За/Из/По-губени във WoW (общи приказки и истории) експанжън

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

Locked
The Dragon
Elder God

Post by The Dragon » Fri Oct 09, 2009 6:28 pm

Image
The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Oct 09, 2009 8:22 pm

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hehe /bgpower=VI ;p
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Svetlio
Sorcerer

Post by Svetlio » Sat Oct 10, 2009 10:57 am

яко :mrgreen:
Мисля че аз ще бъда заклещен между 4-ти и 5-ти кръг :mrgreen: :mrgreen:

Но определено знам кой ще кисне в 3-ти :P :P :P

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Sat Oct 10, 2009 11:15 am

Svetlio wrote: Но определено знам кой ще кисне в 3-ти :P :P :P
:oops: :oops: :oops:

Май и този "холик" трябва да си го сложа в подписа :lol: Макар... чак пък same character... :roll:

Всъщност напоследък сме в 6-ия :))
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 10, 2009 12:30 pm

хехе руснаците пак трепят ;)
http://de.fishki.net/picsw/102009/09/po ... tor002.jpg
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Oct 12, 2009 10:56 am

такааа... този уикенд се натрових от игра :oops:

както стана ясно, моята Таис не попадна в схемата на официалните два рейда на гилдията за бързи ТоС10 и Они10, затова след като поредната ни гилд-драма завърши с хепи-енд и две блудни овци бяха прибрани в стадото, щом чухме в гилд-чата, че един младеж от новите организира Они10 за тези, дето са пропуснали да я навестят, скочихме с двата крака... рейда мина чудесно и леко, но част от народа в него бяха сейвнати за ТоС10... чух, че няколко мейна все пак ще се организират ТоС10, та уиспърнах за инвайт... честно казано, ако знаех, че ще се допопълни с алтове и то - необлечени алтове, нямаше да го направя... затова и оревах бг-канала цяла вечер, но то имаше и защо... оказа се, че дпс-та вечерта ще бъдем аз и един хънтър... разликата в дпс-то с останалите бе точно наполовина... за сравнение на първата битка, където дпс-то ми принципно е по-слабо от това на следващите битки, заради многото движение, докарах 6к дпс, хънтъра имаше горе-долу същото... от останалите най-високо бе алта на Ланис с 2.8к, а дпс-уориър - алт на един от офицерите ни, ме заслепи с несмилаемото 1.6к дпс :shock: а аз се чудех защо битката тече така бавно, ние просто дялкахме босовете... :( добре, че хилърите бяха стабилни, че да ни държат живи...
но тука не свършиха "радостите" от рейда... като стигнахме пред третия бос - шампионите, хънтърчето с високото дпс каза, че баба му паднала и трябвало да се изключи, за да й помогне, та напусна рейда :shock: на негово място се джойна друг хънтър, но вече с убийственото 1.9к дпс... :cry: останах до края на рейда единственото по-сериозно дпс... на шампионите се почна едно умиране и не вярвах, че ще ги минем... по едно време попитах кой все пак да ми бъде следващия таргет за полиморф, когато първия стане имюн, и получих лек намек от Холи, че е по-добре да не се занимавам толкова със СС, а да наблегна на дпс-то... така и направих, отсвирих СС и на втория опит след това ги свалихме... на Близначките не мряхме чак толкова, колкото на шампионите, но пак си бе солидно, щото народа с алтовете си бе в различна функция и тотално се обърка със смяната на цветовете и орбовете... там достигнах 7.3к. дпс и самотно се извисявах в дълга синя линийка пред останалите в Рекаунта :cry: разгеле - умряха, аз - потрошена, отидох да си поправям армъра и да се запася с нерви за бубата...
тя падна сравнително бързо май... на около 3-4 опит... единия път беше много забавно... тъкмо влизаме в трета фаза и хилърите ме изпускат... бре, ами сега - няма дпс... бубата стои на 22%... 3 минути остават до развилняването й, а народа не може да я смъкне под 20% :shock: още по-странното бе, че в рейда имаше маге, дето беше с мейна си и не мога да кажа, че не е облечен, има и над 40% крит (че е на фрост-файър билд), а най-доброто му постижение бе 4.8к, и то - на бубата... май здраво слакваше :? както и да е, не ми се вярваше, НО убихме Ануб и рейда свърши!!! за мое огромно облекчение :lol:

