bTV удариха пълното дъно и дълбаят надолу, а Драгъна е мистичен!!
Днес беше яко, макар че не бих блокирал летището
Днес споделях на един приятел, че случващото се силно ми напомня гражданската война в Тайланд, която имах съмнителното удоволствие да наблюдавам от мястото на събитието.
Там интелектуалците успяха да окажат достатъчно натиск за оставка и съд на супер корумпирания си, но боготворен от провинциалистите премиер. Година по-късно блокираха летищата (мисля че всеки се сеща какво означава това за икономиката на Тайланд), протестирайки срещу продължаващите корупционни и популистки практики на правителството от партията на премиера в изгнание. Взеха властта с преврат, управляваха една година, след което провинциалистите на свой ред излязоха на протест, подпалиха няколко мола в Банкок, и пак взеха властта на изборите. Сега всеки гледа всеки да не гъкне.
За безкрайно будистки настроените тайландци това беше между другото беше голям политически скок. Не ми се мисли как здрави нецепищи басма балканци биха били в тяхната ситуация.
Ситуацията е много подобна, да чукаме на дърво да не се стига дотам. И тук премиерът има няколко съмнително положителни за обществото ходове, и тук провинцията и нискообразованите са влюбени в него.
Разбира се Таксин беше някви порядъци по-интелегентен от Бойко, но се срина в момента, в който медийният му гръб го изостави.
Да видим...
This is it. Ground zero.