гледна точка на Жон Сняг и Даенерис които са ни в клин ни в ръка спрямо събитията във Вестерос. Но едно нещо мога да ви кажа стопроцентово - Мартин има много хляб да яде доакто настигне Джордан в описанието на свят. Де да можеха двамата да се обединят и да имаше книга със свят измислен от Джордан и герои развивани от Мартин
.
"Мравките" на Бернар Вербер. Сравнително интересно, без да блести с нищо особено. Единствено се изкефих на тънките преходи между двете сюжетни линии.
Сега съм на "Бог да Ви поживи, мистър Роузуотър" на Вонегът. Черен хумор и хаплива сатира, откровени до цинизъм. Железен!
Сега съм на "Бог да Ви поживи, мистър Роузуотър" на Вонегът. Черен хумор и хаплива сатира, откровени до цинизъм. Железен!
- Spoiler: show
В края на краищата няма жив човек, който да може да разбере другия, защото всеки от нас гастролира пред отделни хора с отделни, избрани измислици от собствения си аз!
- JaimeLannister
- Forsaken
Явно се разглезих напоследък от качествени, кратки и добре изпипани книги. В момента съм на "Великият лов" и при все, че има интересни и вълнуващи неща през повечето време умирам от скука. Вече съм на 150 страница- е няма такава тъпотия. Първата беше по-добра. Превзетите реплики и безумните действия на героите, както и непрекъснатите описания ме дразнят откровено ( да не говорим за мега, ултра епичната история (тм) с безброй имена, места и факти, нахвърлени ей така ). Силно се надявам нататък да се подобри...
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/
- RRSunknown
- Elder God