DIABLO III

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Thu May 24, 2012 11:20 pm

Гледат се дъното и процесора като се говори за година.
Даже съм сбъркал модела - като съм цъкал
http://www.gpureview.com/show_cards.php ... &card2=562
Това ми е картата

Диабло 3- 85 лева
Видеокарта - 50 лева
Да видиш как хора с компютри за по хиляда лева имат проблеми - безценно.

П.С. Ако ти се играе купи една каса бира и идвай - няма да предлагам басове и други подобни да ти доказвам - ще загубиш само бирата, пътя и времето за пътуване. :lol:

След малко влизам пак като се освободи общия ни акаунт а сърцето ми пее за нещасниците похарчили и последните си пари за калпав ъпгрейд който им прави проблеми.

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri May 25, 2012 12:07 am

A хората, които нямат никакъв компютър и използват стария преебан лаптоп на баща им, който не става за нищо, защото половината му части са развалени, докато малкия им брат има геймърска машина за 1500 лева, която използва със 17 инчов монитор от 2005, какво правят?
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Fri May 25, 2012 12:16 am

Играят Лига :mrgreen:

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 25, 2012 12:26 am

След като стигнах Инферно вече мога да ви кажа защо е много вероятно да не играя особено дълго Диабло 3. На Инферно играта не се казва Диабло, казва се Hardcore WoW 2.0. + RMAH. И още на първия бос си личи по какъв начин са решили да монетизират играта. Enrage. След 3 минути цялата стая при Butchera се запалва. До тогава или си го убил, или бай бай. Разбира се за да го убиеш ти трябват итеми. За щастие аз такива итеми имам. Тоест покривам damage минимума, но понеже услугата им е некачествена и latency-то не ти позволява достатъчна прецизност, убиването на този бос се оказва доста "забавно" начинание. От около 30 опита, имам 2 умирания, които са плод на мои грешки. Всичко останало е от забавянето в играта. Особено поради естеството на единия му "1 шот" хит, дори най-малкия лаг ти спича изнасянето от пътя му и ставаш на пастет. 4-5 пъти остава на 2%.

Не се и съмнявам, че ако натисна още малко ще го бутна. Просто не ми е приятно да го правя. А и когато го бутна се сблъсквам с факта, че всъщност дори с Nephalem Valor играта пак е тотално неприятна. След всичкият им fine tuning да направят качествените итеми в играта ултра редки и търсени, просто са превърнали играта си в едно мазохистично преживяване. Картите са популирани с брутални гадини, които изискват хитрост и търпение за да бъдат убити, и наказват всяка твоя грешка, но аз не изпитвам особено вълнение, когато ги убивам, защото шансовете да ми пуснат нещо хубаво са толкова малки, че за около 70 часа игра ми е паднал 1 мижав low level legendary итем.

Прекалили са, ужасно са прекалили. Не смятам, че RMAH ще види много ползване. Не виждам кой ще си купува итеми с долари, за да фарми гадини, които по-скоро му пускат некви хуйове, и босове, чийто loot table с нищо не се различава от псетата преди него. Тука в близките месеци, ако играта не види някакъв тотален ревамп на цялата си итемизация, повечето от нас ще се върнем към Диабло 2.

Да не говорим, че на Eve експанжъна тъкмо излезе, просто не виждам какво ме мотивира да се бъхтя в Диабло 3. В Диабло 2 поне, каквото и да правиш, винаги можеш да бъдеш възнаграден и да ти се разтупти сърчицето от зелен/кафяв луут на земята. А 3-ката до такава степен ми е буустнала "meh" чувството, че и най-бруталния итем в историята на играта да ми падне, нищо няма да усетя.

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Fri May 25, 2012 12:35 am

Много ми се смяха всички на времето като блъсках като малоумен Lineage 2 при същите безумни условия :lol: Хак да ви е сега ;)

Dante
Mistborn

Post by Dante » Fri May 25, 2012 12:36 am

Tъжно е, ама май според всички Diablo 3 е ебаси голямото разочарование. Да се надяваме, че Близард ще оправят лайната си.
Сайт за нещата, които ни вълнуват - http://podmosta.bg/

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Fri May 25, 2012 12:38 am

Dante wrote:Tъжно е, ама май според всички Diablo 3 е ебаси голямото разочарование. Да се надяваме, че Близард ще оправят лайната си.
Мечтай си. След като ме хакнаха на Hell повече не помирисвам public game. А ако не играя public дефакто не играя въобще щото да ринеш сам коя да е трудност е кур а останалите ми приятели са на различни нива и всеки се занимава с некви негови си постижения и никой няма се занимава с мен.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 25, 2012 12:39 am

