Starcraft 2

Всичко, което ви вълнува около голфа, бингото и стрип-покера...

Moderator: AlDim

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 10:56 am

Екстра си тогава :)

б.т.в. Вчера Близард пуснали пач който пресича всички играещи с guest акаунти. Хитро от тяхна гледна точка - на един приятел тъкмо му оставаха 3 мисии до превъртане и сега сигурно ще си вземе играта.

Гледам сега един турнир лайв - много интересно играят тераните, май ще има нова мода скоро - не си запушват изобщо чопа. Това е на четвърт финала TLO vs Morrow.
http://tv.esl.eu/de/

друг четвърт финал - зерга засега измита терана и то с омразните на Амикае роучове.
В крайна сметка 3 на 2 и като ударим чертата излезе че роучове+бейлинги >> Мек на терана .

Явно ще възраждане на роучовете - току що Идра би теран също с роучове.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 20, 2010 3:01 pm

Ще ги гледам веднага като имам време. Срещу мек може и да са окей, но срещу топката обожавам да видя само бейнлинги и роучове. Любимото ми е да засили бейнлингите и качвам всички без малко обратно в корабите и после гио пускам пак:). Иначе мек почти не цъкам та не знам там как ще е, ама бейнлингите са най-яки с/у био.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 3:06 pm

Това стрийм - няма записи. Току що зерга би МММ с бейлинги и мути. Смешното е че от осемте на финала няма нито един протос 6 терана и 2 зерга са.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Fri Aug 20, 2010 3:15 pm

С муталиски вече в добавка е друго, защото държат корабите ин чек, и то не трябва да са 3-4 мути, защото иначе мисля съм споменавал преди това как с 5 маринки и 3 медивака затривам 10 мути със стимпак и така:)
Но определено е хубава комбинация за по земя и по въздух, но не трябва да се пускат всичките бейнлинги наведнъж, поне аз лично след пускане на веднъж оставам с 1/2 армия и си минавам културно.

Все някъде ще ги качат, спокс.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 3:17 pm

Е все пак говорим за най-силния зерг в момента - едва ли ги пуска новобрански.

П.П. Имаше 2-3 коруптора които убиха медиваците

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Aug 20, 2010 3:37 pm

Това от IEM Global Challenge ли? Това го коментира дей 9 - ще го чакам да го качи в блип твто...
Аз лично стискам палци за White-Ra, дано се справи с тераните и Идра...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 3:57 pm

White Ra отпадна в началото срещу МММ на някой от тераните. Както вече писах - протосите отпаднаха от тераните и от осмината 6 са терани.

Onslaught
Sorcerer

Post by Onslaught » Fri Aug 20, 2010 4:03 pm

Полуфиналите ще са Dimaga vs Morrow и idrA vs Tarson.
Вече има VOD's от предните дни до утре сигурно ще качат днешните мачове.
http://tv.esl.eu/de/vod/
Останаха 5 терана и 3 зерга от 8 терана и 4 зерга а сега са 2 на 2

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 4:09 pm

Вярно че жабата беше зерг - моя грешка.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Aug 20, 2010 4:09 pm

аа деба и спойлерите :)
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Fri Aug 20, 2010 4:30 pm

Трябва да се отбележи че жабата беше бит 3 :0 от терана, а Димага и Идра се измъкнаха с огромен късмет с 3:2 .

Edit: На мен пак ми се падат от най-долнопробния тип играчи - този път протос - опитва прокси пилон с две кули и естествено фейлва защото го засичам и убивам пилона. Влизам му но нашия с последни усилия закулил и ме отблъсна временно след което закули цялата си платформа. Седи и нищо не прави там - само бави време.

