The Series Topic, Part III
Moderator: Moridin
То беше негледаемо почти на 100 процента. Някакви елементарни режисьорски хватки, дето ме боли мозъкът от тях, а съм пълен лаик в това отношение. Главният герой е най-голямото актьорско дърво, което си спомням да съм виждал някога. Либовната сцена съперничи като безсмисленост и реализация с оная от Сам в мрака. На тежкарския агент-вербовчик му се смях на почти всички реплики.
Плешивото голямо зло беше окей, ама той все пак има опит, престрелката в края също беше окей. Всичко друго беше толкова дълбоко в кофите....
Плешивото голямо зло беше окей, ама той все пак има опит, престрелката в края също беше окей. Всичко друго беше толкова дълбоко в кофите....
Пак повтарям, че сериалът е хубав на фона на другите български сериали. Не съм тръгнал да правя съпоставка с общоприетите стандарти на американските сериали, защото е безмислено, имайки предвид нивото на киното и телевизията в назадналата ни държавица. Така че смятам, че си прекалено и ненужно критичен.
Еми аз го сравнявам - със Стъклен дом. Не съм си и помислял да го съпоставям с чужди сериали, щото ми е ясно каква е работата.
В Джамсарая поне всеки може що-годе да играе. Няма такива дървении като на главния тук. Има всякакви налудничави сюжетни хрумвания, а и принципно дрязгите за молове са ми тотално през центъра, но няма сцени, дето да те карат да си помислиш "Тука това са го сложили, колкото да има цици/мозък на паважа".
В случая критиката ми към Под прикритие, като се замисля, са очевидното надупване в посока определена таргет-група зрители, както и кошмарно кастнатият главен герой. За сюжет е рано още да се приказва, така че ще си проличи, ако се насиля да го гледам пак.
В Джамсарая поне всеки може що-годе да играе. Няма такива дървении като на главния тук. Има всякакви налудничави сюжетни хрумвания, а и принципно дрязгите за молове са ми тотално през центъра, но няма сцени, дето да те карат да си помислиш "Тука това са го сложили, колкото да има цици/мозък на паважа".
В случая критиката ми към Под прикритие, като се замисля, са очевидното надупване в посока определена таргет-група зрители, както и кошмарно кастнатият главен герой. За сюжет е рано още да се приказва, така че ще си проличи, ако се насиля да го гледам пак.
Не смятам, че извън 4-5 изключения (по имена на герои ги пиша защото не знам имената на всичките актьори - Камен, Христо, Чарли, Дани и Елена) в Стъклен Дом някой въобще успява да демонстриа някакво бегло подобие на актьорска игра. А и гореизброените не е като на моменти да звучат неествено. Дори няма да отварям и дума за класическия сапунен сюжет на сериалчето и другите му очеизбождащи недостойнства.
