Коронавирусът и ние
Moderator: Moridin
Re: Светът е лудница и всички сме пациенти
Чудя се, дали не е уместно да направим нова тема за Коронования хаос, който се вихри. Достатъчно интерес буди, за да го заслужава.
Относно псевдо-новините, прогнозите и всичко друго. Тази сутрин в доста неприятния ми сутрешен блок на Хекимян по ьтв се появи не по-малко досадният ми когато става дума за изборни прогнози математик г-н (не му помня името, един побелял - поправка - Михаил Константинов се казвал чилякът), който изказа числа, с които лично аз съм като цяло съгласна. Ако някой иска, може вероятно да се намери из нета (към момента на писане на този пост, в сайта на ьтв няма наличен клип - и все още няма към времето на поправката, въпреки, че много по-нови неща са качени).
Относно псевдо-новините, прогнозите и всичко друго. Тази сутрин в доста неприятния ми сутрешен блок на Хекимян по ьтв се появи не по-малко досадният ми когато става дума за изборни прогнози математик г-н (не му помня името, един побелял - поправка - Михаил Константинов се казвал чилякът), който изказа числа, с които лично аз съм като цяло съгласна. Ако някой иска, може вероятно да се намери из нета (към момента на писане на този пост, в сайта на ьтв няма наличен клип - и все още няма към времето на поправката, въпреки, че много по-нови неща са качени).
Hic locus est ubi mors gaudet succurrere vitae
Обичам си аватара!!
Die, Fanboys <- a blog for random anime bashing and raving
Обичам си аватара!!
Бе @penzata ви го каза, мийте дупето и краката останалото е проформа. Иначе нашите конференции също отпаднаха, ама доста по-рано, още преди две седмици в ню йорк и чикаго ги канселираха, поради няква причина тая в берлин стоя по-дълго. Ако бяха изчакали до днеска и тъпото решение на Тръмп сигурно по-лесно щяхме да си търсим парите от хотелите, ама кво да се прави (култ е как заеба европа, ама може да пътуваш през uk, евала, чудя се га някой ще му обесни географията). Ся са друг тип обстоятелства, може и да се случи случка. Може да са пичове като германската таксиметрова компания, която ни направи бая лоялен клиент след като ни възстановиха солидна сума, следствие на забавен полет и че не им ползвахме услугите. Не бяха длъжни, ама те.
Като става въпрос за отпадане на разни неща, днес cancel-наха NBA, бате... Like all of it. Защото един играч бил болен. И пътуването от Европа към САЩ също е забранено за месец... Това въпреки, че САЩ е от страните с най-неадекватна реакция и по-скоро трябва да вкарат обратна забрана. 

Пътуването от Европа до САЩ е разрешено за американски граждани. Гениалност баце. Тва с Великобритания не ми се коментира, баси фейла.
Том Ханкс и жена му имат коронавирус.
В Берлин отмениха карнавала на културите и майфест
Том Ханкс и жена му имат коронавирус.
В Берлин отмениха карнавала на културите и майфест
The usual dose of hard-hitting journalism from the Daily Mail:
https://twitter.com/MailOnline/status/1 ... 7537755136
https://twitter.com/MailOnline/status/1 ... 7537755136
Hundreds of hungry monkeys swarm across Thai street as 'rival gangs' fight over food after tourists who normally feed them stay away because of coronavirus
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."
Re: Коронавирусът и ние
Много добър и детайлен анализ на разпространението на коронавируса в страните, които реагират адекватно и тези, които не го правят:
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavi ... d3d9cd99ca
Бтв очаквам САЩ да го отнесат най-много от всички, защото реакцията там е тотално неадекватна и не само нямат необходимите supplies, ами и здравната им система ще покрие само тестване, а не лекуване. Още по-"забавно" ще е, при положение че мизерстващата част от населението, която няма избор освен да бачка нон-стоп, ще практикува "social distancing" на куково лято. Отгоре на това всичко в САЩ се внася от Китай, т.е. сега китайците могат да им го върнат тъпкано за ситуацията с Huawei и САЩ ще имат избор само да легнат.
Междувременно в Канада Трудо се е изолирал, защото жена му има някакъв грип и на лидерът на NDP също "не му е добре"... Сега забраниха и всички large gatherings (с над 250 души) в големите провинции. При нас в Калгари вече има 24 регистрирани случая, всичките засега са свързани с пътуване, но ще видим... Няма да се учудя, ако следващите седмица-два затворят половината град.
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavi ... d3d9cd99ca
Бтв очаквам САЩ да го отнесат най-много от всички, защото реакцията там е тотално неадекватна и не само нямат необходимите supplies, ами и здравната им система ще покрие само тестване, а не лекуване. Още по-"забавно" ще е, при положение че мизерстващата част от населението, която няма избор освен да бачка нон-стоп, ще практикува "social distancing" на куково лято. Отгоре на това всичко в САЩ се внася от Китай, т.е. сега китайците могат да им го върнат тъпкано за ситуацията с Huawei и САЩ ще имат избор само да легнат.
Междувременно в Канада Трудо се е изолирал, защото жена му има някакъв грип и на лидерът на NDP също "не му е добре"... Сега забраниха и всички large gatherings (с над 250 души) в големите провинции. При нас в Калгари вече има 24 регистрирани случая, всичките засега са свързани с пътуване, но ще видим... Няма да се учудя, ако следващите седмица-два затворят половината град.
Yep, жена му на Трудо е с коронавируса. 

