@Роланд и Вивиян
Са ако не ви познавах сигурно щях да съм изумена от простотиите ви, ма си ви знам, че сте зле, та не се изумявам.
Да, да се влюбиш в машина и да жертваш живота си (и тоя на околните) за да я спасиш е безкрайно смислено и логически оправдано в една ситуация, в която машините изтребват хората като хлебарки по най-жесток начин. Ма нищо - на мацката и става от камара джилезо и ние трябва да й влезем в положение, нали. Стотиците отвлечени от машините хора, сигурно се предполага, че обслужват развлекателната индустрия в Скайнет. Масаж, проституция, такива неща. Но не и за да се разработват още по-успешни и хитри методи за човешкото унищожение. Които биха могли да пръкнат скелет обвит с месо. Дъъъъъъ...
Разбира се, най-човечната човечност е да оставиш същество, което е над 70% метал, С ПОЛОВИН ИЗКУСТВЕН МОЗЪК С БА ЛИ ГО КАКВИ ПРОГРАМИРАНИ ЗАДАНИЯ, КОЙТО МОЖЕ ДА ОУВЪРРАЙДНЕ БИОЛОГИЧНИЯ ВСЕКИ МОМЕНТ, да щъка на спокойствие и дори да се съюзиш с него.
Но що пък не. ТО ИМА СЪРЦЕ И ГЛЕДА КАТО КОШУТА!!!
Следователно е от нашите. И следователно Джон Конър ще се разходи до Скайнет без да се притесни особено, че го вкарват в капан.
Бтв това нямаше да ме дразни толкова ако не беше подчинено на яко елементарната мелодрамица, която гледахме. Маркъс наистина беше от малкото сносни неща във филма (робот с човешко сърце и чувства или човек с метално тяло - романтика. Евтина, но пак романтика, има потенциал да кефи, ако и да сме виждали идеите за човешкото в роботското МНОГО по-добре развити другаде), но така както беше свързан със сюжета, беше просто мозъчна смърт. Толкова смукано от пръстите, с толкова много сюжетни дупки, бели конци и прочее шайтз не бях виждала от много отдавна. Поне имаше някъв сюжет де, за разлика от Х-Мен-а.
Изобщо, тея два филма са с история като на третокласен би-муви. За тия милиони, с които са правени, можеше да се справят много по-добре.