Северна Америка - по-близка, отколкото ни се иска
Moderator: Moridin
- The Dragon
- Elder God
http://www.newyorker.com/reporting/2013 ... ntPage=allAmelia wrote:Флорида май е по-зле от Тексас... Което си е постижение.
Прочети и това. Chilling

The sinking of the Titanic was a miracle to the lobsters in the ship's kitchen.
- Mr. Nobody
- Misting
В прекрасната Калифорния нещо подобно се беше случило наскоро, където някакъв азиатец, заподозрян (макар и почти веднага да са отпаднали подозренията) в разпространение на наркотици е задържан в ареста. За четири дни. Без храна и вода. Също се е въргалял в изпражненията си. Той поне е оцелял, но единият му бъбрек май беше заминал. Тенденцията е подобно нехуманно отношение да се зачестява май в Щатите.
Soviet Russia, anyone?
Soviet Russia, anyone?
'Poetry first, sausage - later!'
- Devoted of Slaanesh
- Paragon
Същият получи след извънсъдебно спразумение 4.1 милиона $ ...Mr. Nobody wrote:В прекрасната Калифорния нещо подобно се беше случило наскоро, където някакъв азиатец, заподозрян (макар и почти веднага да са отпаднали подозренията) в разпространение на наркотици е задържан в ареста. За четири дни. Без храна и вода. Също се е въргалял в изпражненията си. Той поне е оцелял, но единият му бъбрек май беше заминал. Тенденцията е подобно нехуманно отношение да се зачестява май в Щатите.
Soviet Russia, anyone?
- Mr. Nobody
- Misting
Уф, "тенденцията" бате. Съветска Русия. Като се качите всичките на waambulance-а да башвате некви единични случаи (а колко още като него?! Ама де ги?) в държава с население колкото шест Англии, четири Германии и ДЕСЕТ Канади (дори само Калифорния е с пет милиона по-населена от ЦЯЛАТА Канада), разпръснато в десетки различни култури, на ПЕТ часови пояса, поне четири различни климата, на територия, съпоставима с ЦЯЛА Европа, разделени на петдесет отделни администрации, всяка със свои собствени - често уникални - закони. Някакви такива общи приказки за "американците" все едно са няква държавица метър на декър като нашата, са смехотворни.
Сериозно, като дойдох тук, си мислех, че от кухия, игнорантен, безмозъчен американски патриотизъм по-идиотско няма, но все повече се убеждавам, че кухият, игнорантен, безмозъчен американ-башинг е МНОГО по-зле.
Сериозно, като дойдох тук, си мислех, че от кухия, игнорантен, безмозъчен американски патриотизъм по-идиотско няма, но все повече се убеждавам, че кухият, игнорантен, безмозъчен американ-башинг е МНОГО по-зле.
Last edited by Roland on Tue Aug 06, 2013 10:59 pm, edited 1 time in total.
And you can't dance with a devil on your back...
- RRSunknown
- Elder God
Мексико не е ли държавата в която разфасоват хора посред бял ден на улицата като масова практика.
18+ по темата за Мексико
18+ по темата за Мексико
- Spoiler: show
- The Dragon
- Elder God
Само, че не е кух, игнорантен и безмозъчен. Това че американското общество се движи назад в области които не те интересуват не значи че не е така.Roland wrote:Сериозно, като дойдох тук, си мислех, че от кухия, игнорантен, безмозъчен американски патриотизъм по-идиотско няма, но все повече се убеждавам, че кухият, игнорантен, безмозъчен американ-башинг е МНОГО по-зле.
И да - въпреки че outliner-те влизат в новините някои трендове са тревожни.
Ето ти едно като за загрявка.

Игнорантен е много всъщност. Това, че човек има достъп до информация, не значи, че я обработва адекватно. Америка има МНОГО и ОГРОМНИ проблеми. Но начинът, по който тия проблеми се коментират тук, изводите и коментарите, които се правят, са толкова невъобразимо в джаза, че често ми е неудобно да ги чета.
- The Dragon
- Elder God
Знам, но все пак не губя надежда, че ще се научиш.Roland wrote:Игнорантен е много всъщност. Това, че човек има достъп до информация, не значи, че я обработва адекватно
Дай адекватното обяснение, че два часа след падането на Voting Rights Act-а в Тексас
Аз друго адекватно обяснение освен опит за ограничаване на гласуването на демографии които са традиционно към демократите примесено със свежа доза расизъм не виждам.WASHINGTON -- Texas will "immediately" enact a voter ID law that a panel of federal judges ruled last year would impose “strict, unforgiving burdens on the poor," a top state official said Tuesday. The decision to go forward with a measure that those federal judges called “the most stringent in the country" comes after the Supreme Court ruled that a key provision of the landmark Voting Rights Act was unconstitutional.
