И „Бъфи” и „Ейнджъл” са прекрасни сериали, сред най-най-любимите ми и истински ми пълни душата като гледам, че темата е над 50 страници, макар още да не съм прочел точно е писано
От двата повече харесвам „Ейнджъл”. Тематиката ми е по-интересна, героите са по като за моя вкус. Любимите ми сезони за трети и четвърти, макар четвъртия да го мразят доста хора. Втори и пети са горе-долу на едно ниво – втори като цяло имаше доста добри епизоди, докато пети се люшкаше между гениални и доста скучни серии. И първи сезон всъщност е най-слаб в сравнение с другите. Но дори там има епизоди като “Five By Five” и “Sanctuary”, които са ми сред най-най-любимите епизоди въобще.
Най-любимият ми сезон от Бъфи е шести, като седми е много близко след него. Там общо взето личната ми подредба е 6, 7, 5, 4, 3, 2, 1. Може да прозвуча банално, но “Once More With Feeling” е за мен най-добрият телевизионен епизод. От който и да било сериал. Но силата на „Бъфи” е в това, че там всичко се надгражда, всеки следващ сезон едновременно добавя по нещо ново и усъвършенства вече съществуващото. А за това колко реалистични и живи са всичките герои на Уидън няма защо да говоря…
От двойките в двата сериала най-любими ми бяха Ейнджъл и Кордилия, доколкото те въобще са двойка. Може би защото те двамата и като самостоятелни персонажи са ми любими. Веднага след тях са Бъфи и Спайк. И общо взето няма слаба двойка. Взаимоотношенията между всички герои са толкова гениални, колкото и самите герои