Да, главният герой в Под Прикритие се мъчи много (макар според мен на моменти да му се получаваше). Но за негова сметка имаш Захари Бахаров, Владимир Пенев, Деян Донков, Дъвката от ТИЛТ и актьора, който играе Джаро (на последните двама не знам истинските имна уви). Които за мен до един се справят особено блестящо. И всичко това е на фона на неизтъркан спрям другите български сериали сетинг и (надявам се по-натам) сюжет.
Още нещо за главния протагонист в сериала на БНТ - може да не са имали пари, а може и трудно да се намира добре изглеждащ млад актьор знам ли. На мен например един Иван Бърнев би ме седял страхотно на неговото място, но въпросният най-вероятно е театрално ангажиран или взима повече.
Освен това трябва да признаеш, че за нещо, в което има пръст БНТ (бтв ет рандъм си пуснах техни новини вчера - старите видеоматериали в новините от по 6 секунди черен екран:)))) сериалът е маса уин.
Да, главният герой в Под Прикритие се мъчи много (макар според мен на моменти да му се получаваше). Но за негова сметка имаш Захари Бахаров, Владимир Пенев, Деян Донков, Дъвката от ТИЛТ и актьора, който играе Джаро (на последните двама не знам истинските имна уви). Които за мен до един се справят особено блестящо. И всичко това е на фона на неизтъркан спрям другите български сериали сетинг и (надявам се по-натам) сюжет.
Още нещо за главния протагонист в сериала на БНТ - може да не са имали пари, а може и трудно да се намира добре изглеждащ млад актьор знам ли. На мен например един Иван Бърнев би ме седял страхотно на неговото място, но въпросният най-вероятно е театрално ангажиран или взима повече.
Освен това трябва да признаеш, че за нещо, в което има пръст БНТ (бтв ет рандъм си пуснах техни новини вчера - старите видеоматериали в новините от по 6 секунди черен екран:)))) сериалът е маса уин.
А, като за БНТ е все едно HBO са го правили
Ма то е и външна продукция.
А, забравих един плюс - мафиотът, дето му пръснаха тиквата първите 5 минути, беше Боби Турбото
Иначе като за български сериал може да не му е изтъркан сюжетът, но пък на фона на сума ти романи и журналистически репортажи.... Дано поразчупят мутренския стереотип в сюжета. От Деян Донков не видях достатъчно, за да го харесам, но той поне успяваше да стои прибран и да не преиграва в двете минути екранно време. На Бахаров мутрата му беше най-големият плюс в тоя епизод, а и ролята предполага да чупи стойки. Само да не вземе да идва вповече.
Другите, дето ги спомена, не ги знам кои са
А за главния - качеството на първия епизод щеше да е поне двойно по-високо, ако той не присъстваше в 75% от сцените. Тоя пич просто не умее да играе хич.
Така или иначе, на мнение съм, че сериали трябва да се правят, ако и тъпи, че и да се гледат, за да може впоследствие някой да се престраши с нещо добро и некомерсиално, ко ще и след 10-20 години да е. Тъй че дано го гледат. Ако не мога да го следя редовно, ще се радвам да чета progress reports