Razaelski wrote:Много ми се смяха всички на времето като блъсках като малоумен Lineage 2 при същите безумни условия :lol: Хак да ви е сега ;)
Няма страшно и аз съм блъскал Lineage 2. В сравнение с Диабло 3, L2 си е баси rewarding играта. :lol:

Razaelski
Paragon

Post by Razaelski » Fri May 25, 2012 12:44 am

Amikae wrote:
Razaelski wrote:Много ми се смяха всички на времето като блъсках като малоумен Lineage 2 при същите безумни условия :lol: Хак да ви е сега ;)
Няма страшно и аз съм блъскал Lineage 2. В сравнение с Диабло 3, L2 си е баси rewarding играта. :lol:
Точно там ме боли много щото не очаквах точно Blizzard да убият Ncsoft по циклаж и то с една от любимите ми игри :( Приравниха играта до нивото на западните ММО ментаци с онлайн store. За тях обаче не плащаш 80-100 лева, нали...

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 25, 2012 1:03 am

Razaelski wrote:
Amikae wrote:
Точно там ме боли много щото не очаквах точно Blizzard да убият Ncsoft по циклаж и то с една от любимите ми игри :( Приравниха играта до нивото на западните ММО ментаци с онлайн store. За тях обаче не плащаш 80-100 лева, нали...
За нещастие трябва да се съглася. Играта е добра, но все пак за итеми я играем, а итеми не падат. So I'm bored. След като я ревампнат, ще се върна. А те ще я ревампнат, помнете ми думата. Или ще има някакъв здрав stealth buff, но всъщност няма да е stealth buff, щото ще искат да си върнат хората, които сега ще се оттекат от играта, като осъзнаят колко много смърди. Ако пък ли не, винаги може да се играе Диабло 2. BN все още си баца. :)

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 25, 2012 2:44 am

че за около 70 часа игра ми е паднал 1 мижав low level legendary итем.
ИМАШ ЛЕГЕНДАРЕН ИТЕМ !!!

Баси досега гледах разни познати с по 100+ часа и още не съм виждал легендарен предмет, считай за какво става дума.....

Чак голямо разочарование не е в никакъв случай но не мога да го нарека с ръка на сърцето Игра на годината която се намести на трона на хак енд слашовете премазвайки по всички параграфи конкуренцията.
Просто имам моменти в които си мислиш за гениалните идеи и в следващите ти иде да си прережеш вените от дизайнерски тъпоумия за които споменавахме многократно.

През цялото време имам някакво мазно усещане че в момента всички сме в истинската бета версия която ще продължи докато не пуснат PvP то.

И на всички които продължават на не могат да схванат защо се палим някои хора - ами това е Диабло ебаси, Диабло 2 се играе от 10 години - почти всяка година си я хващам профилактично и си правя някъкъв нов билд. Над 1000 часа е нещо нормално за Диабло 2. Споровете за скилове, предмети и тактики бяха безчет.Нормално е че очаквахме и Д3 да излезне с такъв потенциал- игра която ще се играе десет години напред. (Защото Старкрафта 2 е точно такъв тип и продължава да се играе стабилно от мнозина и да се развива като спорт).
На този етап Диабло 3 не е такава игра и всички стигнали хай енд играта единодушно признават че ако системата се запази без някаква кардинална промяна след 3-4 месеца всеки по сериозен играч ще е е изциклил каквото може да се изцикли без да има за какво да играе.

Ще цитирам един пич който много точно е нацелиш нещата

ТРЯБВА НЯКАКЪВ способ за сравнение между твоя герой и просто нещо. Личи си, че сравнението с АИ-то е скучно, защото не е нищо повече от гиър чек. На хората им трябва усещането за прогрес. Когато убиеш Диабло на инферно какъв ти е точно кяра да циклиш още? Ладер система, ПвП ранклиста, нещо...

Трябва да истинска рандомизация на ВСЯКА територия. Не ми е кеф да въртя постоянно из едни и същи територии. Който е измислил това екстериора да е винаги един и също, а затворените нива да са 5-6 различни моля нека си подаде оставката.

Трябва да има някакви рандом куестове, бе, ама още от града! Влизаш си, цъкаш удивителната и вече имаш някаква ЦЕЛ в тази игра, която е различна от "ще търча из Акт 3 докато не намеря сини пакове, които мога да убия"

Такива клизми ще дадат възможност да си оправят малоумното инферно и да рестартират играта, слагайки някаква адекватно държаща се трудност

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Fri May 25, 2012 3:09 am

Колкото и добра игра да е, не си ли оправят луута, сървърите ще се изпразнят много бързо.

