Чонк:
- Spoiler: show

Любимият котарак на майка ми, демек. Казва се Тико и е кръстен на камилата от "Пирамиди" на Пратчет, защото е зверски интелигентно създание, а като малък беше и бая проклет. В началото даваше признаци, че ще излезе дребно коте от него, обаче в момента е огромен. Беше стигнал до осем кила по едно време, на снимката горе е около шест. Следващото поколение котета, родени от майка му, ги отгледа на практика той. Само дето не ги кърмеше. Топлеше ги, учеше ги на какво ли не, пазеше ги и докато бяха малки, винаги беше до тях. Локи, дето го постнах по-рано, е с няколко минути по-възрастен.
Иначе, една от любимите ми котешки снимки е ето тази, на която котката не се вижда почти изобщо:
- Spoiler: show

Това е Лео - един от по-малките братя на Тико и Локи. Като се роди, приличаше на лъвче, сега на моменти мяза на лисица. Принципно изглежда точно като котарака на
@aiva от снимката по-рано, само дето май е по-голям. Всеки ден около обяд ме дърпа да изляза с него на двора, където да се настани под храста и да гледа важно, докато не му скимне да се прибере в къщата. Преди не го беше страх да излиза сам, но миналата година лятото изчезна за няколко дена и откакто се върна, настоява винаги някой от хората да е около него. Иначе се плаши и вика. Обаче като му скимне да излиза, задължително идва и се кара на мен.