Гледано напоследък, Part IV

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Mar 07, 2008 12:21 am

2000000 процента е Шотландски боец 2. Не, 30000000000.
This is it. Ground zero.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Fri Mar 07, 2008 12:35 am

На ква математика са ви учили в тоя италиански лицей... :shock: :mrgreen:
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Mar 07, 2008 1:18 am

Мдаа новия игрален Астерикс (Олимпийските игри) е почти забавен. Нещо са го ударили мноо на гаври с други филми. :neutral:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Mar 07, 2008 7:51 am

На мен в гърлото все още ми седи огромна буца, която заседне там след като гледах първата част....Беше кошмарно по дяволите.... :roll:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Mar 07, 2008 8:37 am

Бенини си беше пич..
This is it. Ground zero.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Fri Mar 07, 2008 2:43 pm

Морви, ич нищо да н' съм та чул да казваш срещу преподаването на матоматика в онова странното училище! :) С'а верно, че аз бегах оттам, когато в шести клас установих, че ще уча по два часа матоматика седмично, ама все пак тия два часа си ги имаше и по мое време преподавателите специално по матоматика ич не си поплюваха, като трябваше да ни вкарат малко нещо в главите :)

Добавено: по-склонен съм да мисля, че странните идеи на Мор за матоматиката идват от ФМИ :plez:
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Mar 07, 2008 3:03 pm

В идеите ми няма нищо странно, абсолютно валидна артиметика са си :P дали са абсолютно валидна теория на вероятностите е друг въпрос :mrgreen: тя не се учи в лицея, така че Пенчев ще да е прав
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri Mar 07, 2008 3:23 pm

Гледано напоследък
Дотук с математиката.
And you can't dance with a devil on your back...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Mar 07, 2008 6:25 pm

Monty Python's Life of Brian.
Уникална комедия. Не е просто повърхностен смях, макар че има и такива моменти. В 90 минути тия пичове са наблъскали толкова храна за размисъл, и то с чудесен хумор, че съм :shock: :yay:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

BaYa
Forsaken

Post by BaYa » Fri Mar 07, 2008 7:40 pm

Elayne wrote:Ако филмът е черно-бял със сигурност не говорим за това. Гледам в Imdb снимките от филма са черно-бели...
Не е черно-бял. :wink:
Luxury is a matter of having options!!!
Не е по-богат който има повече, а който се нуждае от по-малко!
¡Hagas lo que hagas - la cagas!!

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sat Mar 08, 2008 12:20 pm

Помните ли какво беше "Нова телевизия" преди десетина години? Преди "Стани богат" и големите "риалити" шоута. Преди шефовете да решат, че искат национално покритие. Беше телевизия, която обожавах. Телевизията, по която всекидневно вървяха филми като "Виртуални убийства", "Най-добър от най-добрите", "Кодово име: Алекса" и други тъпи и не толкова американски биткаджийски екшъни... Обожавах ги. Е, вървеше и един друг филм, който успях да видя само веднъж в правилното време. "Опасно място". Помня, че тогава го мислех за най-великия филм на всички времена. Дълги години след това го търсих, за да го видя отново. Е, открих го. Вчера. Благодарен съм на axelbg.net за това. Когато видях катастрофалния рейтинг на филма в imdb.com, се учудих. Това ли е великият филм от детството ми? Това е. И въпреки че далеч не е толкова велик, заслужава по-висока оценка от мизерното 4.9/10. Не ме разбирайте погрешно. Това е филм, създаден, за да спечели от популярността на филми като "Карате Кид". Има си всичко необходимо - глупава и нереалистична история, тийнейджър каратист и училищни проблеми. Но не е само това. Въпреки че историята на "Опасно място" не е от най-смислените и има доста проблеми, все пак е достатъчно силна, а и е далеч по-добра от безумието в "Карате Кид"(черен колан за два месеца???). А и бойните сцени са със страшно добра хореография.

За какво става дума? Братята Итън и Грег изучават карате с години. Учат при "Лъвовете" - школа, която не се състезава, школа, в която се преподава мир и милосърдие, и т.н. Но по-големият, Грег, решава да се премести в школата на "Скорпионите" - готините типове, които мачкат на всички състезания, тези, по които си падат момичетата. Новите "готини" приятели на Грег изискват от него "готини" неща - да се бие за пари, да обира къщи и т.н. Но още при първия обир всичко се обърква и тарторът на "Скорпионите" убива Грег с удар в гърлото. Случаят е представен като самоубийство, но Итън знае, че брат му не е способен на такова нещо и се заклева да открие истината. И т.н. Не е нещо особено, но е разказана достатъчно добре, за да върши работа. Няма ги идиотщините от "Карате Кид"("Боядисвай ми оградата, за да се научиш да блокираш", "Тренирал си само два месеца, но противник с десет години практика не е проблем, ако вярваш" и други такива). Бойните сцени са много хубави и доста реалистични, макар и на едно-две места операторът да омазва работата. А и... Има сила във филма. 7.5/10

Ако някой ми каже защо изобщо написах толкова дълъг пост, ще съм много благодарен.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sun Mar 09, 2008 12:08 am

Обратно по темата...
Днес изгледах I'm not there
Не знам защо, но почва да ми писва от такива филми... След Across the universe и този филм ме навява на усещането, че е по -лесно да се купят филмиращи права за цялостното творчество на някой виден рокаджия от преди 40 години, отколкото за некоя трилогия с романи, в които има летящи еднорози например... сега очаквам някой и по творчество на Rolling Stones да направи филм, ама не ми се гледа...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 09, 2008 4:59 am

МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!!

Днес тъкмо даваха реклама в киното на това ;) Че и Аймакс, ноу лес...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Mar 09, 2008 5:10 am

Иначе аз днес освен Хрониките на Спайдъруик, гледах и Джуно на голям екран. Все такъв кеф си е, колкото когато го видях и на монитор и макар да нямаше съществена разлика, не съжалявам, щото ми беше безплатно ;)

Бобсън
Arcanist

Post by Бобсън » Sun Mar 09, 2008 12:30 pm

Рольо не ме разбра. Аз док филма на Скорсезе ще си го изгледам с кеф.