Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Oct 12, 2007 10:43 pm

Иначе, що се отнася до Потър, боя се, че съм срамно боса - приключих само първия Embarassed
Не виждам причина да съжаляваш.. :roll:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Sat Oct 13, 2007 12:08 am

Moridin wrote:На Хесе бях захванал Степния Вълк - много ми харесваше, импонираше ми жестоко в тоя момент...

.... и просто не мога да си обясня защо тогава така и не я завърших :shock:

Иначе сега минах на седмия Потър, че ми писна всички да знаят повече от мен :) Доволно ме радва за момента, изобщо не ми е развлачен и почти ми мина идеята да си взема в някакъв момент бокссет, ако не беше толкова скъп...
"Сидхарта" ги отнася и двете под мищница ;)
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Sat Oct 13, 2007 11:44 pm

Аз. Дочетох. Малазана.
Само първия том, де. Отне ми време и усилия, ама се справих, че и интересно ми стана към края. Сега ми се чете втори том да видим какво ще се случи нататък. Само се надявам Крокус и екс-Сорито да изчезнат завинаги, защото ужасно неприятно поджордановяваха книгата. То бива малоумен диалог, бива...
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 11:03 am

Уви, във вторя ги има, ама са второстепенни. И мисля, че тя ще ти хареса повече, в пъти по-добра е от първа и на второ място в личната ми класация за цялата поредица.

Адриана, Потърите си заслужават, не се страхувай да ги тестваш нататък :) Хейтенето им просто е модерно сред Истинските Мъже И Истинските Читатели, както навремето беше модерно да се хейти Леонардо ДиКаприо.
And you can't dance with a devil on your back...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 14, 2007 11:11 am

Всъщност не храня омраза към Потър, книжките просто не са нещо повече от поредния нелош пълп. В този смисъл и да ги скипнеш нищо не губиш.

Амелия, аз съм чел само първите два Малазана и втория определено е много по-добър, така че не се страхувай ами се заемай с него по-скоро :wink:
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 11:13 am

Darkling wrote:Всъщност не храня омраза към Потър, книжките просто не са нещо повече от поредния нелош пълп. В този смисъл и да ги скипнеш нищо не губиш.
Ако беше "нищо повече от поредния нелош пълп", нямаше да постигне тоя успех :) И нека не отдаваме всичко на рекламата, не е като милиарди други неща да не се рекламират също толкова. Само с реклама не можеш да постигнеш такъв феномен.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Sun Oct 14, 2007 11:15 am

Darkling wrote:Амелия, аз съм чел само първите два Малазана и втория определено е много по-добър, така че не се страхувай ами се заемай с него по-скоро :wink:
Тру. Проблемът при него е, че и той малко трудно се чете от начало, и че най-скучните глави са при най-яките герои за мен, което си е разсипничество... :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 14, 2007 11:54 am

Ако беше "нищо повече от поредния нелош пълп", нямаше да постигне тоя успех Smile И нека не отдаваме всичко на рекламата, не е като милиарди други неща да не се рекламират също толкова. Само с реклама не можеш да постигнеш такъв феномен.
Успехът му се дължи на факта, че вместо да е "поредният нелош пълп", Хари Потър е поредният нелош пълп, "сдъвкан" за да е подходящ за деца. Да не се лъжем, поне 80% от феновете на поредицата са хора под 16 години. :roll:

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 12:12 pm

И защо трябва да не са? Писан е за тях. Не е "сдъвкан", а е предвиден да го четат деца. Това как го прави по-лош или успеха му - по-малко уникален?

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Sun Oct 14, 2007 12:28 pm

Успеха му не бих го нарекъл уникален, не е като да няма Стар Уорс и ЛОТР, които да са адски известни на същия принцип. Наблягайки на възрастта на читателите, исках да подчертая, че тази хитовост на книгата не е в резултат на несравнимите и литературни качества ( които повечето хора под определена възраст не могат да усетят ), а по-скоро на някаква нова мода.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 12:35 pm

Аз пък ще отбележа, че и на ЛОТР, и на Стар Уорс им трябваха десетилетия, за да станат култове, докато ХП просто излезе. С 'нова мода" може и СЕ обяснява практически всяко явление от подобен тип, но това не променя факта, че днес никой не си спомня Лу Бега и Айфел 69, а Потър е хит вече поне 9 години. Такива работи в съвременния бързо забравящ и отегчаващ се от хитове свят са именно уникални и никаква "мода" не може да ги обясни.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sun Oct 14, 2007 12:45 pm

Е да бе, никой не си спомнял Лу Бега, айде сега!

Колкото до Потър, да, може би стана известен заради рекламата си, тъй като вероятно има поне толкова добри и не толкова известни поредици за деца, но въпреки това книгата е съвсем обективно доста класна като за детска поредица.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 12:47 pm

Естествено, че никой не си спомня Лу Бега. Носталгични Компилации '99 не се броят :)

Апропо, първият Потър не е имал чак такава реклама. Той я е ПРЕДИЗВИКАЛ.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Sun Oct 14, 2007 1:08 pm

Да вметна само, че първият Потър всъщност се продава над година доста безуспешно, преди да му направят качествена рекламна кампания. Та явно рекламата е доста важна в случая.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Oct 14, 2007 1:09 pm

Вметни го с некви цифри все пак, и източници :) Щото от "неуспешно, щото не се харесва" до "неуспешно, щото не е добил още популярност" има сериозен гап.