на другия ден - в съботата, влезнах за малко сутринта, колкото да понаправя няколко дейлита + дейли хероика и след това се изключих до 15 часа, че имах работа в къщи... като се появих на линия, направих още един Вайълед холд хероик с Таис този път, че бе дейли и докато го правех, видях в гилд-чата, че алта на едно от магетата ни - паладин иска да ходи да бие Рагнарос... а аз имам по-малко от 3к. до екзалтед с Хидро-лордовете и веднага казах, че ще отида с Таис... джойнаха се от гилдията още едно маге + жена му - друид-хилър... четиримата разчистихме Молтън кор за норматив... а аз нещастна констатирах, че от пълен рън се взима около 1к реп, щото само босовете дават такава, та ще са ми нужни още 2 ръна на МС :cry:
още докато биехме Барон Гедон в гилд-чата се започна разговор да се направи изцяло алт-рън за ТоС10... ние от партито казахме, че ще се джойннем след МС и организаторката каза, че ще ни изчака...

влезнахме в рейда, като хилърите бяхме алта на Муундъст - прийст, аз - с друида си Лийд и въпросната организаторка - Анакс, с нейния облечен друид, който тя изостави като мейн преди месец и половина, след като го пооблече в Улдуар 25... този път целия рейд бе от алтове - от танковете, през хилърите до дпс-то... аз преди време бях правила с прийста на Муун и моя друид + ПъГ-нат ресто шаман Улдуар 10 и беше песен хийлинга, та си въобразих, че няма да е трудно и сега... ама не би!! :(
въпросната Анакс, дето с мейна си е доста слаб холи-прийст, за да бъде вярна на себе си, бе и също така слаб ресто-друид... :cry: използваше стил на хийлване, дето хем е тромав, хем скъп на мана, и който прахосва здраво хийлинг в оувърхийлинг, като я прави тотално неспособна да реагира в напечени ситуации, дето се иска бързо хийлване на един човек или маса хора, за да са готови за следващия удар по тях... девойката бе така зле, че не знаеше, че Грид-адона може да се настрои да ти показва върху дадения човек какъв ХоТ тече :shock: да не говорим, че редовно бе умряла... маса КР похабихме по нея, за да я вдигаме в битка... честно казано не вярвах, че ще успеем да разчистим ТоС10... щото и дпс-са слаб, танковете не носят чак толкова на бой, а и на практика бяхме 2 хилъра... аз оставах без мана постоянно, та един муункин ме инервейтваше допълнително :( като убихме Ануб се чувствах смазана и само исках по-бързо да се разкарам от рейда...
Муун бе толкова пищисана, че пратила РМ през форума на Ниста (ГМ) и Холи, дето ни бяха танковете в същия рейд, да им каже, че това е най-тежкия рейд, дето е правила и да говорят с въпросната Анакс да се научи как трябва да хийлва друида... до снощи не бе получила отговор :lol: то и нищо няма да направят, щото Анакс им е протеже и вече се изживява като "малката господарка" в гилдията :lol:

вчера пак прекалих с инстансите - дейлито UP с трите ми 80-тки, + поне 5-6 ръна на ТоС нормал да пооблечем алта на Дима, после и хероик варианта му, а накрая и един Зул`Фарак за моето шаманче...

днес се надявам да няма рейд, защото трябва и на родителска среща да ходя и искам като се прибера да си взема душа, да прегледам на малчо домашните, да хапнем и не повече от час да поджиткам кротко на алт... прекалих уикенда с играта...
Tais - 80 lvl, human mage
Guild: Contaminated
Realm: Zenedar

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Oct 12, 2009 12:22 pm

А снощи Xeight го направиха member, подозирам защото Бийлзор е силно неактивен, а друг елементал шаман няма, пък носи чудесни buffs за рейда. Порадвах му се точно 10 секунди, след което ми стана страшно криво. :?