Ма то е и външна продукция.
А, забравих един плюс - мафиотът, дето му пръснаха тиквата първите 5 минути, беше Боби Турбото

Иначе като за български сериал може да не му е изтъркан сюжетът, но пък на фона на сума ти романи и журналистически репортажи.... Дано поразчупят мутренския стереотип в сюжета. От Деян Донков не видях достатъчно, за да го харесам, но той поне успяваше да стои прибран и да не преиграва в двете минути екранно време. На Бахаров мутрата му беше най-големият плюс в тоя епизод, а и ролята предполага да чупи стойки. Само да не вземе да идва вповече.
Другите, дето ги спомена, не ги знам кои са

А за главния - качеството на първия епизод щеше да е поне двойно по-високо, ако той не присъстваше в 75% от сцените. Тоя пич просто не умее да играе хич.
Така или иначе, на мнение съм, че сериали трябва да се правят, ако и тъпи, че и да се гледат, за да може впоследствие някой да се престраши с нещо добро и некомерсиално, ко ще и след 10-20 години да е. Тъй че дано го гледат. Ако не мога да го следя редовно, ще се радвам да чета progress reports

Бързам да направя предварителното уточнение, че не съм добре запозната с гореспоменатите два сериала, но от научно любопитство се понасилих да погледна оттук-оттам, та:
"Стъклен дом" според мен за това което се стреми да бъде, а именно БГ сапунка, се справя относително добре. От малкото видяно и прочетеното в нета оставам с впечатление, че сценярият си е сапунест, но за такъв става, особено на фона на преднишния образец "Забранена любов". Актьорската игра от това, което успях да видя, си е ок като за жанра, а и като за България. Смърди лошо на моменти, разбира се, но за мен важното е друго - този сериал за първи път показа професионална работо по отношение на финансиране и маркетинг, а това беше нещо, което не очаквах, че може да се случи тук в този век.
"Под прикритие". Дразни ме, сори. Четох и слушах доста положителни отзиви от хора от бранша и това ме изуми. Явно или аз съм настроена твърде критично, или хората са респектирани от името на режисьора и компанията-продуцент, ама на мен не ми се връзва. И не защото е отчайващо по-зле от "Стъклен дом", не е, а защото ИМА ПРЕТЕНЦИИТЕ да е повече, а не е. И докато част от слабостите на "Стъклен дом" могат да бъдат извинени със съответния жанр, в който сериалът се вписва, то "Под прикритие" се пробва да се позиционира като крими-мафиотски сериал, а там аз очаквам друга игра и режисура. Някак при сапунките белите кончета в сценария и умерено напънатите реплики са жанрово типични, докато в крими сериал стоят доста по-очеизваждащо.
Все пак, не мога да кажа, че гледах епизода особено съсредоточено, просто случайно се натресохме на него, а докато той си вървеше, аз правех бая други неща, така че може и да се напъна да изгледам някой следващ епизод. Принципно уважавам работата на Митака, дотолкова, доколкото той се мъчи да прави нещо като читав комерс, поне като за българските стандарти, ама тук просто... Когато видях във финалните надписи кой режисира и продуцира, да си призная ми стана доста криво.
"Стъклен дом" според мен за това което се стреми да бъде, а именно БГ сапунка, се справя относително добре. От малкото видяно и прочетеното в нета оставам с впечатление, че сценярият си е сапунест, но за такъв става, особено на фона на преднишния образец "Забранена любов". Актьорската игра от това, което успях да видя, си е ок като за жанра, а и като за България. Смърди лошо на моменти, разбира се, но за мен важното е друго - този сериал за първи път показа професионална работо по отношение на финансиране и маркетинг, а това беше нещо, което не очаквах, че може да се случи тук в този век.
"Под прикритие". Дразни ме, сори. Четох и слушах доста положителни отзиви от хора от бранша и това ме изуми. Явно или аз съм настроена твърде критично, или хората са респектирани от името на режисьора и компанията-продуцент, ама на мен не ми се връзва. И не защото е отчайващо по-зле от "Стъклен дом", не е, а защото ИМА ПРЕТЕНЦИИТЕ да е повече, а не е. И докато част от слабостите на "Стъклен дом" могат да бъдат извинени със съответния жанр, в който сериалът се вписва, то "Под прикритие" се пробва да се позиционира като крими-мафиотски сериал, а там аз очаквам друга игра и режисура. Някак при сапунките белите кончета в сценария и умерено напънатите реплики са жанрово типични, докато в крими сериал стоят доста по-очеизваждащо.
Все пак, не мога да кажа, че гледах епизода особено съсредоточено, просто случайно се натресохме на него, а докато той си вървеше, аз правех бая други неща, така че може и да се напъна да изгледам някой следващ епизод. Принципно уважавам работата на Митака, дотолкова, доколкото той се мъчи да прави нещо като читав комерс, поне като за българските стандарти, ама тук просто... Когато видях във финалните надписи кой режисира и продуцира, да си призная ми стана доста криво.
VMITW!
Айде сега, Ники, на никого от нас не му е толкова важно да спори за произволен български сериал по БНТ, че да се вживяваме в ролите на адвокати един на друг 
Нито аз, нито Ади сме се скъсали да гледаме сериали и да пишем за тях в тоя подфорум, та да чувстваме нуждата да правим някакъв общ фронт тук
Да не говорим, че мненията ни и за Джамсарая, и за това новото всъщност се разминават.

Нито аз, нито Ади сме се скъсали да гледаме сериали и да пишем за тях в тоя подфорум, та да чувстваме нуждата да правим някакъв общ фронт тук