Едно много балансирано мнение на човек, който има базова идея какво говори и колко много не се знае засега.
Иначе да видим, как ще се развиват нещата сега на фона на масовите затваряния на държави и на институции, ограничения за масови събирания. Засега прогнозите са, че не сме дори близо до световния пик, който се прогнозира за май-юни.
Иначе да видим, как ще се развиват нещата сега на фона на масовите затваряния на държави и на институции, ограничения за масови събирания. Засега прогнозите са, че не сме дори близо до световния пик, който се прогнозира за май-юни.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
Журналът Science пише нежно любовно писмо на Тръмп:
https://science.sciencemag.org/content/ ... lsGJPbQhU4
https://science.sciencemag.org/content/ ... lsGJPbQhU4

Прекрасно написано, уви, хората, които трябва да го прочетат, вероятно дори не знаят думата "наука" или я смятат за проклятие Боже.
Обичам си аватара!!
Обичам си аватара!!
@Moridin
Жоре
Как тъй се чудиш кой ползвал сапун????????????????????????????????????????????????
Хора, аз пуснах отпуска ей сега. Седя и се страхувам да не би вече да съм се заразила и да съм го предала на майката. Не мога да разбера боли ли ме гърлото, не ме ли боли.
Дезинфектанти почти не ползвам - докарват ми асматични кризи. Остава да напазарувам малко макарони и картофи, и удрям ключа докат не се наложи да купувам още картофи или докат не дойде линейката. Мисля да опитам да шия маски от чаршафи.
Четох, че китайското правителство пуснало списъци с приемливи за ядене животни, в които рязко отсъстват панголини, тестиси на тигър или кръв от девствен прилеп. Надявам се най-сетне да ги отучат от тия простотии и да ги стрелят на място за нарушение, мама им ше еба, честно.
Ушната ми кал вече се бунтува от глупости. Допреди малко една пача тук на работа разви теорията как не трябва човек да е висшист, за да се сети, че тва е пуснато, за да облекчи пенсионните системи.
Жоре

Хора, аз пуснах отпуска ей сега. Седя и се страхувам да не би вече да съм се заразила и да съм го предала на майката. Не мога да разбера боли ли ме гърлото, не ме ли боли.
Дезинфектанти почти не ползвам - докарват ми асматични кризи. Остава да напазарувам малко макарони и картофи, и удрям ключа докат не се наложи да купувам още картофи или докат не дойде линейката. Мисля да опитам да шия маски от чаршафи.
Четох, че китайското правителство пуснало списъци с приемливи за ядене животни, в които рязко отсъстват панголини, тестиси на тигър или кръв от девствен прилеп. Надявам се най-сетне да ги отучат от тия простотии и да ги стрелят на място за нарушение, мама им ше еба, честно.
Ушната ми кал вече се бунтува от глупости. Допреди малко една пача тук на работа разви теорията как не трябва човек да е висшист, за да се сети, че тва е пуснато, за да облекчи пенсионните системи.
Оф, щях да забравя: https://www.facebook.com/groups/1580666 ... 062655191/
- Moridin
- Global Moderator
Е виж по-нагоре видеото дето постнах

This is it. Ground zero.
- Ambartanen
- Arcanist
Аз не от това видео, ама покрай цялата корона научих как трябва да се мият палците между другото. Досега не знаех и не го правех отделно от другите пръсти.
- Moridin
- Global Moderator
Като цяло, бъзикът и истерията настрана, но е добре да не се преиграва със сапунисването на ежечасен доживотен принцип, не само по причините, които с Алексис изложихме по-нагоре, но също и защото естественият имунитет има нужда от досег с микроби, за да се изгражда. Отново, не говорим за в условията на епидемия, но по принцип.
This is it. Ground zero.