В реда на мисли и случки от миналата сряда насам това ме разстрои. Толерансът към прийста на Анакс е видим от километри, в което нямаше да има нищо лошо, ако поне офицерите си спазваха правилата, които сами са създавали. На мен ми беше обяснено, че ще се прави ротация на social healer-ите (то проблемните сме аз и Низия само), за да може всички да имаме възможност да вземем някой и друг айтъм (естествено за Tier token дума да не става) и емблеми. Но това последните три седмици не се случваше. Естествено е всички да се бутат за raid в сряда, защото той е и най-важен от гледна точка на gear upgrade. Той е актуалният raid. Ходенето в Ulduar25 и правенето на hard modes е за повечето хора въпрос на престиж и забавление заради challenging fights, а не източник на DKP или кой знае какъв gear. В този ред на мисли, аз играх два пъти ToC25 само и единствено, защото Troop не беше наличен заради връзката си - в календара бях back-up и двата пъти (а и миналата сряда - три пъти), а не веднъж аз, веднъж Низия, както би трябвало да бъде.

В този ред на мисли, отново, случката със слабото представяне на Anax и повишаването до member на Xeight, от който може още какво да се желае и откъм gear и най-вече откъм сериозно отношение и подготовка за raids, съвсем ме ядоса. Винаги съм готова, винаги се записвам и винаги съм back-up, освен ако някой няма лошия късмет да му прекъсва Интернета.

Шели ме poke-на да си говорим преди два дни. Усещам как се започва въртене на някакви интрижки, което в гилдия пълна с жени може да избие по непредсказуеми начини. Казва ми тя, че някой й бил казал, че аз съм била убедена, че че тя ме мрази. WTF?! После ми каза, 'no offence' ама ти си приета в гилдията като back-up purely and only. Следва оцъкляне от моя страна. Защо ми е да съм в гилдия като back-up, почти да не играя и съответно да нямам възможност за никакъв прогрес с героя ми (както откъм практика, така и откъм gear) и същевременно да съм с това ниво на активност? Няма смисъл! Аз държа да подобрявам начина си на игра и екипировката ми е пряко свързана с това. Не съм gear whore, но за конкретни items съм си баш точно такава. :evil:

Както и да е, обясних й, че Шанди ми беше казал само и единствено, че може да ми даде social spot на този етап и че ако искам да съм member трябва да ЧАКАМ някой да го demote-нат. Каза, че активността и уменията ми не са пряко свързани с това. Каза, че ще играя, когато member е възпрепятстван и да не се сърдя, ако не ме взимат. Той НЕ каза, че съм back-up на back-up-ите. Впрочем, каза го за Xeight..., че е в гилдията само като резерва на резервите и колкото да има гилдия и заради мен.

Тук Шели обясни, че явно е имало объркване и Шанди щял да бъде нахокан, защото му било казано да не ме кани, освен ако не съм съгласна да съм резерва на резервите само и единствено. Те не ме считали за social досега, въпреки че нося същия ранк като Низия (затова и тя е била със 100% приоритет). Каза, че ще каже на останалите да ме броят за social и се възрадва на активността ми.

Дотук добре. После си поговорих с Муун и Холи. Нещата звучат приемливо, стига наистина промените да се приложат на практика.

Вчера като се мъчих с моя шаман си мислех защо и аз да не взема да се фръцна и да си сменя main-а, но веднага отхвърлих идеята. Толкова време и усилия вложих в този прийст, имам си стил на игра, знам какво правя и ми харесва, за чий да сменям main-a, аз да не се казвам Анакс... :evil:.

Така с моите премеждия.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Goshko
Misting

Post by Goshko » Mon Oct 12, 2009 1:29 pm

Priest Tier 10

2 piece bonus - Your Flash Heal critical strikes cause the target to heal for 25% of the healed amount over 9 sec.
4 piece bonus - Your Circle of Healing and Penance spells have a 20% chance to cause your next Flash Heal cast within 6 sec to reset the cooldown on your Circle of Healing and Penance spells.

