Гледах Dr Horrible Sing-Along Blog - 40-минутно филмче, което Уидън е спретнал между другото по време на стачката на сценаристите. Да не скучае, един вид.
Много свежо филмче, доста ми хареса като цяло.
Обаче почва решително да ми писва манията на Уидън да прецаква щастливи любовни връзки - или потенциални такива, като тук. Тоя лаф, че любовната връзка нямало повече да има развитие ако е щастлива го разправяйте на старата ми шапка. Може връзката хем да е щастлива, хем да е интересна. Просто Уидън системно избира песимистичния вариант.
В CBR forums вече срещнах лафа "I hope he doesn't pull a Joss Whedon on them" като синоним на "Надявам се сценаристът на комикса да не осере живота на двамата влюбени". Една постваща директно си каза за Уидън "The man just HATES happy relationships". Напълно съм съгласен. В това отношение е станал досадно предвидим вече. Ама продължавам да се надявам, че в бъдеще (в Долхауса например) ще позволи на свои персонажи да живеят щастливо влюбени, без непременно да им се прецака връзката по някакъв начин. Ей тъй за разнообразие.
П.П. Пуснах това в трите Уидънови теми първо защото се изнервих и второ защото не знам в коя точно му е мястото. Моля някой админ или модератор да прецени в коя от трите е най-подходящо да остане.