Amikae
Ascendent

Post by Amikae » Sat Aug 21, 2010 9:35 am

Не е истина обаче колко по-добри са Dimaga/IdrA от останалите и пак едва бият. Ако не друго от тоя тур видях колко ефективно е ling/bling/muta срещу bio. Жалко, че толкова малко време за игра имам. Рефлекси и всичко ми се губи, а не играя ли оптимално - духам супата. Другата седмица ще трябва да се почва from scratch със SC.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Aug 21, 2010 9:39 am

Аз като играя по 1-2 игри на ден макс какво да кажа - трябва да съм изпаднал отдавна, но се държа на 50% успеваемост :)
Макар в 2 на 2 съм ултра зле - две загуби подред и се отказах. Жалко че играх със слабаци - първия му го убиха с кули в базата му! Поне успях да развихря ядрен холокост с 3 академии и 2-3 гоуста.
Втората игра направих бързи дарк темплари и убих базата на терана (който нямаше енергия за скан). За съжаление колегата му протос своевременно му докара обзървър и тактиката умря.

Едит: Много било забавно да играеш FFA :) Имаш шанс да срещнеш диаманти и бронз на едно място и да наблъскаш десет ачийвмънта. Само ми беше изненадващо че диамант не знае че мадършипа има скил за черна дупка защото почна да ми рейджва че хаквам като му я приложих.

б.т.в. Тече Полуфинала на Intel Extreme master - два мача зерг срещу теран и ще се види кой кого.
1:0 заMorroW срещу Dimaga. Терана така омете пода със зерга без дори да стои в защита че чак ми стана жално. Тактиката беше само маринци + танкове + няколко медивака и 1 банши за харас.
1:1 В най епичната игра на SC2 която съм виждал !!!
2:1 за зерга нещата станаха много интересни.

3:2 за Morrow - reaper power на някои карти просто нямат спирка (както казах някъде в предните постове).

Току що в интервюто след победата победителя каза в прав текст че рийпърите са имба и че е експлойтвал!

Edit:
Тече втория полуфинал - току що Idra демонстрира тайната си тактика - муралиски доминират Тор. Коментатора не можа да повярва какво се случва, обаче се оказа че има цака :)

Направо съм 100% сигурен че след този турнир ладера ще се играе съвсем различно. От 5 минути се коментира как цялата игра се е променила и как зергите са OP.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Sat Aug 21, 2010 8:13 pm

RRSunknown wrote:Екстра си тогава :)

б.т.в. Вчера Близард пуснали пач който пресича всички играещи с guest акаунти. Хитро от тяхна гледна точка - на един приятел тъкмо му оставаха 3 мисии до превъртане и сега сигурно ще си вземе играта.
сори че пак досаждам но си оправих лаптопа и се опитах да подкарам там играта кракната макар и на слаби детайли. само че уж изпълних всички описани действия от рилийза, само че като дам плей ез гест ми казва, че трябва да имам активен бетъл.нет акаунт. това ли прави горния пач? мога ли някак си да не сложа този ъпдейт, ако инсталирам наново? щото то май ъпдейтва всичко....

идеи?
This is it. Ground zero.

RRSunknown
Elder God

Post by RRSunknown » Sat Aug 21, 2010 8:35 pm

Aми батъл.нет акаунта принципно няма нищо общо със Старкрафт а е универсален акаунт за всички игри на близард.
Прави се на този сайт
http://eu.battle.net/en/
регистрираш се там и си готов.

А за пиратската версия не съм сигурен - аз говорех за картите с пробни акаунти които присъстваха в кутията на играта по две бройки. На картата пишеше 7 часа чисто време за игра че получаваш ако активираш карта (зарибявка очевидно) но на практика се оказа че може да играеш безкрайно ако кликаш на play as guest. Последния пач дезактивира именно това. Има вероятнст и при тъй наречената "пиратска" версия (която всъщост не е пиратска а е точно такъв тип пробен акаунт) ако пача се е изтеглил автоматично още с кликането на иконката на играта да се стигнало до същия ефект - дезактивиране на опцията guest.

За инсталацията - не съм 100% сигурен , но мисля че инсталацията е обвързана с интернет - има липсващи файлове без които няма как да подкараш не влезеш ли поне веднъж в интернет. А влезеш ли в интернет обираш автоматично всички пачове - така са го измислили от Близард.

b.t.w. Ако ти се играе легално винаги мога да ти дам ключ за пробен акаунт а Никола също би трябвало да има 2 броя :)