The Series Topic, Part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Feb 15, 2008 3:03 pm

Просто не ми харесва накъде върви основната сюжетна линия и поне аз съм с впечатлението, че сценаристите не знаят накъде върви сериалът. Вторият сезон постави точка на една доста голяма история и отвори вратите на нещо съвсем ново и различно. Поне дотук не съм толкова впечатлена, колкото от историята в първите два сезона. За новите попълнения (особено от женски род) съм съгласна, кефят.
Spoiler: show
За да не спойля -> основното, към което се стремеше 'историята', ако мога така да се изразя, в първите два сезона, беше намирането и унищожаването на жълтоокия демон. Той беше основната цел, беше най-силният срещу, когото трябваше да се изправят главните герои, подготвяха се за тази среща доста дълго време. В момента, в който всичко приключи и демонът умря някак сериалът получи една доста хубава завършеност, която на мен доста ми :) допадна. Проблемът :/ в моите очи е, че със затварянето на стори арк-а (този, който задвижваше целия сериал от самото начало), както ти се изрази, се отвори нещо, което беше прекалено голямо и мащабно в сравнение с предишното. За бога, сценаристите си подариха безкраен извор на възможности за безкраен брой стенд алоун епизоди и сезони, само да поискат. За да съм конкретна - никой не знае точно колко демона излязоха от вратите на ада тогава, никой не знае кои са мнооого зловещи и силни и т.н. и т.н., просто това е един безкраен извор за нови и нови и нови епизоди, в които се появяват по-слаби и по-силни демони. Могат да се изсмучат нови по-големи истории, в които ще се гони и убива някой много силен демон. Изобщо... възможностите са прекалено големи. Единственото нещо, което държи целия сериал в релси е фактът, че Дийн ще умре и това задвижва засега историята - да се намери начин да бъде спасен. Ако това се случи, ще трябва да измислят нещо повече, за да продължи този сериал. В първите два сезона връзката между гонитбата на жълтоокия демон с нашите беше доста дълбока - смъртта на майката, на приятелката на Сам, на бащата, изобщо бащата много добре 'свърза' нещата. Знам, че не мога да се изразя много добре, но... иска ми се сериалът да влезе в малко по-тесни коловози :P.
Last edited by Elayne on Fri Feb 15, 2008 3:21 pm, edited 1 time in total.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Feb 15, 2008 3:05 pm

Elayne wrote:Просто не ми харесва накъде върви основната сюжетна линия и поне аз съм с впечатлението, че сценаристите не знаят накъде върви сериалът. Вторият сезон постави точка на една доста голяма история и отвори вратите на нещо съвсем ново и различно. Поне дотук не съм толкова впечатлена, колкото от историята в първите два сезона. За новите попълнения (особено от женски род) съм съгласна, кефят.
Е с това последното ме амбицирахте да почна по-скоро втория сезон. :lol: Ако има и готина мацка да се мотае около нашите определено ще стане по-як сериала. :mrgreen:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Feb 15, 2008 3:08 pm

Третия сезон, Валка ;).
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Feb 15, 2008 3:09 pm

Цял сезон те дели от яките мацорани. :lol:
Last edited by passer-by on Fri Feb 15, 2008 3:10 pm, edited 1 time in total.

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Fri Feb 15, 2008 3:10 pm

Жалко. :( Нищо де, мен втория ми се гледа и без това за да разбера какво ще стане с бащата и с онова дето е убило майка им.

Gunslinger
Warmage

Post by Gunslinger » Fri Feb 15, 2008 5:43 pm

Новия епизод на Supernatural беше много зарибен.
http://blogofidiots.wordpress.com/
http://tvseriesbg.com/
There they stood, ranged along the hillsides, metTo view the last of me, a living frame For one more picture! In a sheet of flame
I saw them and I knew them all. And yet Dauntless the slug-horn to my lips I set, And blew. 'Childe Roland to the Dark Tower came.'
X-Men Deadly Genesis е Decimation Tie In

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Fri Feb 15, 2008 5:45 pm

На мен не ми хареса :(.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Sat Feb 16, 2008 10:55 am

Първия епизод от втория сезон е доста здрав обаче. :bigtongue:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Feb 16, 2008 4:44 pm

Стигнах до девети епизод на третия сезон на 4400 и продължавам да съм стабилно зарибен. :P

Вероятно защото ми пука за персонажите, а и историите (дори в по-стенд алоун епизодите) продължават да ме кефят.

Валка, за 4-и сезон - когато кажеш, където кажеш. :mrgreen:

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sat Feb 16, 2008 9:25 pm

Аз догледах 4-тия сезон на Deep Space Nine и като третия беше много хубав. Последният епизод особено интересен, главната история се позаплита, уви, ако ще се развива в 3-4 епизода на сезон е доста тегавко :/. :roll:
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Trip
Moderator

Post by Trip » Sun Feb 17, 2008 12:03 am

Изгледах първия сезон на "Рим". Бахму мамата. :shock:

Рей Стивънсън и Кевин МакКид ги бях гледал само в третостепенни роли, съответно в "Крал Артур" и "Небесно царство" и тук направо ме оставиха зяпнал. Както и повечето други герои, и сценарият, чието най-малко достойнство е как хитро обвързва съдбата на двама легионери с тази на цял Рим.
Last edited by Trip on Sun Feb 17, 2008 12:17 am, edited 1 time in total.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Sun Feb 17, 2008 12:05 am

Страхотен сериал, а :P. Атия ми е любимката на мене.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Feb 17, 2008 2:46 am

Току-що приключих третия сезон на 4400. Факт е, че не е толкова стегнат колкото първите два. Особено любовно-семейните терзания на един или друг персонаж ми лазеха по нервите на моменти.

Все пак като цяло и третият сезон ми допадна. Нямам търпение да гледам и четвъртия (Ваалкаааа :mrgreen: ).

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Feb 17, 2008 9:48 am

Elayne wrote:Страхотен сериал, а :P. Атия ми е любимката на мене.
Няма страхотен, Рим е един от трите НАЙ-ДОБРИ сериала ВЪОБЩЕ! :wink:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Feb 17, 2008 3:27 pm

Muad_Dib wrote:
Elayne wrote:Страхотен сериал, а :P. Атия ми е любимката на мене.
Няма страхотен, Рим е един от трите НАЙ-ДОБРИ сериала ВЪОБЩЕ! :wink:
А другите два в личната ти класация са...?