Хрониките на Абсурдистан - страната на Булгарбаши

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Devoted of Slaanesh
Paragon

Post by Devoted of Slaanesh » Thu Jul 05, 2012 1:19 pm

A Кунева продължава да набира управленски кадри:

http://www.dnes.bg/blogini/2012/07/04/t ... eva.163042

Оказа се, че я познавам момата - доста сладка беше преди няколко години. Еволюция, кво да се прави ... :wink:

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Thu Jul 05, 2012 3:01 pm

RRSunknown wrote:
JohanVladimir wrote:
Devoted of Slaanesh wrote:Ще обещават като побеснели, а след това ние няма да сме разбрали. Пак.
Именно. Защото никога не е имало значение.
Значение има главно кой е, какъв е, кефи ли ме и дали е от наште.
Това си е ефект от присъщото ни родово-племенно мислене. У нас политическите убеждения твърде често са семейно-наследствени. Затова от 20 години чакаме електоратът на БСП да умре от старост, но той се възпроизвежда по естествен биологичен път.
Ако това което си написала беше вярно нямаше ВСЕКИ път нова партия с нейните си хора да печели изборите.

И точно защото никога не е имало значение обещаванията затова царя щеше да ни оправя за 800 дни и спечели 42%, а Бойко щеше да наказва виновниците и спечели 40%.
Говорим си на много различни плоскости и затова се разминаваме.
Да, царя обеща, не изпълни и го преизбрахме. Защото Е Царя и ние го обичаме. Ще преизберем и Бойко, защото Е Мъж и е пич и срам ме е да го кажа, е въплъщение на българщината.
Някой някъде някога, въобще, като заговори за политика, да обсъжда програми, проекти и дейности? Политически платформи и идеи? Включително тук и сега?
Не, говорим си за симпатии.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Thu Jul 05, 2012 3:19 pm

Най-сетне те хванах в прегрешение с члена:
Да, царя обеща, не изпълни и го преизбрахме. Защото Е Царя и ние го обичаме.
Told ya

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Thu Jul 05, 2012 3:24 pm

Мнях. Грешката не е в правилото за члена, а в правилото за стилистична употреба на главна буква. В случая Царя е прозвище - в първото изречение съм го написала погрешно с малка буква.

kalendarа_ska4a
Misting

Post by kalendarа_ska4a » Thu Jul 05, 2012 3:27 pm

Знаех си, че ще се измъкнеш с това... Ми пиши ги с главни.

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Thu Jul 05, 2012 3:55 pm

И аз да уточня - Симо Царя в смисъл на Иван Тодоров Доктора, Цецо Багера или да речем Киро Репата.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu Jul 05, 2012 8:29 pm

Никакви празни приказки и симпатии не виждам в конкретните престъпления на Кунева и Бойко.

Забелязвам едни много конкретни факти.

Това че вие (които и да сте вие) сте обичали царя и бойко не значи че другите сме гласували а тях и не сме им чели програмите (която програма не спазиха така или иначе защото беше нереална)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 05, 2012 8:51 pm

moonlight wrote:
Spoiler: show
Image
Edit: Големите картинки в spoiler моля. Бел. Ян
Ъм, защото бг-народът се състои от 70% олигофрени, 29% "готини" непукисти и 1% български народ?
And you can't dance with a devil on your back...

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Thu Jul 05, 2012 9:03 pm

Мда, и аз си задавам въпрос що премиера ни е простак, ама не мога да си отговоря. В смисъл, мога, но това не променя факта, че не го намъдрих начело на държавата аз.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Interpreter
Forsaken

Post by Interpreter » Thu Jul 05, 2012 9:09 pm

"Не вярвам в колективната мъдрост на индивидуалното невежество."
- Йежи Лец, "Невчесани мисли"

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri Jul 06, 2012 5:00 am

Вие наистина ли си мислите, че ние избираме кой да е на власт? СЕРИОЗНО? Смятате ли, че пичовете, които изнасяха с чували бюлетини на президентските изпити смятат така?
Избират парите. Изборите са фактически замазване на положението. Смяната на ръководните кадри е абсолютно същото. И Царя и Бойко и Станишев пък и Кунева работят за едни и същи хора, хората с пари.
При Бойко това е толкова ярко, че човек го хваща срам. При предишните поне успяваха да замажат положението с интелигентни приказки. На него това обаче не му се отдава.
Като заключение мога да цитирам един дядка, който беше казал следното нещо
"Власт неподплатена с пари, не е власт.
Власт подплатена с много пари и да не я искаш, ще ти бъде натрапена."

Marfa
Moderator

Post by Marfa » Fri Jul 06, 2012 8:14 am

Wrong, избираш ти. Не случайно една от първите стъпки на всяка диктатура е да забрани/манипулира изборите. Първата опция е по-трудна, тъй като диктатурата трябва да държи във властта си военната машина, а това невинаги е възможно или поне не е възможно веднага. Второто е по-лесно изпълнимо, но възможността за манипулация намалява пропорционално спрямо процента гласуващи. С други думи, колкото повече хора отидат до изборната урна, толкова по-трудно става с манипулациите.

В тази връзка, да обясня на Муунлайт, че ГЕРБ не направиха абсолютно нищо, за да прекратят или поне намалят изборния туризъм. Изборен туризъм имаше като слънце, автобусите с екскурзианти си бяха там като стой, та гледай, но понеже този път излезе страшно много народ да гласува и то именно с цел да намали влиянието на ДПС, процентите им в парламента са с идея по-малко.
This octopus! Let's give him boots, send him to North Korea!

Image<-Подробно описание на нещата, които ми образуват нерви :twisted:
Уук.

ProxyFantasy
Paragon

Post by ProxyFantasy » Fri Jul 06, 2012 9:25 am

http://theinternationalcoalition.blogsp ... on_08.html
Интересно е как всички тези методи са ни прилагани и ще ни бъдат прилагани в бъдеще. Тъжно.

JohanVladimir
Sorcerer

Post by JohanVladimir » Fri Jul 06, 2012 10:27 am

RRSunknown wrote:Никакви празни приказки и симпатии не виждам в конкретните престъпления на Кунева и Бойко.
Би ли споделил малко повече за конкретните престъпления на Кунева и Бойко, ако обичаш, че аз нещо май съм проспала съдебните дела срещу тях. Понеже не гледам bTV новините и не съм в течение какви обвинения е повдигнала прокуратурата, макар че то сигурно и по Евронюз щяха да кажат, че бивш еврокомисар е подсъдим...

А за изборния туризъм само ще кажа, че благодарение на държавническата мъдрост на Борисов двамата с мъжа ми пропуснахме последните избори. Когато една парадираща с полицейщината си власт не успява да се справи с изборните престъпления, но затова пък успява да възпрепятства част от гражданите си да упражнят конституционни права - без значение дали те живеят в друг град или в съседна държава, защото извинявай Муунлайт, но става дума за български граждани, които може и да не са ти симпатични, но имат същите права като теб - та такава една власт е просто пародия на власт...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Jul 06, 2012 10:53 am

Споделяме от много време в много теми - има достатъчно факти които всеки може да провери.

Престъпление =/= повдигнато обвинение. Доста смехотворно е да ги представяш за едно и също.