Топ 5 анимета

Банди върлуващи отакута... окапита... опосуми... така де, вашето next door аниме кътче
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Mar 04, 2005 11:49 am

О-Рен, извинявай, ако съм се изразила много гестаповски... Просто наистина не помня какво ставаше в този епизод (помня само началото на първи и другото ми е мъгла), а освен това имам смътното впечатление, че вече ги няма в нета, та затова. Сигурно греша де.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

tyler
Smallfolk

Post by tyler » Fri Mar 04, 2005 12:07 pm

Rah Xephon - тук го има http://bittorrent.anime-supreme.com:6969/?sort=1

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Fri Mar 04, 2005 12:09 pm

Благодаря, но аз упорито отказвам да се занимавам с торенти, много са ми страшни :) Но сигурно и дотам ще стигна един ден.

O-Ren Ishii
Commoner
Location: In the zone where normal things don't happen very often...

Post by O-Ren Ishii » Fri Mar 04, 2005 12:17 pm

No problem,Ghibli:)Пропуснах да ти отговоря за това как намерих RahXephon.Миналата година някъде повреме на Hellsing freak периода ми дадох на един познат да ми запише анимето(сега оставям настрани темата,за това как в България няма нито манга,нито DVD-та с аниме, както навсякъде другаде по света:(...)Така и на 5ти диск беше останало място и човека решил да ми запише неизвестното тогава за мен аниме RahXephon,но естествено въпросния фаил беше сбъркан и не можех да си го пусна...и така годината вече е 2005 и ме подсетихте за RahXephon звучеше ми познато,търсих в нета-не намерих и се сетих за въпросния диск.Изгледах прословутите 18 мин. и прочетох ревюто на Roland(I think...)от 22 брой.
П.С.Ако го няма наистина в нета ще е много кофти поради споменатите по-горе причини за аниме DVD-тата(по-точно липсата им):(

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Sat Mar 05, 2005 4:03 am

ксефона го имаше из пиира някъде със сигурност,ама в момента нещо ми се е бават всички фриита...утре ще поровя пак,помня че май на бол.бг го имаше,ама не съм много сигурен...
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Mar 28, 2005 6:04 pm

1. Noir
2. Cowboy Bebop
3. Ful Metal Panic Fumoffu
4. Wolf's Rain
5. Love Hina

Е, то това са пет от шестте, които съм изгледал, но какво пречи? :) Шестият е Kiddy Grade, който се бори достойно но отпадна от класацията, поради твърде малко екранно време на Виола. :P
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Morwen
Shadowdancer

Post by Morwen » Mon Mar 28, 2005 11:19 pm

Хм, преди месец не признаваше анимето, а сега вече си изгледал стотина епизода, на това му викам прогрес:)

Аз май не съм казвала моите...

1.Vampire Hunter D
2.Serial Experiments Lain
3.Cowboy Bebop
4.RahXephon (поне 8-те епизода, които съм изгледала...)
5.Wolf's Rain

Ех, не намери място тук Диджимон-ът...:Р
I don't wanna die
But I ain't keen on living either

Matrim
Moderator

Post by Matrim » Mon Mar 28, 2005 11:44 pm

Това си е чиста клевета, Noir го гледах преди повече от два месеца, а Fumoffu още по-отдавна. :P Но иначе съм много зарибен напоследък, спор няма. С каквито се събереш, такъв ставаш. :)
Ridcully: "A few twenty-mile runs and the Dean'd be a different man."
Bursar: "Well, yes. He'd be dead."
Ridcully: "He'd be healthy."
Bursar: "Yes, but still dead."

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Mon Mar 28, 2005 11:51 pm

1. Noir
2. Excel Saga
3. Mao Chan

стига толкоз :Р
This is it. Ground zero.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 29, 2005 12:27 am

:D Хех, натискът ще да е много силен, след като и Мор започна да гледа аниме. Няма лошо, нашето скромно Масонско общество чака всеки с отворени обятия, за промивка на мозъка. :D

Аз имам особено огромни затруднения с класациите обаче. Но категорично на първо място и след 12 изгледани сериала остава:

1 - WOLF'S RAIN

Нататък до 5 евентуално:

Fruits Basket
Onegai Teacher

... и ... другото е много, много сложно да се класира. Трябва да се боря с твърде много анимета, които по някакъв начин все са ме впечатлявали, по друг - разочаровали, но ми е трудно да поставя едно пред друго. Не знам въз основа на какво точно да го направя. Например Saikanoto... още не мога да реша дали е гениално или е боза... уви, това ще остане в кръга на кървавите мистерии с неочакван край...

