Един и същи трейлър ли сме гледали?
На мен ми хареса безумно много. Показва истинска епика, истинско пълнокръвно събитие. Не мисля, че някога е имало подобен филм... И всеки кадър и всяка реплика ми изпълват душата с безмерна радост!
Някои случайни наблюдения:
– Интересно е, че Танос иска да унищожи "половината" свят. Защо половината? Два пъти го казват, не е случайност. Много обичам комиксовата история, в която Танос е влюбен в Смъртта и убива половината свят, за да ѝ привлече вниманието, а тя нито веднъж не му проговаря и си остава студена към него... Но едва ли ще я екранизират тук, при все "To challenge them is to court death" подхвърлянето в първия Авенджърс.
– Виждаме сцена, в която Танос взима малката Гамора от родната ѝ планета!!! Това е невероятно яко. Аз бях малко ядосан след първите Гардиъни, че Гамора не беше по-централна - реално тя взе всяко морално решение на отбора, тя направляваше сюжета, просто тя заслужаваше да е в центъра. И прекарах много време да лежа и да си мисля колко по-хубаво би било, ако филмът започваше с едно малко уплашено момиченце, чиято плането точно в този момент бива завладяна от Танос, вместо с ненужната сцена за майката на Питър Куил... И през годините ядът ми отмина, но все още таях слабо негодувание за пропуснатата възможност. И сега те най-после ми дадоха тази сцена! Прощавам им!
– Косата на Алената вещица е стана два нюанса по-морковено рижава в този филм. Интересно е, но не съм сигурен, че ми харесва колкото преди. On a totally unrelated note - май вече свикнах с русата Черна вдовица.
– Като цяло цветовете са по-ярки и дълбоки, в контраст с по-сивата и бледа стилистика на Русо от Winter Soldier и Civil War. Промяната ми харесва - филмите за Капитана може да са по-премерени, но Авенджърс лентите трябва да много цветни и ярки.
– Вижън и Уонда пристигат в Уаканда, тоест Вижън не е умрял в сцената по-рано, която се виждаше от първия трейлър.
– Дора миладжи са все така яки.
– Черната вдовица и Бъки се возят заедно в летящата машинка! Това е чудесно, любимата ми двойка!!! От друга страна, точно в тази сцена Наташа поглежда шокирано/чувствено нанякъде, предполагам, че точно в този момент се появява Хълк. Което.... не е любимата ми двойка.
– Сцената с Танос и Капитана е най-великото нещо в историята на киното. Първият път, като я гледах, съвсем реално настръхнах и почнах да треперя от вълнение. С допълнителните гледания ефектът понамаля, но не отмина напълно.
– Няма Небюла в този трейлър
Общо взето това са някои от най-първите ми впечатления. След филма ще съм развалина.