Целият ми ден мина в прехвърляне на новия ми манускрипт от .docx на .doc файл и преписване на формулите, правени с новия built-in MS equation едитър, наново със стария MS equation 3.0. Щото иначе при конверсията в .док всички уравнения стават на някви ужасно нискокачествени картинки и не подлежат на квато и да е манипулация. Имам 30 уравнения, някои от които по 3 реда, ДА ГО ЕБА!!! Отделно из текста са разпиляни формули навсякъде, а имам и няколко по-дълги химични формули с по ен на брой акумулирани скоби в тях.
И трябваше да си утрепя няквите часове от живота правейки за втори път едно и също нещо, поради чтото тъпия AIP-ски журнал, в който шефът реши в последния момент да пратя статията, след като я бях натаманила по ACS стандарт, не приема .docx или .rtf файлове, в които могат да се слагат формули, писани с новия едитър. Те и тия от ACS ги поемат само в .rtf формат, което прави файла някви стотици мегабайти и създава интересни бъгове при конверсията в .pdf. Ма поне, кльопват ги някак - пращала съм им така и не са ривали. Ъплоуда на файловете трае цял живот обаче.
ЗАЩО В 2011-а ГОДИНА ТЪПИТЕ ЖУРНАЛИ НЕ СА СИ НАГЛАСИЛИ ПРОЦЕСА НА ПУБЛИКАЦИЯ ТАКА, ЧЕ ДА ПРИЕМАТ НЕЩА, ПРАВЕНИ С ПРОГРАМА, СЪЩЕСТВУВАЩА ОТ 2007-а????
Трябва ли да излезе някъв още по-нов уърдски текстови формат и формула едитър, че тия най-сетне да се осъвременят малко???

Не стига че трябваше да боравя с онова ужасно бъгливо и грозно дръвце, за което толкова се зарадвах, че остана в миналото (за MS equation 3.0 говоря), ми и журналът имаше малоумни изисквания като "латинските букви във формулите да са в текст стайл". Всичко останало си е нормално - math style. Ходи батенце оправяй дребните индексчета на индексчетата на индексчетата да са текст стайл. МРАЗЯ! СМЪРТ! Така уравненията станаха ептен поркана история - букви накривени на всички страни - гръцките надясно, латинските отвесни. Това отгоре на инхерентно грозните формули, които се генерират от тоя едитър.
За капак на всичко трябваше да преформатирам и References. Поне това се постига по-лесно. Ма си мечтая за деня, в който всички журнали ще имат еднакъв формат на тъпите References. Не че това ще се случи някога.