Но каквато и класация да изпиша, като човек негледал Noir, Bebop, RahXephon and Fafner, мисля няма да е обективна никак :P :P :P.

Бтв, да се оплача гледам трето аниме от създателите на Lain; Haibane Renmei --> Texhnolyze и съм бая разочарована от анимацията. Вижда се, че е абсолютно целенасочено да е мрачна, но ... освен едната героиня, всички са грозновати и груби... Не са доизпипали движенията, детайлите...

И като стана въпрос за анимация, да си кажа, че след като изгледах и последния епизод на Air днес, смея да твърдя, че това аниме, редом с Wolf's Rain е най-красивото нещо, което съм гледала :D. Дори само заради морето, залезите и въобще светлината си струва да се гледа, in my opinion.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Mar 29, 2005 1:34 am

Извинете за офтопика -

- а все пак смисъл някакъв има ли??? (Air)

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 29, 2005 2:36 am

Air

Има смисъл, зависи колко смисъл искаш и как го искаш поднесен :D. А и зависи дали си склонен да ти харесва self сглобяването на картинката.

Иначе сериалът едва ли ще хареса на всеки. Първо е бавен, докато не започнеш към 6-7 епизод да връзваш за какво иде реч, но за мен анимацията компенсира липсата на адекватно и НЕхаотично развитие в сюжета.

Героите са горе-долу интересни. Може би главната героиня в невинността и крехкостта си би подразнила доста народ. Всъщност тя силно напомня за беззащитно дете, което всякак е лесно чупливо. Във всеки случай наивността на Мисузу (Air) не може да се сравни с излъчването на Тору Хонда (Fruits Basket). Затова и предполагам, тъй като при Мизу нещата изглеждат естествени, непреувеличени, има някакъв шанс да не ви подразни, както успешно го прави Тору :D.

Другият главен герой Юкито също радваше, макар че неговата роля си остана една голяма въпросителна като цяло. Ако търсите смисъл тук - трудно ще намерите, in my opinion.

На пръв поглед "Air" лъже, че предлага някакъв фантастичен сюжет. Има приказност, но тя се оказва само "цветова" екстра, глезотийка, която да вкара основния замисъл в някаква привлекателна рамка. Като цяло акцентът се оказва далеч не в историята за момичето-птица, а върху човешките взаимоотношения - приятелските и тези между майката и детето й. Сериалът предлага малко по-интересна гледна точка за щастието, за това колко трудно се постига, за високата цена, която плащаме, за да го задържим.

Финалните епизоди са много емоционално разтърсващи, изживяват се тихо и лично.

Друг плюс на "Air" за мен е музиката, красив opening, доста добър ending, приятна музика по време на самите епизоди и една особено хубава песен на финала на 11-ти епизод.

Мня, сега не мога да не се погъделичкам и да не напиша и някаква оценка :D :D :D

Air --> 7/10 (10/10 за анимацията)
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Mar 29, 2005 2:39 am

То цяло ревю :) Благодаря за подробното мнение :)

neEd'Le
Sorcerer

Post by neEd'Le » Tue Mar 29, 2005 4:17 pm

бе ще ти се хареса,ако си падаш по любовни драмички.
на мен лично не ми допадна,но тва е щото сериала е бъкан с клишенца от които ми е писнало :)
И излитам в студения мрак,където порядъчни хора не летят.Тук има само дяволи и вещици, яхнали метли, и един Витя Суворов с неговия парашут.

Elayne
Elder God

Post by Elayne » Tue Mar 29, 2005 4:23 pm

бе ще ти се хареса,ако си падаш по любовни драмички.
на мен лично не ми допадна,но тва е щото сериала е бъкан с клишенца от които ми е писнало
Нещо такова :D...

Аз обаче съм гледала сравнително малко аниме и още имам прилична поносимост към клишетата, а от друга страна съм си и бая сбъркана и е леко трудно нещо да ме издразни толкова, че да го оплюя здраво.
I dont care if it hurts
I want to have control
I want a perfect body
I want a perfect soul
I want you to notice
When Im not around