- armageddon
- Forsaken
Шопинг конака си е съвсем ОК за сапунка, за актьорска игра там няма какво толкова да се говори, впредвид жанра, въпреки че примерно мен в последните серии (от водещия се 3ти сезон) ме впечатли Яна Маринова. Остатъка хич кой хич не се трогва, предвид сапунестия характер, кой толкова си може. Фрапиращото е качеството на диалога, което е мега зле.
Под прикритие си има проблеми, които потенциално могат и да бъдат позакърпени с увеличение на бройката епизоди. Някои няма да успеят да бъдат преодоляни, особено дървеното излъчване/игра на главния актьор, но пак да повторим, като за бг продукция си е съвсем добро качеството. И съответно ще го гледам, с идеята че като за първи стъпки в по-комерсиалния мейкинг на тв продукции, вероятно един ден ще доведе до нещо много по качествено. Друг е върпоса, че предвид екипа, който го прави вероятно можеха да се постараят и повече.
Под прикритие си има проблеми, които потенциално могат и да бъдат позакърпени с увеличение на бройката епизоди. Някои няма да успеят да бъдат преодоляни, особено дървеното излъчване/игра на главния актьор, но пак да повторим, като за бг продукция си е съвсем добро качеството. И съответно ще го гледам, с идеята че като за първи стъпки в по-комерсиалния мейкинг на тв продукции, вероятно един ден ще доведе до нещо много по качествено. Друг е върпоса, че предвид екипа, който го прави вероятно можеха да се постараят и повече.
- Dr. Horrible
- Forsaken
- tigermaster
- Elder God
Изгледах целия първи сезон - който е само пет епизода, де - и впечатлението ми се затвърди. Този сериал е най-доброто телевизионно криминале, което може да съществува. Преди време го излъчваха по телевизията и вероятно който се е интересува от подобни сериали, е запознат с него, но все пак ще драсна няколко думи.tigermaster wrote:Захванах и "Джонатан Крийк" - поне първите три епизода са вероятно най-доброто телевизионно криминале, което съм гледал. Просто трябва да се види.
http://www.imdb.com/title/tt0118363/
Маделин Магелан е журналистка, която пише книга за убийства, при разследванията на които полицията не е успяла да направи нищо. В хода на разследването на особено странното убийство на един художник тя се сблъсква с Джонатан Крийк - брилянтният ум, който изобретява фокусите на известния илюзионист Адам Клаус. Двамата разкриват престъплението и след това продължават да разследват заедно други убийства.
Не знам дали като го разказах така става ясно на какво става свидетел зрителят, но това, което видях в рамките на пет едночасови епизода, ме изпълни повече от почти всичките сериали, които съм гледал тази година, взети заедно. Страхотни образи, страхотна химия между актьорите, а сценарият е просто ОМГ. Случаите са страхотно описани и, нещо, което не бях виждал отдавна, са истинска мистерия. И то от най-добрия вид - абсолютно всяко парченце от пъзела е пред очите на зрителя от самото начало, но въпреки това развръзката е винаги изненадваща. Има и лафове, които скриват топката дори на ранния "Доктор Хаус", и то поднесени по такъв начин, че на моменти човек го боли коремът от смях. Героите са велики. Джонатан наистина използва познанията си за илюзията, за да разкрива случаите, вместо това да е просто претекст за нормален криминален случай. Нали се сещате за сериали като "Криминални уравнения"? Където главният герой е уж математик и уж използва познанията си, за да разкрива убийства, но всъщност математиката няма никакво значение и той със същия успех би могъл да бъде готвач? Тук това го няма. Благодарение на хилядите илюзии, които е създал, Джонатан вижда реалността, винаги е здраво стъпил на земята и винаги вижда реално обяснение, дори там, където останалите виждат нещо свръхестествено. Освен това е адски саркастичен нърд, който непрекъснато ръси страхотни лафове.
Маделин не му отстъпва по нищо, впрочем, макар че поне на теория би трябвало да е "нормалният" образ. Всъщност хич не е, но нея не мога да я опиша подробно, без да спойля брутално.
И двамата актьори в главните роли са велики, химията между тях не може да се опише с думи, а и поддържащите роли си заслужават не по-малко. В първия епизод важна роля изиграва и Антъни Хед, при това по такъв начин, че човек ще спре да го свързва с Джайлс още щом го види.
Не знам... Не мога да пиша хвалби. Във всеки случай силно се надявам този сериал да запази високото ниво по-натам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.
Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”
- Dr. Horrible
- Forsaken
Ники, доколкото разбирам, Емо се дразни предимно на главния герой, мен пък ме нервят сценаристите. Но принципно си прав, че от един горе-долу изгледан епизод не могат да се правят генерални изводи, аз затова и направих предварителната уговорка, че мнението ми на този етап не е напълно релевантно. Обещавам скоро да изгледам още каквото там е излязло и после пак да споделяMuad_Dib wrote:Старото подкрепяне в стил "спориш с Морви и после ти идва и Пенчев да удари едно рамо" ме поотказва от дискусия. Не мисля, че разсъжденията на Адриана за "белите конци в сюжета" са оправдани от един излъчен епизод.

Едит: И принципно не само не намирам за нужно да подкрепям някого в спорове, но даже ми е забавно да споря с Емо, когато мненията ни не съвпадат, а това не се случва твърде рядко

VMITW!