Тоест искаш да ми кажеш, че след всички премеждия от първите ПЕТ сезона не са израснали и не са калени за справяне с Големия Лош Живот, така ли?
Това дали изпитанието им е било бог, вампир, гигантска змия или нещо друго фантастично не пречи на закаляването им. Даже помага при сблъсък с нещата от ежедневието, дето можем да ги преживеем ти и аз.
"Копеле, аз оцелях след вампири, гигантска змия, Робокоп и божество. Какво ще ме стресне търсенето на работа или справянето с наркоманията или брака бе?! Това за нормален човек е повод за сдухване, ама на мен ВЕЧЕ ми е слаба ракия".
Съдиш по някаква "логика", която няма общо с тази на сериала.
Първо, ежедневието В СВЕТА НА БЪФИ е качествено ново нещо, с което скубитата трябва да се справят. То Е Лошковец. То НЕ Е нашето ежедневие. Олицетворението му са някакви пичове, които живеят повече в главите си, отколкото в реалния свят.
Затова скубитата са поставени в ситуация, в която не могат да избягат от реалния свят като ония тримата.
Затова Уилоу се опитва да избяга от реалния свят чрез магията си и плаща цена за това. Тя не "просто става зависима". В случая това е еквивалентно на това да я пребие Глори в предния сезон пример. И Големият лош живот баш си я преби, когато
- Spoiler: show
- гръмнаха Тара
Затова Зандър, който преживя псевдо-комични любовни трепети по всичко женско в тоя сериал сега загуби най-дълготрайната си връзка. Защото в случая женитбата е начинът, по който той и Аня се сблъскват с истинския свят. Отново, еквивалнетно на това Адам примерно да им отвори нов анус.
Затова Джайлс си тръгна и лиши всички от бащинска фигура, което в никакъв случай не беше лесно и за него. В предните сезони, където сме във "фентъзито", той е на върха на пирамидата, защото той ЗНАЕ. Той ПОЗНАВА "фентъзито". В шести сезон сме в реалния свят. В реалния свят Джайлсове няма.
Затова Бъфи се сблъска с обратната страна на това да си Слейър - истинската работа. Затова любовната й връзка в този сезон е криво огледало на предните две.
Доун пък беше огледален образ на останалите. Тя не е истинска. Тя Е "фентъзито". И в този сезон, тя е отритнатата.
Затова накрая
- Spoiler: show
- Зандър спаси Уилоу като я "върна" в детството им, в отрицанието на Големия Лош Живот, като едновременно с това замени раздялата си с Аня с reassert-ване на близостта му с Уилоу, и затвърди ролята си на "този, който помага". Затова Джайлс се върна да помогне. Затова Спайк реши накрая да се изправи очи в очи с Големия лош живот и да се подложи на мъките, които една душа може да му донесе. Затова Бъфи реши да спре да пази сестра си.
Така че - Големият Лош Живот в шести сезон на Бъфи НЕ Е Големият Лош Живот тук. Двете просто не бива да се сравняват.
Пример от реалния живот - хора, които са минавали през рядко срещани тежки изпитания като военни конфликти, природни бедствия и други събития, при които животът им е бил на косъм, въобще не се стряскат от проблемите на ежедневието. Чел съм спомени на такива хора. Затова ти говоря за каляване.
Аз пък съм чувал за синдрома на Виетнамската война. Това че си оцелял във война например по никакъв начин не те прави оправен пич. В повече от половината случаи е обратното.
[/spoiler]