Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Gallean
Scholar

Post by Gallean » Wed Jun 24, 2009 9:18 am

Искам да питам- кой сезон на Ейнджъл отговаря на кой сезон от Бъфи? Тоест искам да ги гледам паралелно и след кой сезон на Бъфи да свърна към Ейнджъл.

В момента гледам серия в Ел Ей с Спайк и не съм сигурен самият той на какъв етап се намира (лош-добър, с Друзила или без?)...
10x предварително :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jun 24, 2009 10:13 am

Б1, Б2, Б3, Б4-А1, Б5-А2, Б6-А3, Б7-А4, А5.

Но горещо ти препоръчвам да не го правиш. Както и да са били излъчвани, двата сериала се размиват при гледане заедно. Имат различни концепции, различна атмосфера, различни послания. А кросоувърите помежду им са невероятно периферни и ирелевантни и изобщо не оправдават гледането им паралелно. Направи си услуга, изгледай първо Бъфи и тогава чак ходи на Ейнджъл.
And you can't dance with a devil on your back...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 15, 2009 4:20 pm

Buffy VS Edward

КРАЯТ!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Wed Jul 15, 2009 4:31 pm

Браво, чудесен монтаж. Ако не беше смяната на осветлението и цветовете, почти нямаше да личи смесването. :yay:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Jul 22, 2009 12:41 pm

И „Бъфи” и „Ейнджъл” са прекрасни сериали, сред най-най-любимите ми и истински ми пълни душата като гледам, че темата е над 50 страници, макар още да не съм прочел точно е писано :)

От двата повече харесвам „Ейнджъл”. Тематиката ми е по-интересна, героите са по като за моя вкус. Любимите ми сезони за трети и четвърти, макар четвъртия да го мразят доста хора. Втори и пети са горе-долу на едно ниво – втори като цяло имаше доста добри епизоди, докато пети се люшкаше между гениални и доста скучни серии. И първи сезон всъщност е най-слаб в сравнение с другите. Но дори там има епизоди като “Five By Five” и “Sanctuary”, които са ми сред най-най-любимите епизоди въобще.

Най-любимият ми сезон от Бъфи е шести, като седми е много близко след него. Там общо взето личната ми подредба е 6, 7, 5, 4, 3, 2, 1. Може да прозвуча банално, но “Once More With Feeling” е за мен най-добрият телевизионен епизод. От който и да било сериал. Но силата на „Бъфи” е в това, че там всичко се надгражда, всеки следващ сезон едновременно добавя по нещо ново и усъвършенства вече съществуващото. А за това колко реалистични и живи са всичките герои на Уидън няма защо да говоря…

От двойките в двата сериала най-любими ми бяха Ейнджъл и Кордилия, доколкото те въобще са двойка. Може би защото те двамата и като самостоятелни персонажи са ми любими. Веднага след тях са Бъфи и Спайк. И общо взето няма слаба двойка. Взаимоотношенията между всички герои са толкова гениални, колкото и самите герои :D
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Jul 22, 2009 2:15 pm

Хех, за мен Once More With Feeling е вторият най-велик тв-епизод евър, следващ с много малко The Body.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Jul 22, 2009 5:01 pm

The Body е много хубав и адски силен епизод и на мен ми е един от любимите, но е прекалено реалистичен. Няколко месеца преди да го изгледам бях присъствал на две събития, доста близки до показваните в епизода и чувството от самото гледане на серията е адски подобно.
Което разбира се е похвала за Уидън, защото само той може да създаде нещо толкова реалистично и да покаже толкова точно истинското чувство. Но все пак самото чувство, макар и доста силно, не е нещо, което се радвам особено да изпитам. :)
But goddamn,
you got me in love again

Roland
Site Admin

Post by Roland » Thu Jul 23, 2009 12:29 pm

Е то качеството не зависи от това колко ти се гледа такова нещо ;) Изкуството има за цел и да смущава нерядко.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Thu Jul 23, 2009 1:28 pm

Така е, аз също казах, че го оценявам невероятно високо като качество, просто исках да обясня субективната причина лично аз да го харесвам по-малко отколкото някои други епизоди.
Но е невероятно силен, няма как да го отрека. Макар „Ейнджъл” да ми харесва повече като цяло, все пак трябва да призная, че най-силните епизоди на „Бъфи” са по-добри от най-силните на „Ейнджъл”.
But goddamn,
you got me in love again

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Tue Jul 28, 2009 4:19 pm

http://www.youtube.com/watch?v=Abci1bEim-k

Леко оф-топик е клипчето, но е прекрасен фенсървис за феновете на Once More with Feeling и Амбър Бенсън. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jul 28, 2009 5:39 pm

Ух, много фалшиво, милото...

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Mon Aug 03, 2009 5:24 pm

Angel 1 x 14. С обладаното от демон детенце.
Нелош епизод, ама още чакам сериалът да набере темпо. Засега ми е малко вял. Атмосферата обаче вече ми допада повече от тази на "Бъфи" - по-мрачна, по-сериозна. Ще продължа гледането полека-лека.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Aug 07, 2009 8:30 pm

Гледах първите девет епизода на Бъфи за три дни. Не ми се беше случвало такова нещо с никой друг сериал... Това е странно. Честно казано, не знам защо започнах, може и заради форума да е било, но изобщо не съжалявам. Сега, няма да се включвам в обсъждания, имам доста да наваксвам, просто да споделя...
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

armageddon
Forsaken

Post by armageddon » Fri Aug 07, 2009 10:22 pm

Точно първите епизоди на Бъфи ... адски дълго ги мъчих. И с почивки от по няколко дни между тях. Виж втори сезон ми влезе доста по бързо, особено след средата.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sat Aug 08, 2009 12:42 am

Аз пък ги излапах за норматив. Ама то си беше некви месеци след облъчване с Firefly, та някакси бях подготвен да му се кефя и на тоя сериал :)