Terminator Salvation *There be Spoilers*

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Post Reply
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 6:27 pm

Vivian wrote:
passer-by wrote:Марш да четеш разказите на Азимов за любовта робот-човек. :lol:
Някой да е твърдял, че вече не съм? :mrgreen:
Аа, ясно, изкривяване от малка. :lol:

Иначе по това -
Толкова па да са свършили готините мъже в 2018 г. и тая пичка и половина да не си е хванала гадже, а да си падне по робот... аре нема нужда.
нищо не казваш, гледам. :twisted:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 6:33 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:
passer-by wrote:Марш да четеш разказите на Азимов за любовта робот-човек. :lol:
Някой да е твърдял, че вече не съм? :mrgreen:
Аа, ясно, изкривяване от малка. :lol:

Иначе по това -
Толкова па да са свършили готините мъже в 2018 г. и тая пичка и половина да не си е хванала гадже, а да си падне по робот... аре нема нужда.
нищо не казваш, гледам. :twisted:
Втората част не я бях видяла :shock: Ненам що...

2018 разбира се, че готините мъже бяха малко! То имайки предвид колко биваха отвличани и колко от другите бяха заети, освен да беше свила Конър на бременната Кейт, друга опция за нея нямаше! Рийз беше твърде малолетен. :lol: Освен това, мацката беше професионалист и еманципиран образ. Ако съдбата не я беше сблъскала с мъжагата, тя нямаше да тръгне да се хууква с никой, щото не беше домашен тип.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 6:39 pm

То щото само жените домашарки се хуукват. :lol:

А героични партизани наоколо колкото щеш.
The Best of Mozart

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Jun 06, 2009 8:00 pm

@Роланд и Вивиян
Са ако не ви познавах сигурно щях да съм изумена от простотиите ви, ма си ви знам, че сте зле, та не се изумявам. :lol:

Да, да се влюбиш в машина и да жертваш живота си (и тоя на околните) за да я спасиш е безкрайно смислено и логически оправдано в една ситуация, в която машините изтребват хората като хлебарки по най-жесток начин. Ма нищо - на мацката и става от камара джилезо и ние трябва да й влезем в положение, нали. Стотиците отвлечени от машините хора, сигурно се предполага, че обслужват развлекателната индустрия в Скайнет. Масаж, проституция, такива неща. Но не и за да се разработват още по-успешни и хитри методи за човешкото унищожение. Които биха могли да пръкнат скелет обвит с месо. Дъъъъъъ...

Разбира се, най-човечната човечност е да оставиш същество, което е над 70% метал, С ПОЛОВИН ИЗКУСТВЕН МОЗЪК С БА ЛИ ГО КАКВИ ПРОГРАМИРАНИ ЗАДАНИЯ, КОЙТО МОЖЕ ДА ОУВЪРРАЙДНЕ БИОЛОГИЧНИЯ ВСЕКИ МОМЕНТ, да щъка на спокойствие и дори да се съюзиш с него.

Но що пък не. ТО ИМА СЪРЦЕ И ГЛЕДА КАТО КОШУТА!!!
Следователно е от нашите. И следователно Джон Конър ще се разходи до Скайнет без да се притесни особено, че го вкарват в капан.

Бтв това нямаше да ме дразни толкова ако не беше подчинено на яко елементарната мелодрамица, която гледахме. Маркъс наистина беше от малкото сносни неща във филма (робот с човешко сърце и чувства или човек с метално тяло - романтика. Евтина, но пак романтика, има потенциал да кефи, ако и да сме виждали идеите за човешкото в роботското МНОГО по-добре развити другаде), но така както беше свързан със сюжета, беше просто мозъчна смърт. Толкова смукано от пръстите, с толкова много сюжетни дупки, бели конци и прочее шайтз не бях виждала от много отдавна. Поне имаше някъв сюжет де, за разлика от Х-Мен-а.

Изобщо, тея два филма са с история като на третокласен би-муви. За тия милиони, с които са правени, можеше да се справят много по-добре.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 9:27 pm

Мацката имаше гът фийлинг, с който се славят винаги "нашите" и поемат винаги рисковани решения, като са близо до края на филма (когато филмът е в категория леко малоумен екшън). Примерно, Конър също решаваше да се репчи за щяло и нещяло и да не действа по плана (ако и да влагаше повече викане, отколкото действие).

