Абсурдистан: Възраждането
Moderator: Moridin
Ми то заради това Радан си подаде оставката като говорител, понеже му писна след всяка изцепка да обикаля и да бърше след тия двамата. Кунева и Божо визирам. Снощи, когато Лукарски изцепи това, иначе покер фейсът на Радан беше безценен - сякаш искаше да си направи не фейспалм, ми да стане и да си блъска главата в стената.
Еми, какво да прави като Кунева и Лукарски искат да мъстят за евроизборите и засегнатата чест. А, че СДС се продадоха на ГЕРБ мисля стана ясно доста отдавна. Да видим колко време ще отнеме на РБ да се разпадне.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.
Мда, несигурността и нерешителността на реформаторския блок ще им изиграе лоша шега. Снощи им задават въпроса биха ли ли се коалирали с патриотичния фронт. При което който там отговаря прехвърля въпроса на Корман Исмаилов. В този момент Корман Исмаилов, който очевидно е член на етническо малцинство, има две печеливши стратегии
1. Плясва с ръце и казва "Не, ние никога не бихме се коалирали с хора, които искат да потъпкват правата на част от българските граждани и да действат антиконституционно и чисто и просто нехуманно.". РБ излизат принципни, силни и застъпници на гражданското общество.
2. Плясва с ръце и казва "Разбира се, че бихме се коалирали с тях, ние нямаме предразсъдъци и сме отворени за съвместна работа с всяка политическа сила, с която намерим общи цели и идеи в името на едно добро управление(евентуално посочва двете точки в програмата на ПФ, които не са пълна идиотщина)." Малко по-зле е, но РБ излизат либерални, отворени и гъвкави, дори готови на жертви в името на стабилно правителство.
И какво направи Корманчо? Той се запъна, изчерви се като гимназист, когото питат би ли целунал Марийка от Б клас и каза, че не това нямало значение, защото ПФ (Марийка) така и така били казали, че не ги искат. Това показа, че той не е сигурен какво да каже и/или че са готови на всякакви еквилибристики, включително такива, които противоречат на идеите им. Което за мен беше недопустима неубедителност.
1. Плясва с ръце и казва "Не, ние никога не бихме се коалирали с хора, които искат да потъпкват правата на част от българските граждани и да действат антиконституционно и чисто и просто нехуманно.". РБ излизат принципни, силни и застъпници на гражданското общество.
2. Плясва с ръце и казва "Разбира се, че бихме се коалирали с тях, ние нямаме предразсъдъци и сме отворени за съвместна работа с всяка политическа сила, с която намерим общи цели и идеи в името на едно добро управление(евентуално посочва двете точки в програмата на ПФ, които не са пълна идиотщина)." Малко по-зле е, но РБ излизат либерални, отворени и гъвкави, дори готови на жертви в името на стабилно правителство.
И какво направи Корманчо? Той се запъна, изчерви се като гимназист, когото питат би ли целунал Марийка от Б клас и каза, че не това нямало значение, защото ПФ (Марийка) така и така били казали, че не ги искат. Това показа, че той не е сигурен какво да каже и/или че са готови на всякакви еквилибристики, включително такива, които противоречат на идеите им. Което за мен беше недопустима неубедителност.
Last edited by Morwen on Thu Oct 09, 2014 6:14 pm, edited 2 times in total.
I don't wanna die
But I ain't keen on living either
But I ain't keen on living either
И всичко това още преди да са започнали преговори за съставяне на правителство.
Мислех, че съм се изказал критично за РБ на предишната страница, ама явно и това е било малко. В свое оправдание посочвам, че не съм им следил целенасочено изказванията откакто се зародиха - тия, на които попадах случайно ми бяха предостатъчни.
Впрочем ПФ спокойно могат да си променят мнението за РБ ако се окаже, че от това зависи влизането им в правителството. Чисто аритметично ГЕРБ се нуждае от две формации (оптимистично изключвам от сметката БСП и ДПС, макар че вторите баш на ГЕРБ няма да правят сечено - даже няма да се учудя ако ни врътнат филма "В името на националния интерес" и се включат и те в управлението).

Мислех, че съм се изказал критично за РБ на предишната страница, ама явно и това е било малко. В свое оправдание посочвам, че не съм им следил целенасочено изказванията откакто се зародиха - тия, на които попадах случайно ми бяха предостатъчни.