Доста, доста по-добре от първоначалния вариант. Първия бонус е много по-добър за дисциплина отколкото за holy (крайно време беше да направят 1 бонус който да е най-добър за дисциплина). Втория може да се смята като грубо казано -20% от cooldown на Penance и CoH което пак май е по-добре за Discipline, обаче пък holy ще има повече шансове да прокне поради по-малкия cooldown на CoH така че е ок. Като цяло - доволен съм.

Може да нямам време да играя, но поне мога да си чета PTR patch notes :D
When in danger, When in doubt, Run in circles, Scream and shout.

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Oct 12, 2009 3:18 pm

мило, това с "промяната на мейна" не става лесно дори за дългогодишни мембъри, освен ако не си ГМ/Офицер или не си близката дружка, съответно - тръпка, на ГМ/Офицер... :(

Xeight са го направили Мембър (къде съм била, че съм пропуснала повишението му? :roll: ), не само защото Бийл е силно нередовен, а и защото се освободи дпс-рейд слот за Мембър, след като Контаг трансферна уориъра си на друг сървър...

както казах на Ланис, за да избегнат ротацията между тебе и Анакс, каквато те НЕ ИСКАТ да правят, въпреки тоталната й некадърност, те ще я направят Мембър... е, свършили са вече тази работа днес - имам РМ от Муундъст във форума, в който тотално разочарована ми го е съобщила...

на този етап не зная какво да кажа, освен че може би трябва да говориш с тях отново да си кажат визията за твоята позиция занапред (говори с Ниста или Холи за това)... то вярно, че Фиделити скоро зачезва в почивка за около половин месец, но при положение, че уж нямаше слот за прийст-мембър, как изведнъж се намери за Анакс... за съжаление, отговора не следва някаква гилд-правила логика, а е силно субективен - тя е приятелка на офицерите и вероятно - вече нещо по-специално за един от тях... :?

Едит:
Goshko wrote:Може да нямам време да играя, но поне мога да си чета PTR patch notes :D
повярвай ми, обратното е по-страшното - някой да се скъсва да играе, без да чете какво междувременно се е променило с класа му :lol:
Last edited by Tais on Mon Oct 12, 2009 3:20 pm, edited 1 time in total.

Lannis
Aes Sedai

Post by Lannis » Mon Oct 12, 2009 3:18 pm

Elayne wrote: Тук Шели обясни, че явно е имало объркване и Шанди щял да бъде нахокан, защото му било казано да не ме кани, освен ако не съм съгласна да съм резерва на резервите само и единствено.
Честно казано това хич не ми харесва. Шанди наистина те взе на своя глава, при положение, че другите не са били особено съгласни. Сега на Шанди ще му изпилят нервите - май му направи лоша услуга, Дима. Не зная какво сте се разбирали с него, но и ние те предупредихме преди време, че сме пълни с прийстове и вероятно няма да е лесно да се намери място. Доколкото зная, Шанди също е бил категоричен с теб, че ще ти е трудно да получиш място. Вярно, че ситуацията с Анакс е безумна, но ... яд ме е, ако в цялата ситуация го отнесе тоя, дето се напъваше, за да можеш да влезеш в гилдията - и за теб, и за шаманчето.
Юда, егоист, луда и wow-холик :)

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Mon Oct 12, 2009 3:31 pm

Ланис, не си права... Шанди каза и на мене тогава същото за взимането на Дима, каквото тя е споделила с Шели... дали наистина Шанди я е взел на своя глава, пренебрегвайки какво са се разбирали или това е доукрасяване от страна на Шели, за да си защити позицията, не е вина/проблем на Дима... и не виждам защо трябва да преиначава разговорите си с Шанди, че да не му създава проблем... тя не е била там, за да знае какво офицерите са се разбирали, но сама е разговаряла с Шанди и би трябвало добре да знае какво й се предлага... на мене също Шанди не ми е казал, че Дима е "резерва на резервите", а че я взимат на Соушъл спот, докато да стане ясно какво е положението с Фиделити и дали ще се освободи място за Мембър...

