Glee

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu May 20, 2010 11:20 pm

То това си беше чист фенски съджесчън, още от втори епизод някъде. Но чисто като сюжетно развитие си е яко в джаза и не го виждам да отива на никъде смислено, освен ако Мърфи не се вземе в ръце и не извърти някое убийство примерно :) Иначе ще си остане с едната яка песен, което би било жалко.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu May 20, 2010 11:30 pm

Ъм, всъщност дава потенциал за НЕМА ТАКЪВ катаклизъм точно в края на сезона.
Spoiler: show
Сещаш се какво става, когато "мама" поиска от Рейчъл да джойнне Вокал Адреналин примерно точно преди Риджъналс.
And you can't dance with a devil on your back...

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Thu May 20, 2010 11:59 pm

Мда, ако това стане ще покаже само тоталната сценарна безидейност на сериала и как единствената движеща сила зад ставащото на екрана е да се включат разни песни там и да се продават албуми и айтюнс - за един сезон има няма 5 албума, следващия вероятно ще са повече :) Пък и точно това с Рейчъл го изтъркаха до безкраност още в първата 13ка серии.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Fri May 21, 2010 12:08 am

Кажи с колко санта ти се уголемява пишката за всеки такъв пост към сериала? Смисъл, наречи ме вманиачен фенбой, но каква сценарна безидейност, за бога? Сценарият на сериала е толкова ОЧЕВИДНО схематичен и по най-мазните клишета на света, че просто е неадекватно да го критикуваш за сценарий. Не му е тва идеята просто. И пак драма-линиите в предния полусезон си бяха чудесно развити. Същевременно песните нямаше да им се продават в айТюнс, ако не бяха половината по-добри от оригиналите си, сещаш се.

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri May 21, 2010 12:24 am

Хайде да прескочим веднъж персоналните обиди и да запазим границата на добрия тон? Това че очевидно се кефя на сериала не го прави чак толкова велик, и моля ти се обясни ми каква точно е прекалено тънката граница между безидейността и най-мазните клишета? В първата половина сюжет все пак имаше насред схематичността и баналностите, обаче в досега извървелите серии сюжета просто е хванал и се е скрил някъде насред яките песни (мда, тук съм съгласен че повечето са по добри от оригиналите).

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue May 25, 2010 11:03 am

С Гибли го докарахме до 16-ти епизод. На ниво сюжет наистина си е яко схематично и до болка клиширано, но на тоя етап песните и комичния елемент компенсират. Като цяло съм доволен, че даже си и сложих няколко изпълнения на mp3 плеъра. Яко feel-good ми е за сега.

П.П. Второстепенните герои кефят доста повече от главните, забавно.

П.П.П. Забавно и как само пича дето играе Кърт е тийн :)
Last edited by Yan on Tue May 25, 2010 11:36 am, edited 2 times in total.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Tue May 25, 2010 11:08 am

Да, и мен второстепенните ме кефят повече:)
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Tue May 25, 2010 12:20 pm

Тия дни и аз го подхванах сериала и се зарибих сериозно. Много приятен и feel good като цяло, а сериозните моменти, макар и клиширани, са изненадващ ефективни на моменти. И разбира се, като цяло песните са много добри и умело интегрирани сюжетно.

БТВ, обявено беше, че е подписан договор за трети сезон вече, много добра новина.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue May 25, 2010 1:18 pm

Да, ей точно тва е - feel good. Особено втори полусезон за момента е изчегъртващ като музика :) Въпреки че драмите бяха по-концентрирани в първия.

Бтв, Илияне, кво мислите за финала на 13-ти епизод? Сцената с песента и целувката беше ТООООЛКОВА яка ^_^

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed May 26, 2010 12:03 am

Ми хубава беше сцената с целувката. Доста точно премерена, технически и емоционално.

Любим момент дотук - "Endless love" от епизода с баладите, смях се с глас, просто моментът, в който той почна полека да се усеща и небрежно тръгна в обратната посока... :rofl:

Нещото, което не ми харесва особено в сериала е, че второстепенните персонажи нямат изяви и са по-скоро за фон. Рейчъл е добра, но и другите не са толкова зле, а тя пее някакви големи песни задължително във всеки епизод и малко взе да ми писва вече.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 26, 2010 12:25 am

Не е всеки епизод, има един-два и без нея. Иначе тя не е просто "добра", тя е точно 10 обиколки пред всеки друг от постоянния каст :) А тия, дето не се изявяват, принципно просто не могат. Всички, дето могат, си имат изяви според важността си в сериала.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed May 26, 2010 6:28 pm

Новият епизод беше трепач. Линията с Рейчъл и Шелби замина по тангентата, но пък Кърт/Фин линията се разви супер. При все, че за мен Кърт си го изпроси избухването де, но как да е.

Кефи ме как се бяха погаврили с онова хормонално недоразумение - само две песни, че и едната обърната на тотално нищо-общо-със-северния-елен дует, плюс няколко доста яки бъзика за външния вид.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed May 26, 2010 8:23 pm

На мен безумно много ми хареса вариантът на Poker face, беше страхотно.
И да, бащата на Кърт е страхотен, макар Кърт тотално да си заслужаваше скандала, че и повече.

Иначе има едно много дразнещо нещо в сериала - постоянното повтаряне на един и същи сюжет. Всеки епизод си има своя история и линия, но има и един определен сюжет който го има разгърнат в почти всяка серия и то по абсолютно еднакъв начин - "приемай себе си". Приемай се такъв, какъвто си, приемай външния си вид, недостатъците си, репутацията си, теглото си, сексуалността си, бременността си и т.н. Идеята хич не е лоша, но ми писна да гледам как е развито по абсолютно еднакъв начин.

И от промото за другата седмица изглежда, че
Spoiler: show
Тери най-после ще се върне. Разгеле.
But goddamn,
you got me in love again

Demandred
Moderator

Post by Demandred » Wed May 26, 2010 9:58 pm

Много добър епизод определно. И песните на ниво, и по-сериозните моменти бяха добре развити и изиграни, а имаше и нужното количество забавни лафове, някои от гаврите с Twilight бяха доста добри. Плюс това най-накрая отчетоха съществуването на пианиста "He's always hanging around" ;).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Wed May 26, 2010 11:06 pm

Хубав епизод. Отчитам за голям минус отсъствието на Сю, Бритни и учителката по астономия и съответното вкарване на свежи лафове от тяхна страна. Просто не беше същото. Различните гаври (особено с вампирите) бяха много забавни. Линията Кърт / Финн може би е единствената по която има някакво смислено развитие, пък и бащата на Кърт е изключително интересен персонаж. Поне засега. Песните бяха готино изпълнени, с излючение на дуета Шелби/Рейчъл, който не толкова че не ми хареса като изпълнение, просто акустичните варианти на "хормоналното недоразумение" са много, много добри, а на тези двете тази песен смятам че не им подхожда. Забавно беше че в този епизод other Asian май за пръв път имаше реплики.