Ми и аз не губя надежда, че ще се науча, предвид, че съм единственият в тоя разговор, който всъщност живее в тая държава, общува с тия хора и следи сериозно политическата среда.
А иначе voter ID законите са хубаво нещо, независимо, че целите зад слагането им са да се ограничат Демократите. Факт е, че в Америка можеш да гласуваш със СМЕТКАТА СИ ЗА ТОКА като ID, и това е напълно неадекватно. По-добре квито драконови ID мерки ще въвеждат, да ги въведат сега, вместо два месеца преди президентските избори, както пробваха миналия път...
А иначе voter ID законите са хубаво нещо, независимо, че целите зад слагането им са да се ограничат Демократите. Факт е, че в Америка можеш да гласуваш със СМЕТКАТА СИ ЗА ТОКА като ID, и това е напълно неадекватно. По-добре квито драконови ID мерки ще въвеждат, да ги въведат сега, вместо два месеца преди президентските избори, както пробваха миналия път...
- The Dragon
- Elder God
При положение, че регистрираните случаи на voter fraud са нищожни (докато бях проверявал са в единични случаи навсякъде), ID законите са ... ненужни в момента.
И точно ти да одобряваш закон който удря безпомощно малцинство два дни след като падна ужасния DOMA е ... странно.
В САЩ в момента се водят или подготвят титанични битки които ще се отразят на целия свят за доста базови свободи. Така че интересуват почти всеки който има дори периферен интерес към технологиите.
И точно ти да одобряваш закон който удря безпомощно малцинство два дни след като падна ужасния DOMA е ... странно.
В САЩ в момента се водят или подготвят титанични битки които ще се отразят на целия свят за доста базови свободи. Така че интересуват почти всеки който има дори периферен интерес към технологиите.
Симеоне, когато една страна с население колкото 4 Германии генерира простотии колкото 10 Германии, значи нещо дълбоко се е сбъркало в нея. Сега погледни ако обичаш последните линкове, които разискваме и ми ги обясни като така добре разбиращ, живущ в Америка и общуващ с американци индивид, с дълбок и разнообразен жизнен опит от гей-тауна в Чикаго и тоя в Индианаполис и следящ отблизо какво се случва с най-наболелите проблеми на САЩ, като примерно гей мериджа.
Кво има да му се разисква на това? Това са примери, които НЯМАТ място в НИТО ЕДНА държава, дето се бара за цивилизована, демократична, правова и прочее. И не ме интересува на колко щата е разделена въпросната и в колко времеви и климатични пояса е и че има и някво нормално население в нея. Наличието на нормално население и дълбоките амбиции на тая страна (да цялата, со все всичките 50 щата) да се изживява като цивилизационен и морален колос правят тея изцепки още по-ужасяващи и грозни всъщност. И това са примери, на които сме се натъкнали само вчера, нали. Да се случваше веднъж годишно, месечно ИЛИ АРЕ ПОНЕ СЕДМИЧНО, да не седнеш да си задаваш неудобни въпроси. Ама там не минава ден без някво поредно изумително изпълнение. Докарват ме до амок тея.
@РРС - Онова за Мексико беше сарказъм с елементи на хипербола, в случай че не е ясно.
Кво има да му се разисква на това? Това са примери, които НЯМАТ място в НИТО ЕДНА държава, дето се бара за цивилизована, демократична, правова и прочее. И не ме интересува на колко щата е разделена въпросната и в колко времеви и климатични пояса е и че има и някво нормално население в нея. Наличието на нормално население и дълбоките амбиции на тая страна (да цялата, со все всичките 50 щата) да се изживява като цивилизационен и морален колос правят тея изцепки още по-ужасяващи и грозни всъщност. И това са примери, на които сме се натъкнали само вчера, нали. Да се случваше веднъж годишно, месечно ИЛИ АРЕ ПОНЕ СЕДМИЧНО, да не седнеш да си задаваш неудобни въпроси. Ама там не минава ден без някво поредно изумително изпълнение. Докарват ме до амок тея.
@РРС - Онова за Мексико беше сарказъм с елементи на хипербола, в случай че не е ясно.
Last edited by Amelia on Wed Aug 07, 2013 1:59 am, edited 1 time in total.
- The Dragon
- Elder God
http://rollingout.com/criminal-behavior ... n-to-jail/
Тук поне системата е проработила. Но вижте престъплението
Тук поне системата е проработила. Но вижте престъплението