Аз не мога да разбера наистина какво е ЧАК толкова драстично учудващо във факта, че Мууна спаси пича и му се кефи. Все пак той я беше спасил преди тва, а и както вече подчертах той умишлено беше далеч по човек от бая от хората там. Това пък е ТОЛКОВА често срещан похват, че го има спуснат още в Метрополис, който е от 1927 ако не ме лъже паметта. Някак си чудновато ми е, че се възприема по супер нормален начин ако робот се държи печено с дете, като в Т2 или в Пришълците, примерно, и става нещо като роул модъл за баща, но видиш ли, за соул-мейт не го бива.
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Sat Jun 06, 2009 9:30 pm

T1 e edna ot nai-neoporocheno kultovite roli na shvarci vuobshte (drugata bideiki Conan), da ne govorim, che e edinstevenata, v koqto igrae zlostornik. A i samiqt film e PONE na nivoto na T2. Inache I na men vtoriq mi e po-lubim, da.

Hrisi, kolkoto do izolaciqta na chipa - za spravka pogledni extended-a na T2, ima metalna kapachka...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 9:32 pm

Едно уточнение все пак - Джон Конър беше отчаян, че командването не щеше да освободи пленниците, а току-що беше разбрал, че и бъдещият му баща е сред тях.

ОК, може и Терминаторът да го лъже, но не можеше да си позволи да рискува, а и в тоя момент и за сламка се хващаше. Плюс това още отпреди се чудеше защо машините са навлезли толкова навътре във вражеска територия и си каза, че сигурно са там за нещо/някого от особено голямо значение.

Така че имаше логика да позволи на Терминатора да му помогне. Просто нямаше друг избор вече, а и дълго се колеба преди да се реши на това.
The Best of Mozart

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 9:38 pm

Vivian wrote:Мацката имаше гът фийлинг, с който се славят винаги "нашите" и поемат винаги рисковани решения, като са близо до края на филма (когато филмът е в категория леко малоумен екшън). Примерно, Конър също решаваше да се репчи за щяло и нещяло и да не действа по плана (ако и да влагаше повече викане, отколкото действие).

Аз не мога да разбера наистина какво е ЧАК толкова драстично учудващо във факта, че Мууна спаси пича и му се кефи. Все пак той я беше спасил преди тва, а и както вече подчертах той умишлено беше далеч по човек от бая от хората там. Това пък е ТОЛКОВА често срещан похват, че го има спуснат още в Метрополис, който е от 1927 ако не ме лъже паметта. Някак си чудновато ми е, че се възприема по супер нормален начин ако робот се държи печено с дете, като в Т2 или в Пришълците, примерно, и става нещо като роул модъл за баща, но видиш ли, за соул-мейт не го бива.
По ред.

Гът фийлинга на мацката го приемам само като причина да помогне на Маркус да избяга. Ама не и да се влюбва в него. Но може да е било бойна дружба от платонично естество и просто да е скърбяла, че ще загубят толкова ценен боец, знам ли.

"Маркус беше далеч по-човек от бая от хората там" - това е доста преувеличено. Да, по-добър е от тези, които щяха да я изнасилят и вероятно убият, ама това не е повод да обобщаваме. Повтарям, героични партизани под път и над път там.

За робота и детето, което го възприема като баща - става дума за ДЕТЕ. Не за зряла жена, която от години воюва срещу машини. Боен другар, ОК. Soul mate, niet.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 9:42 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:Мацката имаше гът фийлинг, с който се славят винаги "нашите" и поемат винаги рисковани решения, като са близо до края на филма (когато филмът е в категория леко малоумен екшън). Примерно, Конър също решаваше да се репчи за щяло и нещяло и да не действа по плана (ако и да влагаше повече викане, отколкото действие).

По ред.

Гът фийлинга на мацката го приемам само като причина да помогне на Маркус да избяга. Ама не и да се влюбва в него. Но може просто да е било бойна дружба от платонично естество и просто да е скърбяла, че ще загубят толкова ценен боец, знам ли.

"Маркус беше далеч по-човек от бая от хората там" - това е доста преувеличено. Да, по-добър е от тези, които щяха да я изнасилят и вероятно убият, ама това не е повод да обобщаваме. Повтарям, героични партизани под път и над път там.