Впрочем ПФ спокойно могат да си променят мнението за РБ ако се окаже, че от това зависи влизането им в правителството. Чисто аритметично ГЕРБ се нуждае от две формации (оптимистично изключвам от сметката БСП и ДПС, макар че вторите баш на ГЕРБ няма да правят сечено - даже няма да се учудя ако ни врътнат филма "В името на националния интерес" и се включат и те в управлението).
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
Re: Социологическа форОмна анкета за политнагласите на местн
Да вмъкна само, че преференциалното гласуване по никакъв начин не е лек за "няма за кого" болестта. Това изглежда е популярна и целенасочено насаждана заблуда де, защото я чух тия дни и по радиото - журналистката авторитетно и менторски го заяви на слушател и след това типично по нашенскожурналистически повече не му даде думата.Marfa wrote:Освен това има възможност да се направи мажоритарен избор, като се използва преференциалното гласуване, сиреч в твоите ръце е да пренаредиш листата, тоест тук мантрата "ама то няма за кого" просто не важи.
Тру.
Впрочем, днес се събудих с прозрението, че искам журналистически борд от Брюксел, не помня споделих ли вече това. Миналата събота не друг, а Румен Петков ми изпълни душата, като направи Жени Марчева в съботния сутрешен блок на бтв да си приказва сама.
Девойката е забележително... семпла, с впечатляващо ниско ниво на обща култура и на култура въобще. Задава тъпи въпроси и в момента, в който гостът понечи да отговори, тя започва да дрънка едновременно с него с устрем, на който Ани и Виктор биха могли само да завиждат. Та Петков, който може да е всякакъв, само не и идиот, първо й направи забележка да спре да го прекъсва, после пак й направи забележка, накрая просто я взе на подбив. Единственото, което в един момент успя да роди пространството между ушите й, беше репликата "Мъ аз приличам ли ви на човек, който ви прекъсва?", след като той й каза, че би могъл да се учи от нея. Беше нещо такова:
- Когато вие заговорите, госпожо Марчева, аз млъквам и ви изчаквам да се изкажете. А когато се опитам да отговоря, вие започвате да приказвате заедно с мен и при всеки опит да ви заглуша, просто повишавате силата на гласа си.
- ... Мъ аз приличам ли ви на човек, който ви прекъсва?
Впрочем, днес се събудих с прозрението, че искам журналистически борд от Брюксел, не помня споделих ли вече това. Миналата събота не друг, а Румен Петков ми изпълни душата, като направи Жени Марчева в съботния сутрешен блок на бтв да си приказва сама.
Девойката е забележително... семпла, с впечатляващо ниско ниво на обща култура и на култура въобще. Задава тъпи въпроси и в момента, в който гостът понечи да отговори, тя започва да дрънка едновременно с него с устрем, на който Ани и Виктор биха могли само да завиждат. Та Петков, който може да е всякакъв, само не и идиот, първо й направи забележка да спре да го прекъсва, после пак й направи забележка, накрая просто я взе на подбив. Единственото, което в един момент успя да роди пространството между ушите й, беше репликата "Мъ аз приличам ли ви на човек, който ви прекъсва?", след като той й каза, че би могъл да се учи от нея. Беше нещо такова:
- Когато вие заговорите, госпожо Марчева, аз млъквам и ви изчаквам да се изкажете. А когато се опитам да отговоря, вие започвате да приказвате заедно с мен и при всеки опит да ви заглуша, просто повишавате силата на гласа си.
- ... Мъ аз приличам ли ви на човек, който ви прекъсва?
Абе само тя да беше... Снощи журналистите като накачулиха ББ и взеха да говорят едновременно без да го дочакат да си довършва отговорите, беше голям резил. Той обаче не се трогна и на няколко пъти каза "Момент, сега отговарям на предишния въпрос" и горе-долу ги дисциплинира. Ама даже той не успя напълно. Потрес някакъв. Всеки се натиска да си зададе въпроса и не го интересуват другите, а другите прекъсват отговарящия, защото бързат да питат на свой ред.
А изказването му за трагедията в Горни Лом ме остави ей така -
"Това не беше случайно, така скоро преди изборния ден, заради траура не успяхме да си развием идеите в предизборната кампания"...
Отдавам го на яда му, че е получил по-малко депутати, отколкото е очаквал, на няколко пъти дебело го намекна. Ама пак е страшно обвинение.

А изказването му за трагедията в Горни Лом ме остави ей така -

"Това не беше случайно, така скоро преди изборния ден, заради траура не успяхме да си развием идеите в предизборната кампания"...

