Хрониките на Ралмия

Мръсните страсти – на сапун
Post Reply
Itilon
Paragon

Post by Itilon » Tue Apr 22, 2008 1:36 pm

Искам да помоля, тъй като просто разлистих книгата на Рол, Автора или някой там да пусне за незапознатите тук избрани от него откъси, /един вид презентация/ върху които да се коментира от гледна точка на представяне, а не избрани гафове.
И аз това помолих на предишната страница, но постът ми потъна в телевизионното обсъждане. :D

Искам да уточня специално за Яки (и за няколко други): аз поне чух/прочетох за Цитаделата преди няколко дни, НИКОГА не съм влизал на този сайт, НИКОГА не бях чувал за автора и определено не съм предубеден.

Останалите коментиращи явно знаят повече по въпросните теми, но и те не ми се сториха особено предубедени. :mrgreen:

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Wed Apr 23, 2008 9:28 pm

Само в Пингвините ли я има Ралмията, шот ходих са да гледам в Сиела в Мола - и помен немаше.

За сметка на тва докато ровех за целта по щанда с детските приказчици, се натъкнах на Спайдеруиците - и се уверих, че съм бил прав: детски книжлета по 40-ина реални страници с много рисунчици. И ми прават филм по тех. :shock:

Пак добре, че беше читав.

И наистина, вземете пуснете некой откъс, баси. Не всички сме чели подробно докато беше качено в Цитаделата навремето.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Lord Annorion
Scholar

Post by Lord Annorion » Sun Apr 27, 2008 11:51 pm

Аз имах "удоволствието" да прочета творението на Спархоук още докато го пишеше... Той след това ако не се лъжа се увлече и написа още продължения, но слава богу не се излъгах да ги чета! Помня бегло за какво ставаше въпрос, но ето накратко...
Spoiler: show
Някаква лапе отчаяно от живота попада в някакъв магичен свят и разбира, че е Избрания. Трябва да спаси едни бедни хорица и за тази цел му дават едни артефакти. Тръгва нащия начинаещ герой и по пътя си среща нови спътници - младеж веселяк, красива елфка и забавно джудже. Ако не ви омръзне и продълците ще разберете, че има един зъл рицар, който служи на Баш Лошия и се опитва да убие Избрания, за да не се сбъдне Пророчеството. Джуджено умира геройски, за да спаси Баш Героя, а в развръзката този нашия рицар `убавец убива Баш Лошия в пристъп на добри чувства към Избрания. С две думи много интересна история, която те държи в напрежение до самия край и е толкова увлекателна, че нямаш търпение да започне следващата глава. :D Дано съм ви бил полезен!
Sig by me

Light thinks it travels faster than anything, but it is wrong. No matter how fast light travels, it always finds the darkness has got there first, and is waiting for it.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Mon Apr 28, 2008 12:06 am

Lord Annorion wrote:
Spoiler: show
Някаква лапе отчаяно от живота попада в някакъв магичен свят и разбира, че е Избрания. Трябва да спаси едни бедни хорица и за тази цел му дават едни артефакти. Тръгва нащия начинаещ герой и по пътя си среща нови спътници - младеж веселяк, красива елфка и забавно джудже. Ако не ви омръзне и продълците ще разберете, че има един зъл рицар, който служи на Баш Лошия и се опитва да убие Избрания, за да не се сбъдне Пророчеството. Джуджено умира геройски, за да спаси Баш Героя, а в развръзката този нашия рицар `убавец убива Баш Лошия в пристъп на добри чувства към Избрания. С две думи много интересна история, която те държи в напрежение до самия край и е толкова увлекателна, че нямаш търпение да започне следващата глава. :D Дано съм ви бил полезен!
Ма защо тва? :shock: Защото му е баща, както в SW, или просто ей така по шаблона? Или има "дълбоки и истински"тм подбуди?
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Lord Annorion
Scholar

Post by Lord Annorion » Mon Apr 28, 2008 12:15 am

shayhiri wrote:Ма защо тва? :shock: Защото му е баща, както в SW, или просто ей така по шаблона? Или има "дълбоки и истински"тм подбуди?
Че нямаха роднинска връзка нямаха, но дали беше за отмъщение или от "разкайвам се"тм не помня. Но при положение, че творчеството на г-н Драганов е изпълнено с толкова дълбокомислие и новаторство, мисля, че може да си затворим очите за тази негова стъпка леко в страни... :lol: Той има с какво да изненада България... ВЕРВАЙТЕ МИ!
Sig by me

Light thinks it travels faster than anything, but it is wrong. No matter how fast light travels, it always finds the darkness has got there first, and is waiting for it.

Mindcrime
Arcanist

Post by Mindcrime » Mon Apr 28, 2008 9:30 am

(емотикон в който човечето се пляска с длан по челото)

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Wed May 14, 2008 6:28 pm

Добре де, след толкова спорове, наистина ли никой от поддръжниците на книгата няма да пусне един добър откъс, с който да затапи всички ни и да докаже, че авторът си заслужава? :wink:

Btw, и аз поразгледах из книжарниците тези дни, но не открих и помен от "Ралмия". :mrgreen:

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 14, 2008 6:34 pm

Книгата има 800 бройки тираж, не виждам как очакваш да я има навсякъде.

А за поддръжниците - уви те просто не влизат тук. :wink:

Itilon
Paragon

Post by Itilon » Wed May 14, 2008 6:36 pm

Muad_Dib wrote:Книгата има 800 бройки тираж, не виждам как очакваш да я има навсякъде.
По-скоро очаквах да я има НЯКЪДЕ. :lol:

От друга страна, може би е достатъчно популярна и тези 800 бройки са успели да се продадат. :twisted:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 6:38 pm

Между другото, Мастилото примерно има по-малко - 700 бройки. Зависи от разпространителската мрежа. Иначе Ралмията я има в Оринджа, мисля и Сиелата, а също на Славейков.
And you can't dance with a devil on your back...

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Wed May 14, 2008 6:40 pm

Е зомг защо толкова малко? Чак толкова ли не се продава? Вярно, че е 22 лева, ама съм шашнат.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 14, 2008 7:24 pm

Не, просто грозната истина за бг-пазара е, че вече повечето фантастика излиза в такива тиражи...
And you can't dance with a devil on your back...

DELgado
Elder God

Post by DELgado » Wed May 14, 2008 11:53 pm

А още по-лошото е че дори и в такива тиражи книгите не се изчерпват. :cry:
I am Fire! And LIFE INCARNATE! Now and forever . . . I am PHOENIX!

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 15, 2008 12:01 am

Аз бих добавил и друго- по много странен начин се разпространява- в София може и има книги но тука нещата са ЗЛЕ- има един Хеликон и там книгите се зареждат по някакви странни принципи.
80% от новите книги които се обсъждат във форума съм ги виждал само по интернет. :cry:
Ей - например- десет пъти проверявах за Вещера- няма! Няма и да има.

Roamer
Ascendent
Location: Hier ist hier und jetzt ist jetzt doch jetzt ist jetzt schon nicht mehr da...

Post by Roamer » Thu May 15, 2008 10:59 am

Това тръгва малко към off-topic, но все пак, RRS, пробвал ли си да отидеш в Хеликона и да питаш дали може да си поръчаш доставка на определена книга? Току виж пък мине, особено ако книгата я има в книжарниците им по други градове.
Eric: I use my sword to detect good on it.
Ed: It's not good, Eric. It's a gazebo.