Малко Меджик :)
Moderator: AlDim
-
- Commoner
Ами, Морта го е показал на регионалите, Ефо ... иначе - понза що съм останал с впечатление, че е R/G-то ... обаче - и аз съм намерил кога да го събирам - Birds - 20$, Baloth - 11$, Wooded Foothills - 11$ ... Май пак ще тряя се зимат карти назаем - което ме навява на мисълта - Ефо, ти нали няма да играеш на куалифайъра на 12.06 

~aSd power !
-
- Commoner
Cementery-то има реални шансове срещу афинити, особено след сайдборд, а и първата игра не е зле - има си artifact hate и life gain, a със повече животни в гробището може да ги върти до безкрай. Аз играх с елфи на регионалното и точно с тези двете нещица мачках афинити-то без големи проблеми. Всъщност се надявах да ми се паднат повечко афинити-та
И да не ми се падат гоблини и слайд, но това вече е друг въпрос 

-
- Commoner
Извинявай, ама той елфския дек има повече artifact hate в него отколкото елфи
Иначе, за Цеметерито - абе играл съм само веднъж, като завърши 2:1 за него, поради една адски МАЛОУМНА грешка от моя страна 3тата игра (баси имам Vault of Whispers и Citadel ... играя пиратка с vault-а при условие, че имам Disciple на ръка !)

~aSd power !
Елфския дек има мейн 4-5 карти артифакт хейт, виж след сайдборд идват още 7-8
комбото на Viridian Shaman с Wirewood Symbiote обаче е ужасно
Само симбиота да беше елф... Иди ги спирай тогава малките зелени човечета 
Проблема на афинитито е, че много бързо може да ти смъкне 20 живот (понякога на 3 ход), обаче ако се наложи да прави повече - 24, 28, 32 и т.н, има големи проблеми. Така че ако Cementery-то удържи първите няколко хода изведнъж се оказва с безкраен лайф гейн, теглене на карти и артифакт хейт. Иди го гони. Афинитито тегли карти от клампите? Е, "Скалата" освен клампата си има и гробище, та тегли 1 карта повече... И то говорим само за първата игра, след която влизат 7-8 карти, на които се чете "Тоз артифакт мене много не харесва", които му дават всичкото време на света да доживеят заветния 5-6 ход, след който афинитито може спокойно да каже сбогом на играта.
От друга страна проклетото ****** афинити понякога просто печели
Особено когато Младен го управлява, ако направят класация за топдекър на всички времена може да я оглави
Винаги се чудя как успява всеки път да тегли каквото му трябва баси 
няма спор, афинити е най-силния дек в стандарт, затова и всички имат толкова хейт срещу него.

Проблема на афинитито е, че много бързо може да ти смъкне 20 живот (понякога на 3 ход), обаче ако се наложи да прави повече - 24, 28, 32 и т.н, има големи проблеми. Така че ако Cementery-то удържи първите няколко хода изведнъж се оказва с безкраен лайф гейн, теглене на карти и артифакт хейт. Иди го гони. Афинитито тегли карти от клампите? Е, "Скалата" освен клампата си има и гробище, та тегли 1 карта повече... И то говорим само за първата игра, след която влизат 7-8 карти, на които се чете "Тоз артифакт мене много не харесва", които му дават всичкото време на света да доживеят заветния 5-6 ход, след който афинитито може спокойно да каже сбогом на играта.
От друга страна проклетото ****** афинити понякога просто печели

няма спор, афинити е най-силния дек в стандарт, затова и всички имат толкова хейт срещу него.
-
- Commoner
Аз пък споделям, че няма ултимативен дек. Няма дек, който да бие всичко наред. Агроафинити е най-близо до това определение, но затова и всичко живо го е хейтнало здраво. Понза-та е добър дек и има добра игра срещу почти всичко в стандарт, но от друга страна не блести в нито един от мачъп-ите си, с изключение на Tooth And Nail дековете.
-
- Commoner