Абе Мор, аз досега за да кандидатствам по тая програма, съм изхабила всичко на всичко 3 часа - 10мин четене, 10 мин -да изровя из вкъщито копия на нужните ми документи, да принтирам и попълня бланките, и два часа за две пътувания с градски транспорт - веднъж да си подам документите, и втори - за да си взема уведомлението. Останалото време ми отива в телефонни разговори с гадните фирми, които всячески се опитват да ме прецакат с условията на курса (съвсем по нашенски, уви

)
БТВ, да отбележа за уловките на фирмите, с които съм се сблъскала досега:
1) посочените адреси на обучение понякога не са верни. Мен в момента Адеко ми правят дребни номера само и само да се откажа от идеята за курс в Гео Милев (макар че са го посочили като място за обучение)
2) дни на провеждане на обучения - тука е тънък момент, понеже никъде не ти представят в писмен вид график за обучение - ако не си изискаш изрично график от 3 пъти в седмицата след работно време, току-виж са те набутали да ходиш
и събота и неделя (което мен хич не ме устройва)
3) засега от фирмата ми предложиха да ми попълнят уведомлението и те да го внесат в бюрото по труда - да не съм се притеснявала, то имало два месеца срок (което не е вярно, понеже срокът след попълване на ваучерите е 1 месец, изрично питах в бюрото по труда). Тук всеки сам да си прави изводите, още не съм стигнала до този етап.
4) Питайте дали ще ви предоставят учебни материали - такива са включени в цената на ваучерите, но дочух че на някои места искат хората да си купуват учебниците и етц.
Може да има и друго, но не ми е известно. Към момента се стремя да си избера фирма, която да дава най-олекотен график на обучение - т.е. максимум 3 пъти в седмицата, след работно време, и да осигурява материали за обучение. Оттам нататък.. каквото сабя покаже.
Засега се оказва, че сертификати не се дават, от фирмата, в която смятам да подам документи, с половин уста споменаха че от общоприетите шест нива се предполага в края на обучението да можем да покрием три, само че послъгаха като казаха че нямало сертификационен инситут по испански (което не е вярно, има
DELE)
Та ще видим какво ще стане...