Amazon Kindle

За коментари и излияния от всякакъв род, число, спрежение и залог

Moderator: Moridin

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Oct 23, 2012 1:30 pm

Lord wrote:Имаш предвид това, нали?
Същото. Това ревю е единственото негативно в нета на което съм попадал, така че съм склонен да го отдам на лоша бройка.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Oct 23, 2012 4:37 pm

Нещо май се е затрил първият пост на Драгъна, дискусията е малко сюрреалистична :)
This is it. Ground zero.

The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Tue Oct 23, 2012 11:41 pm

Мне - поста на Лорд беше насочен към твоето мнение.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 24, 2012 8:55 am

Ем... аз съм си постнал линк към това, което съм гледал, тъй че е ясно какво съм имал предвид :)

Иначе не вярвам Пейпъруайт да е с по-лош екран от 70-доларовия Киндъл. Просто няма как да е така. Макар че хардуерните бутони си струват обмислянето, но не колкото лампата. Загубата на паметта и аудиото са абсолютно ирелевантни и вървят заедно. Като нямаш мп3ки, за какво ти е толкова памет, и без това индексирането му издишаше дори на моите 100ина и по-малко книжки. Аудиото пер се е абс излишно на това устройство.
This is it. Ground zero.

Samail
Sorcerer

Post by Samail » Wed Oct 24, 2012 2:43 pm

Нещо не ми харесва на къде отива тенденцията с тея нови 'пейпъруайт ' видове. Някак си макар да е ипейпър и светлината да е отзад, пак си е катп ЛСД едва ли не и те облъчва... Тук ги има в един магазин всички модели така че ще направя тест и ще пиша пак.

Но е тъпо че Амазон махнаха от линията си нормалния Киндъл, пък и ДиЕкс-а го махнаха... Като цяло от всичките рийдъри сега си мисля че АйПад мини е най-подходящ, стига човек да не е традиционист разбира се. ;)
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Oct 24, 2012 4:43 pm

iPad свети повече, щото не работи без светлина. На фронт-лайт рийдърите, можеш да я изключваш, ако искаш. Иначе не е по-вредно от лампа, защото свети върху ТЕКСТА, а не върху ОЧИТЕ ти.
This is it. Ground zero.

Super M
Warmage

Post by Super M » Tue Nov 06, 2012 6:27 pm

Поисках и дадах пари на приятелка, която посещава Щатите да ми купи Kindle Paperwhite, но в момента бил изчерпан. Имам един ден да реша дали да го заменя с нещо. Препоръайте?
Блог за хора, които не се примиряват с живота в сиво:
http://troshanov.wordpress.com

Lord
E'lir

Post by Lord » Tue Nov 06, 2012 10:44 pm

И Нуук, и Кобо имат модели с вградена лампа на дисплея. Sony също имат някакъв нов модел четец, но май беше без "glowlight".

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Dec 15, 2012 2:49 pm

Прееба ми се Киндълът и с помощта на хелп центъра им ще получа риплейсмънт от Щатите, та имам въпрос. Ето частта от писмото им относно риплейсмънта:

Here's some information about how your order was placed to avoid any delays in customs:

I created the replacement order with charges using a gift certificate balance I applied to your account. No charge was placed on your credit card.

Here's your replacement order information:

Order Number: 103-4038088-1355465

Estimated Delivery Date: Wednesday, December 19, 2012 - Friday, December 21, 2012

Please don't modify the replacement order in Your Account, as that may delay the replacement shipment.
Въпросът ми е, какво се иска от мен и ако се иска минаване през митници и т.н., какво въобще да правя? Конкретно по тоя параграф съм напълно неориентиран.

Също така искат да получат дефектния до 30 дни, считано от днес. Дадоха ми адрес и т.н. Как да подходя при изпращането? Предложиха ми и да "застраховам" пратката, което не знам точно какво значи.

Та всякаква помощ ще ми е добре дошла :)

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 15, 2012 3:44 pm

Най-добре им питай пак и ги питай дали те ще покрият разходите по изпращането на дефектния. Ако да - отиваш в куриер (EMS ака БГ пощи международен клон са по-евтини от DHL, иначе май и FedEx имат вече офис в София) и пращаш за тяхна сметка на адрес който трябва да ги питаш (ако не си ги питал). Ако няма да покрият разходите, трябва да питаш в пощите какви са ти опциите за застраховка и препоръка, за да избереш нещо евтино.

Митницата е божа работа. Ако ти спрат там пратката, ще ти пратят известие и на място ще разбереш какво да правиш (кошмарно е). Ако си късметлия, ще ти дойде в пощенския клон.
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Dec 15, 2012 3:47 pm

Дал съм София 1000 като пощенски клон, там ли да търся евентуално?
Иначе ми препоръчаха да си потърся как да изпратя дефектния най-изгодно, тъй че подозирам, че ще си плащам аз.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Dec 15, 2012 4:43 pm

Май това им е практиката уви :(
Е що София 1000? Не трябва ли твоя точен адрес? Как да ти го донесе куриерът?

надявам се поне тяхната пратка да не е за твоя сметка
This is it. Ground zero.

Trip
Moderator

Post by Trip » Sat Dec 15, 2012 6:56 pm

Не е за моя, иначе точен адрес съм дал, но като номер на пощенската станция съм дал 1000

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Sat Dec 15, 2012 11:45 pm

Еми давай си твоя адрес с твоя пощенски код, така вероятността да ти дойде направо в кварталната поща без митническите галимации е по-голяма.

Така като си написал 1000 най-вероятно ще цъфне баш на митницата и ще си изгубиш най-малко половин ден, а и айде ходи им обяснявай че е replacement като отидеш да си го взимаш.

Claymore
Ascendent

Post by Claymore » Sat Dec 15, 2012 11:54 pm

Някой има ли предложения как да си чистя ъглите на Киндъла? Внимавам много с него и пак се натрупват боклучета и мизерийки отстрани.
What's a goon to a goblin? What's a shooter to a shotta?
I can boom shakalaka your medulla oblongata