е, явно за Анакс рейд-спота за Мембър е винаги резервиран, дори никой да не е освобождавал такъв... :x

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Mon Oct 12, 2009 5:15 pm

В случая Таис е напълно права, Ланис. Вие ме посъветвахте съм искрена и директна с Шанди. Не виждам идея да съм противното и бях точно искрена и директна, преговарях с него, както той преговаряше с мен. Нямаше да съм в гилдията, ако това, което той ми предложи не ме беше удовлетворило и не беше приемливо за мен. Защо да се присъединявам към гилдия, която ще ме взима в рейд веднъж на три седмици, само ако някой случайно не е наличен? Какъв е смисълът, при все, че съм активна всеки ден? Докато чакам за покана да правя дейлита и да level-вам алтове ли? Присъединих се, защото Шанди беше много ясен и категоричен като каза, че ми предлага social, защото не може да ми предложи member spot, тъй като за healer/priest такъв няма (очевидно за Анакс има). Не е казал изобщо, че съм резерва на резервите и че ще рейдвам веднъж на три седмици. Ако го беше казал, мисля че щях да съм го разбрала и нямаше да съм в гилдията. Има ли смисъл да съм в гилдия, в която героят ми не прогресира? Дори DKP не мога да трупам, защото не играя на равно с другите, които така или иначе имат натрупано от месеци. При все, че token за тиър мога да взема САМО в сряда и то САМО след като изчакам всички останали да си съберат преди мен, а мен в сряда ме канят само ако някой има проблеми с Интернета или случайно е зает.

Не смятам, че съм натопила Шанди и не ми е криво за това, не се чувствам виновна, защото както бях искрена с него, така бях и искрена с Шели. Каквото Шанди ми каза, това казах и на Шели. Казах още в началото, че целта ми е member slot, че съм достатъчно активна и сериозна и ми беше отговорено, че не може да ми бъде дадено такова място, защото просто не е налично. Но... за Низия очевидно е?! За бога, в събота казах на Шели, че ако има място за мембър бих искала да съм.

Ще кажете, че съм пълен егоист и не правя нищо за гилдията. Напротив, но гилдията се шегува с мен. Записвам се на 99,9% от събитията в календара, винаги съм на линия и готова, не съм некадърна и когато искам member спот ми се казва, че няма, но накрая promote-ват някого на място, което уж не съществува.

Наистина виждам, че място за мен просто няма. Много е хубаво, но не искам да прекарам 90% от времето в level-ване на алтове и правене на дейлита. На мен просто ми се raid-ва.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Mon Oct 12, 2009 8:07 pm

Хм, имам едно питане, тва не е ли тема за форума на Гилдията ви :) Не че не ми е интересно да чета как вървят предвижданията ми ;р

Tais
Jaghut Tyrant

Post by Tais » Tue Oct 13, 2009 9:40 am

Браги, след като 70% от пишещите тук сме от една гилдия е напълно нормално да си коментираме нещата, които са ни развълнували във връзка с нея, нали? :D

нека останалите 30% от пишещите да си кажат дали това ги смущава?

а сега по същество:

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЛАНИС!!! :D

Горещо ти пожелавам да се радваш на прекрасно здраве, уютен дом, верни приятели и някой, по-специален в добавка, на много забавление и лилави придобивки :D

/cheer

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Oct 13, 2009 9:46 am

ЧРД, Боре :). Жива, здрава, все така позитивна, да Smite-ваш с усмивката си. Желая ти много късмет, щастие, любов, добро здраве и май изкопирах Таис, но нищо :).

А иначе останалите 30% със сигурност ги дразни :).

Моето шаманче се развива добре, въпреки малкото време, което му отделям иозбщо. Засега карам на enh main-spec, докато събера гиър за елементал, който ми е dual-spec. Като цяло четох, че трябва да наблегна на SP > haste > crit. Какъв е плюсът от носенето на щит, вместо офф-хенд бтв?
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around