За и против пиратстването на игри
Moderator: AlDim
- RRSunknown
- Elder God
- The Dragon
- Elder God
Не пич - това е като да изядеш гроздето на съседа и той след това да направи вино от съшото грозде което си изял.RRSunknown wrote:Аз като обирам гроздето на съседа също изпитвам ебаси кефа като го хапвам
А да не говорим че понякога нямаш избор освен да пиратстваш защото упорито отказват да ти продадат продукта.
Едит: @ радо визирах на амикае удоволствието от шитавите игри. На мен лайното и безплатно да е пак няма да ми е вкусно. Или трюфелите.
Last edited by The Dragon on Wed May 09, 2012 8:46 pm, edited 1 time in total.
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
В цялата тая работа обаче има едно много дълбоко и драматично лицемерие. Законите вонят в много отношения, това е факт. Цените са надути - отново факт.
ОБАЧЕ.
Никой не те принуждава да използваш този продукт. Той не е от първа, втора, трета или десета необходимост. Предлага ти се при тия условия и те не те кефят - ами не го ползваш. Това ще удари дивелъпърите по джоба по същия начин, по който пиратстването, само дето ти няма да си ги прескочил.
А това, че редом с виновните за цените, прескачаш и хората, които са я направили тая игра и на които това им е буквално препитанието, изглежда никого не смущава.
ОБАЧЕ.
Никой не те принуждава да използваш този продукт. Той не е от първа, втора, трета или десета необходимост. Предлага ти се при тия условия и те не те кефят - ами не го ползваш. Това ще удари дивелъпърите по джоба по същия начин, по който пиратстването, само дето ти няма да си ги прескочил.
А това, че редом с виновните за цените, прескачаш и хората, които са я направили тая игра и на които това им е буквално препитанието, изглежда никого не смущава.
And you can't dance with a devil on your back...
- RRSunknown
- Elder God
Да бе, съгласен съм - ама въпроса беше за кефа не за системата.
Едит: аз удоволствие от шитави игри не изпитвам - които не ме кефят не ги купувам и всичко е ток и жица. Пък и не давам оценка за шитавост по това дали ме кефи графиката първите пет минути.....
Едит: аз удоволствие от шитави игри не изпитвам - които не ме кефят не ги купувам и всичко е ток и жица. Пък и не давам оценка за шитавост по това дали ме кефи графиката първите пет минути.....
Last edited by RRSunknown on Wed May 09, 2012 8:48 pm, edited 1 time in total.
- The Dragon
- Elder God
Напротив доста хора ги смущава. И затова има такава вълна от кикстартъри в момента и пазар на инди игри.Roland wrote:А това, че редом с виновните за цените, прескачаш и хората, които са я направили тая игра и на които това им е буквално препитанието, изглежда никого не смущава.
Но не ме притеснява заплатата на боби котик.
- RRSunknown
- Elder God
- RRSunknown
- Elder God
Е няма как да си откопираш бавареца , да покараш и да кажеш че не те кефи и БМВ си го заслужават да не им плащаш.
Това което ми е странно защо пък само 2-3 да си заслужават - от миналата година спокойно мога да формирам топ 15 на адски заслужаващи си игри които съм си купил.
Това което ми е странно защо пък само 2-3 да си заслужават - от миналата година спокойно мога да формирам топ 15 на адски заслужаващи си игри които съм си купил.
Явно от този списък всъщност са си заслужавали само 2-3 останалите са шитави и не са заслужили парите.1. TES: Skyrim
2. Amnesia: The Dark Descent
3. The Witcher 2
4. Dark Souls
5. World of Tanks
6. Dead Island
7. Deus Ex: Human Revolution
8. Dead Space 2
9. Portal 2
10. Dragon Age 2
Много стабилна година си беше.
Last edited by RRSunknown on Wed May 09, 2012 8:58 pm, edited 1 time in total.
В интерес на истината, аз все по-малко и пиратствам. В повечето случаи това, което не мисля, че ще ми хареса, не го купувам и не го играя. Обаче игри, които са бъкани с безсмислени DLC-та, обичам да осквернявам. И не, не съжалявам разработчиците. Все по-малко съм им съпричастен. След като преди 10 години, когато гейм индустрията беше нищожна, сравнена с днешната, се правеха игри и се пускаха целите игри + огромни експанжъни след това, просто няма как да съм съпричастен на съвременния гейм дев. Големите ААА заглавия имат огромни бюджети и сякаш поне 1/4, ако не и повече, от тези бюджети заминава в създаване на съдържание, което монетизират след пускането на орязаната игра. Могат да го духат. Трябва да го духат. Да го духат.
- RRSunknown
- Elder God
И кои са тия огромни DLC като ИЗКЛЮЧИМ EA.
Собствения ти списък от горния ти пост те оборва.
Собствения ти списък от горния ти пост те оборва.
Last edited by RRSunknown on Wed May 09, 2012 9:18 pm, edited 1 time in total.
- The Dragon
- Elder God
Стой и гледай 3д принтерите които могат да печат карбон или стомана като ги направят какъв вой ще еRRSunknown wrote:Е няма как да си откопираш бавареца , да покараш и да кажеш че не те кефи и БМВ си го заслужават да не им плащаш.

Ами аз за миналата година съм купил 50-на игри, а стиймската ми библиотека е над 100. Просто излизат много малко които да си струват цената.
@Рол - какво значи полага ни се. По съшия начин на бизнесите не им се полага да съществуват ако не се адаптират, а не да набутват овърпрайснати продукти с архаичен бизнес модел. Ебати - и близард и стийм разработиха руския пазар. Има диманд - трябва да си промениш продуктите и цените така че да му отговориш.
Roland wrote:Никой не те принуждава да използваш този продукт. Той не е от първа, втора, трета или десета необходимост. Предлага ти се при тия условия и те не те кефят - ами не го ползваш. Това ще удари дивелъпърите по джоба по същия начин, по който пиратстването, само дето ти няма да си ги прескочил.
- The Dragon
- Elder God
Факта че се самоцитираш уви не прави мнението стойностно.
http://arstechnica.com/tech-policy/2012 ... -warnings/
айде обясни ми защо след такава ноеина някога да си купя Блу рей или ДВД отново?
http://arstechnica.com/tech-policy/2012 ... -warnings/
айде обясни ми защо след такава ноеина някога да си купя Блу рей или ДВД отново?
Автоцитирам се, защото явно не вдявате нещо много базово. Има две позиции тук. Едната е моралният хай граунд, другата е измъквачество:
1. Не ми предлагаш продукта, който искам, във формата, в който го искам, така че ще те накажа като избера друг продукт, който друг ми предлага.
2. Не ми предлагаш продукта, който искам, във формата, в който го искам, така че ще си го набавя нелегално, щото го искам пък.
Оставям сам да прецениш коя от двете позиции коя е.
Има трилион забавления, които можеш да избереш, дигитални или не. Няма логика, по която ти се ПОЛАГА да играеш игри и съответно всеки метод на набавянето им е допустим.
1. Не ми предлагаш продукта, който искам, във формата, в който го искам, така че ще те накажа като избера друг продукт, който друг ми предлага.
2. Не ми предлагаш продукта, който искам, във формата, в който го искам, така че ще си го набавя нелегално, щото го искам пък.
Оставям сам да прецениш коя от двете позиции коя е.
Има трилион забавления, които можеш да избереш, дигитални или не. Няма логика, по която ти се ПОЛАГА да играеш игри и съответно всеки метод на набавянето им е допустим.