Почти всичко, от което се нуждая и което Диабло 2 вече ми дава, го няма в Диабло 3. Луута е боринг, самите итеми са боринг, самите описания на итемите са малоумни, надписите колко DPS има дадено оръжие са малоумни, legendary итеми не падат, но дори и да падат са по-зле от имбави сини/жълти, в играта има общо 6 сета... Освен това няма лобита. Няма къде да се фукаш с героя си. Не мога дори да си направя един чат канал, в който да си живуркаме с приятелите ми. Адски се дразня, че всеки път, трябва да сменям некви куестове, като влизам в чужда игра, дразни ме, че цялата игра е разбита на куестове и веднъж, като си убил бос, трябва да преиграваш целия куест за да стигнеш до него пак. Дразни ме, че като сменя акт, не мога да се върна на предишния през телепорта.

Но най-вече се дразня, че играта има толкова страхотен геймплей, но въпреки това в момента ми се играе Диабло 2 и тия дни вероятно ще си я инстална, и подпукам. Ако не са ресетнали и ладера, може и сорсерката ми още да е там. :) Ще се върна към Диабло 3, като стане по-забавна игра.

Edit: Да, ладери и класации също. 2012 година сме, for fucks sake.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri May 25, 2012 3:24 am

Да бе то половината ми кеф беше да падне УНИКАТ - произведение на изкуството като арт в инвентара. Сега всички предмети са мега еднакви на външен вид а инвентара ме отвращава като арт.

AlDim
Elder God

Post by AlDim » Fri May 25, 2012 5:47 am

Както писах по-горе, на мен ми падна легендарен предмет след 8 часа цъкане, че даже и беше точно каквото ми трябва (много мощен като за нормал меч за барбата).

viewtopic.php?p=274154#274154

Иначе малко да пофилософтствам относно поредицата...

Diablo 1 и до ден днешен ми остава любимата част. Там имаше тежка хорър атмосфера, в която демоните, излизащи от тъмното бяха нещо повече от пиняти, пълни с нужни и най-вече ненужни предмети. Умираше се по-лесно и трябваше да измисляш какви ли не стратегии, за да оцелееш - да браниш всяка врата от напиращите ъндедове, да си проправяш плахо път в катакомбите и да се бориш на живот и смърт за всяка стъпка, водеща те до могъщия Диабло. Не падаха толкова много предмети, но много повече от тях си струваха и когато ти попаднеше някой наистина добър, той беше събитие. Дори простичката история беше реализирана по въздействащ начин (какво се случи с разказвача в третата част??). Демоните бяха плащеши и могъщи, а не комиксови злодеи, обясняващи се като ученички, да не би да не разберем колко са зли всъщност.

После дойде Diablo 2. Преди 12 години тя също не беше цвете за мирисане, макар и там проблемите да бяха други и не толкова неприятни, колкото в 3-ката. Първи акт беше грозен и отегчителен. Трети акт беше безкраен грайнд в безкрайната джунгла. Екшън RPG формулата на първото Diablo изведнъж се превътна в спорт за много хора. Покрай респоунващите се врагове, народът откри болестта на грайнда и грухането на предмети и нива се превърна в самоцел в Battle.net (но щом ги кефи, да са живи и здрави). Трябваха години патчване, за да се оправи долу-горе баланса. И все пак играта беше чудесна и все те караше да се връщаш към нея. Имаше повече разнообразие, по-бързо темпо. Беше малко различно, но добро. И после дойде експанжъна, който се оказа особено разтърсващ и с допълнителния акт постигна всичко, което беше оплескано в първи и трети.

А сега имаме Diablo 3, игра от други разработчици (вече Blizzard North е само спомен), които знаят как да правят WoW и как да правят много пари, но нямат ни най-малка представа как да уловият истинския дух на Diablo, че дори до голяма степен и геймплея му. Не че направиха нещо лошо. Просто вече не е Diablo. Но тук изписахме предостатъчно за това, така че няма какво да критикувам повече. Просто се надявах да излезе нещо повече.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri May 25, 2012 9:29 am

Аз ще почакам като гледам отзивите до 15ти да видя безплатната част, иначе в момента си изтупвам праха от д2 дисковете, само дано тръгнат на 64битова 7ца и се сетя каква ми е паролата... :roll:
„Ние можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че можем да правим всичко от нищо. ... За мен най-лошото в България е чудесното наслаждение, което тук имат хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.”