Отдавам го на яда му, че е получил по-малко депутати, отколкото е очаквал, на няколко пъти дебело го намекна. Ама пак е страшно обвинение.
The Best of Mozart
ГЕРБ ще прави кабинет на малцинството с премиер Борисов
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0% ... 99579.html
http://offnews.bg/news/%D0%9F%D0%BE%D0% ... 99579.html
tl;dr - Ако трябва, ще пазаруваме депутати на парче, а РБ да го духат.ГЕРБ, която е с най-висок резултат на изборите, но недостатъчен да сформира сама правителство, започва консултации с всички партии за съставянето на кабинет на малцинството.
Това съобщиха зам.-председателите на партията на брифинг след заседание на Изпълнителната комисия. Пресконференцията не беше уважена от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.
Не приемаме да ни се извиват ръцете и кабинет без премиер Бойко Борисов, обяви зам.-председателят на партията Румяна Бъчварова.
Ръководството на партията уточни, че няма да търсят коалиция, а само подкрепа от другите сили в Народното събрание.
ГЕРБ ще търси подкрепата на над 120 депутати, защото всичко под 110 ще е рисково, коментира още Бъчварова.
Преговорите ще започнат от следващата партия с най-висок резултат - БСП, после ДПС и т.н.
Първоначално от ГЕРБ са искали да започнат преговорите в Реформаторите, но предвид техните изказвания в изборната нощ са се отказали, каза още Бъчварова.
Причината е, че Реформаторският блок е поставил условието кой ще бъде премиер. Когато дойде техният ред, тогава сме готови да чуем и техните условия, каза още Бъчварова.
"Тяхното поведение и условията, които поставят, са напълно неприемливи, защото си позволиха да обуславят нашето политическо решение кой да бъде премиер. Това не е приемливо от партия с резултат четири пъти по-малък от нашия", уточни тя.
Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов пък допълни, че ГЕРБ няма да позволи някой да извива ръцете на победителя и в противен случай заплаши с нов вот скоро.
Няма да бягаме от отговорността за сформиране на кабинет, но също така не бихме участвали в управлението на всяка цена, обяви евродепутатът Томислав Дончев.
„Бихме участвали в разговори, ако има смисъл за създаване на коалиция „за”. Коалиция „против” би била пагубна за България”, допълни той. По думите му аритметиката няма да бъде водещата дисциплина в съставянето на правителство.
The Best of Mozart
От дни го повтаря това за Горни Лом, изобщо не е необмислено. Кьорфишеци като Леброн фърля, тва му е forcefield-ът на него и добре взе да го активира вчера.
Едит: ще се радвам да им го даде да го духат, най-малкото щото Кънев поне ще бъде възмезден и няма да си зацапа съвестта. (и Москов потенциално, мисля, че са комбина двамата като опре до мнение по принципни въпроси).
Едит: ще се радвам да им го даде да го духат, най-малкото щото Кънев поне ще бъде възмезден и няма да си зацапа съвестта. (и Москов потенциално, мисля, че са комбина двамата като опре до мнение по принципни въпроси).
Много си права за Атака, с уточнението, че все пак талибаните нямат аятоласи, шиитите имат, а талибаните тях ги мразят като атакисти юдомасони.Жоре, за АТАКА не си прав. Те си имат твърд електорат, дето лягат и стават с АЛФА и знаят наизуст речитативите на Волен. Поради естеството на работата ми често се срещам с въпросния електорат. Поглъщат вестника им така, както талибаните слушат нахъсванията на аятолаха си, живеят в постоянен страх от юдомасоните от Америка и са готови да простят на Волен абсолютно всичко, дори да изнасили котенце в национален ефир във времето, в което дават Сънчо.
Тоя аха-аха и сам да си повярва, но едва ли...Няма да бягаме от отговорността за сформиране на кабинет, но също така не бихме участвали в управлението на всяка цена
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Е, що, прав е Томислав Дончев - не на ВСЯКА цена, има си лимити и тарифи, въпрос на пазарл... преговори е.
Въпросът няма да е "КОЙ?", а "КОЛКО?" Търсене, предлагане, а, у. Сега поне има широк мегдан за пазаруване.
Въпросът няма да е "КОЙ?", а "КОЛКО?" Търсене, предлагане, а, у. Сега поне има широк мегдан за пазаруване.
The Best of Mozart
- RRSunknown
- Elder God