Кой какво чете, part II

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 1:40 pm

Най-малкото, както ви казах още тогава, не ми прилича нито на киберпънк, нито на фентъзи. Нито на каквато и да е свързана, смислена, комерсиална история. Поредната БГНоватм литература.

С каквато очевидно съм свикнал и чието съществуване ни най-малко не ми бърка в здравето, но да се опитват да я маскират като нещо четивно е подляшки номер. Ей го Любо изгоре вече. :evil: Сигурно има и други.

Ако случайно откъсът ме е подвел, ще се радвам. Но при положение, че нямаме прецедент (изключая съмнителните романи на Елена Павлова) не виждам как точно това (Кефер) ще е изключението от правилото.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 09, 2007 2:31 pm

Откъсът е ужасно зле (не като интелектуално ниво, но като художествена стойност, поне за мен), само че не съм съгласен че "съмнителните романи на Елена Павлова" не струват, даже напротив :)
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 2:40 pm

За романите на Ленчето/Върджил не знам, не съм ги чел. Коментирах отзивите към тях и някои конкретни оплаквания. Бих прегледал някой, ако ми го препоръчате като добър.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 09, 2007 2:42 pm

Аз визирах Номад, но принципно си се кефех на самия сетинг още от стратовете, де. Сега сори, знам че конкуренция, ала-бала, ала си кефеше жената :mrgreen: А пък и целите ви бяха различни ениуей
This is it. Ground zero.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 2:49 pm

Да, всъщност нищо общо нямаме (аз и тя, с Боби имат известни дразнещи прилики), нито сме имали дори в лошото старо геймбук време. :)

От сетинг - през сюжет - и герои - до литература - има безкраен път. :?
Аз си мислех, че говориш главно за "Сърцето на Скиталеца Отвъд", щото май той се води фентъзи.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Fri Feb 09, 2007 3:14 pm

Ами нали за сайбърпънка идеше реч основно.

Скиталецът на мен ми харесва, но общото мнение е, че смуче.

Аз лично съжалявам, че не го продължиха. Имаше доста трески, а насилените нечетими диалекти попреминаваха границата, но историята си беше найс, а и стилът й не е никак зле, квото й да говорим.
This is it. Ground zero.

Corwin
Archmage

Post by Corwin » Fri Feb 09, 2007 3:59 pm

Мен Номадът изключително много ми хареса, за разлика от "Боецът на светлината" или нещо от тоя род...
I like rusty spoons....
I like to touch them...
It's almost orgasmic...

Darkling
Paragon

Post by Darkling » Fri Feb 09, 2007 4:05 pm

Скиталецът на мен ми харесва, но общото мнение е, че смуче.
не беше зле наистина,даже доскоро вярвах че е авторът действително е чуждестранен.Това май беше някаква медийна заблуда,спомням си че преди години имаше списание за фентъзи,в което даже му бяха публикували биография :?
След няколко упражнения за разтягане взимам бърз душ и отивам във видеотеката, където връщам две касети взети под наем в понеделник - "Тя в мъжкия изправителен център" и "Двойно тяло", но всъщност пренаемам касетата с филма "Двойно тяло", защото искам тази вечер да го гледам още веднъж, въпреки че едва ли ще имам време да онанирам при сцената с умъртвяването на една жена с бормашина, тъй като в седем и половина имам среща с Кортни в "Кафе Люксембург".

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 4:10 pm

:lol: Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография... :?

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Feb 09, 2007 4:20 pm

shayhiri wrote::lol: Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография... :?
Да ти припомня ли как Богдан Русев, уж кат преводач, беше писал за една своя книга, че е препоръчана от Зелазни?
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Xellos
Moderator

Post by Xellos » Fri Feb 09, 2007 4:21 pm

хехехе, абе кво стана с "Патрул за ада"?
„Dim dam talélam vacarme
S'en va dans Lumi éternam
Et Gustave dôme guardéam
Dilim dili lili lam
Lutece séra
Dolilom séram
Dim dim dam dada dim dim da dada dim da lilam
Dim dim dam dada dim dim da dada dam di didam”

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Fri Feb 09, 2007 4:37 pm

Yan wrote:
shayhiri wrote::lol: Това е малко прекалено вече. Обикновено се задоволяват да пишат хвалебствен предговор към собствената си книга в ролята на "преводач". Чак пък биография... :?
Да ти припомня ли как Богдан Русев, уж кат преводач, беше писал за една своя книга, че е препоръчана от Зелазни?
Че аз кой случай мислиш цитирам бе, Янгъс? :D Но предполагам, че и Ленчето е правила големи изгъзици, да не говорим пък за Пламен Елфа, дето цяло издателство основа на тоя принцип. :lol: :roll:

Ксел, на Патрула му написахме втора част още тогава ('98), даже мислех да я пусна впоследствие.

Но наскоро осъзнах, че нищо не разбирам от пародия и се отказах, засега. 8-)

Yan
Site Admin

Post by Yan » Fri Feb 09, 2007 6:10 pm

shayhiri wrote: Но наскоро осъзнах, че нищо не разбирам от пародия и се отказах, засега. 8-)
Мдам, коет си е истина си е истина :lol:
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

Bat Garo Still Rots
Moderator

Post by Bat Garo Still Rots » Sat Feb 10, 2007 9:13 pm

Има ли известни испаноговорящи автори на фентъзи и фантастика? Защото аз не сещам за нито един, а ми е интересно да си намеря ако има.
DIABLO 3: AND THE HEAVENS SHALL TREMBLE

Grumpi
Sorcerer

Post by Grumpi » Sat Feb 10, 2007 9:30 pm

Прочетох "Последната амазонка" на Стивън Пресфийлд. Тоя тип е писал и за Термопилите и Леонид, ама тая книжка не беше особено грабваща :roll:
Image