За робота и детето, което го възприема като баща - става дума за ДЕТЕ. Не за зряла жена, която от години воюва срещу машини. Боен другар, ОК. Соул мейт, ниет.
Добре де. Освен, че беше един от героичните партизани, човекът изглеждаше доста яко! Тва също е фактор понякога. Не става дума само за дете, за бога! Някой май не е гледал Т2 напоследък...;)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 9:47 pm

Vivian wrote:Добре де. Освен, че беше един от героичните партизани, човекът изглеждаше доста яко! Тва също е фактор понякога. Не става дума само за дете, за бога! Някой май не е гледал Т2 напоследък...;)
Човекът НЕ БЕШЕ един от героичните партизани, а току-що появила се машина, чиято роля тепърва се проверяваше. Това, което казвам от миналата страница е, че Муун от години воюва рамо до рамо с героични партизани. Все някой би трябвало да й е хванал окото, а не да се пази за робота, щото така решили сценаристите. Това наистина беше прекалено, пък и излишно. Терминатор-франчайза НЕ набляга на любовта хора-машини. Доверието, да. Бойното другарство, да. Другото е за Азимов. :lol:

А ако с Т2 и соул-мейт намекваш за Сара Конър, май ти не си го гледала напоследък. Сара Конър приемаше бате Арни точно като боен другар, който й помага да опази сина си от лошия Т-1000. В никакъв случай не и като соул мейт. А точно за такава връзка говорехме между индианката и тенекето.
Last edited by passer-by on Sat Jun 06, 2009 9:50 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 9:50 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:Добре де. Освен, че беше един от героичните партизани, човекът изглеждаше доста яко! Тва също е фактор понякога. Не става дума само за дете, за бога! Някой май не е гледал Т2 напоследък...;)
Човекът НЕ БЕШЕ един от героичните партизани, а току-що появила се машина, чиято роля тепърва се проверяваше.

А ако с Т2 и соул-мейт намекваш за Сара Конър, май ти не си го гледала напоследък. Сара Конър приемаше бате Арни точно като боен другар, който й помага да опази сина си от лошия Т-1000. В никакъв случай не и като соул мейт. А точно за такава връзка говорехме между индианката и тенекето.
Е, тя беше решила, че вече знае достатъчно з анего. Добре, понякога го има ирационалното усещане за даден човек. Никога ли не си го изпитвал? Имала съм случаи, когато след един ден с някого съм могла да предположа горе-долу какъв човек е. А и както вече казах, ако той е човекоубиец, защо тръгна да я спасява?

Ъм, да, ама не с Т2. На Сара Конър беше формулировката за father figure-a, не съм казвала нищо за соул мейт. :)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 9:51 pm

и става нещо като роул модъл за баща, но видиш ли, за соул-мейт не го бива
А точно ти тръгна да говориш за соул мейтовете. На това и ти отговарях. Виж ми едита по-горе.

Отново - бойно другарство, да. Либоф човек-машина - не.
А и както вече казах, ако той е човекоубиец, защо тръгна да я спасява?
Както Джон Конър много точно каза във филма - защото ако е от лошите, това е идеален начин да се промъкне сред партизаните и да утрепе Джон/Кайл. Нали затова на хуманоидите им викат "инфилтратори".
Last edited by passer-by on Sat Jun 06, 2009 9:58 pm, edited 1 time in total.
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 9:57 pm

Добре. Започваме отначало: Теза - в Т2 Сара Конър слага лейбъл на тенекето, че е father figure за сина й. Предполага се, че в качеството й на майка, тя би трябвало да е по някакъв начин ангажирана с детето си емоционално. И да, Сара Конър възприема тенекето като отношение към нея самата като боен другар. Обаче: в Т4 не би трябвало да има нищо лошо въпросната бойна мацка освен да възприема нашето момче като боен другар, да доразвие идеята за бойния другар и да надгражда отгоре...демек: ако аз мисля, че тенеке може да ми служи за баща на сина, ебати, по същата логика може да смятам, че може да ми е и мъж.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Jun 06, 2009 9:58 pm

Vivian wrote:ако аз мисля, че тенеке може да ми служи за баща на сина, ебати, по същата логика може да смятам, че може да ми е и мъж.
:shock: :shock: :shock:
Нямам коментар...

Това май не го видя.
Quote:

Както Джон Конър много точно каза във филма - защото ако е от лошите, това е идеален начин да се промъкне сред партизаните и да утрепе Джон/Кайл. Нали затова на хуманоидите им викат "инфилтратори".
The Best of Mozart

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Sat Jun 06, 2009 10:02 pm

passer-by wrote:
Vivian wrote:ако аз мисля, че тенеке може да ми служи за баща на сина, ебати, по същата логика може да смятам, че може да ми е и мъж.
:shock: :shock: :shock:
Нямам коментар...

Това май не го видя.
Quote:

Да, не бях. Факт. :oops:

Ненам. Мен някой ако ме спаси от изнасилване, после бих чувствала някакво морално задължение да го спася да не го дадат на вторични суровини...Комбинирано с факта, че евентуално като съм общувала с него и сме полафили, все пак имам някаква визия за тенекето...