Гледано напоследък, Part II

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
Locked
Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 03, 2007 10:35 pm

Понеже обещах да пиша: гледахме днес с Ян "Изворът на живота" (тоест "Фонтанът":)). Много хубав филм според мен и много неразбран - но с това не искам да започвам някаква война на мненията, ясно ми е, че си имате своите причини да не ви е харесал, така че си спестете репликите :Р Двете мнения за филма, с които съм горе-долу съгласна, са тези на Ланис и Мор. Разбира се, моето усещане за смисъла беше по-различно от и на двамата (все пак повече се припокрива с Мор по точките за любовта като основа и пътешествието, което героят изминава отново и отново). Краят не ми стана съвсем ясен, но с повече мислене всичко ще си дойде на мястото, а и определено ще се гледа пак. Уви, не се получи правилният ефект на откровение, само за това съжалявам.
PICARD: Now, are we progressing, Mister La Forge?
LAFORGE: About like you'd expect, sir.
PICARD: Splendid. Splendid. Carry on.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 03, 2007 10:37 pm

Боя се, че малко и сте се минали с гледането на компютър, просто краят те удря в сърцето някакси на големия екран - изгледах си го пак на пц-то - нищо общо уви :)

Все пак се радвам на всяко позитивно мнение за филма, а особено щом си открила и друг смисъл - това е най-хубавото :)
This is it. Ground zero.

Yan
Site Admin

Post by Yan » Tue Apr 03, 2007 10:39 pm

Боя се, че въобще не сме се минали да го гледаме на компютър, защото си бяхме цели трима души в залата в Арена Младост
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.

shayhiri
Elder God

Post by shayhiri » Tue Apr 03, 2007 10:46 pm

Аферим! Толкоз път само за да го видите на голям екран! Така се прави.

Някои хубави филми просто потъват тука. :roll: На Дриймгърлс, както писах, бях направо сам в салона.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 03, 2007 10:46 pm

Ясно, моя грешка :)
This is it. Ground zero.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Tue Apr 03, 2007 10:49 pm

Yan wrote:Боя се, че въобще не сме се минали да го гледаме на компютър, защото си бяхме цели трима души в залата в Арена Младост
hahahahahahha.

Бтв гледах с майка ми днес 88 Минути с Ал Пачино. ПОРАЗЯВАЩО тъп филм, накрая даже превъртах напред....

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Tue Apr 03, 2007 10:53 pm

:) Все още ми е твърде объркано всичко, но все пак, защо не ме хвана краят:
Spoiler: show
Татуировката!!! (Да, знам, че е дребно нещо!!!) И също така испанецът не трябваше да умира. В първия момент не можах да го схвана, после го разбрах. Собствената му смърт, проумяването най-накрая и прочие, но не успях да го осъзная веднага. Но ако се върнем на татуировката, тя е пряка физическа връзка между отделните реалности и ми развали кефа от иначе чудесно построената конструкция.
Или пък просто не бях в подходящото състояние, или пък просто ми е твърде умно и не можах да го схвана, и т.н.
shayhiri wrote:Аферим! Толкоз път само за да го видите на голям екран! Така се прави.
Не, просто някои живеем наблизо :lol:

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Apr 03, 2007 11:02 pm

Испанецът твърдо трябваше да умре, това беше за мен даже едно от основните неща - а и доста голяма част от връзката в легендата лежеше именно на саможертвата на Първотвореца - в случая на испанеца неосъзната - всъщност осъзната от алтер-егото му след столетия, ако приемаме времето реално :) Колкото до татуировката - не разбрах точно какъв е проблемът.. все пак връзка между различните реалности/епохи имаше - точно толкова защрихована, че да не сме съвсем сигурни доколко е реална :)
Не мисля, че има смисъл от някакви особени спорове по това обаче.. просто тълкувания много и извличането на някакви идеи всеки сам за себе си променя възприемането и на финала, и не само него - нещо като "всичко много разбрах хубаво, ама това не ми се връзва". За всекиго има сигурно по нещо такова, както и да е разбрал филмът :)
This is it. Ground zero.

Ghibli
Elder God

Post by Ghibli » Wed Apr 04, 2007 12:47 am

Ами "неосъзнатата саможертва" аз я възприех по-скоро като доста твърд намек, че вкопчването в живота и отричането на смъртта са точно толкова налудничави, колкото изглеждат. Плюс кръговратът живот-смърт-живот и т.н.
Но да де, прав си, че това са си лични тълкувания :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 04, 2007 1:10 am

Прочее, Гиб, за мен точно това съсипа истински филма. Тая концепция е по-изтъркана от Тери Брукс, баси! И безобразно необоснована.
Смисъл, целият трий-хъгинг елемент с видиш ли неестествеността на телесното безсмъртие, нарушаването на кръговрата на живота и смъртта и прочее, ми е адски тъп. Още Толкин навремето най-нагло си е направил елфите вечни и нетленни. Еми сори, мен ме кефи концепцията, поетична ми е. И е зверско клише отрицанието й, а Аронофски не му се разминава...
And you can't dance with a devil on your back...

JaimeLannister
Forsaken

Post by JaimeLannister » Wed Apr 04, 2007 7:43 am

Вчера гледах 300....
На кино...
Не ми е съвсем ясно защо, обаче филмът адски ме разочарова. Сигурно съм бил предубеден... Или пък покрай постоянните хвалби на шайхири съм очаквал най- великия филм в историята...
В общи линии останах с впечатлението за някаква добре направена шарения с тривиална идея... Пък и никога не съм харесвал комикс визията във филмите...
И т'ка.
"Основната и крайна цел на живота е смъртта и той винаги я постига." Зигмунд Фройд

"PRESENT IS THE TIME INCLUDING ALL TIMES
EACH SECOND IS ETERNITY AS ETERNITY IS NOW
AND NOW IS FOREVER..."

Курвите идват и си отиват, Star craft остава!

Image

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 04, 2007 10:15 am

Така е, понеже не четеш внимателно ЗАЩО Шайхири хвали филма, а само че го хвали. Вината си е твоя :)

За по-горните коментари:
не разбирам защо сте убедени, че идеята е, че безсмъртието е лошо, а смъртта добра. това е най-тривиалното тълкуване. напротив, аз го разбирам като идеята, че двете са различни страни на едно и също, която е много по-поетична от простото безсмъртие. да не говорим, че на никого не му пука за Толкин, Симеоне, ако си мислиш, че той е първият с безсмъртни персонажи, си доста далеч от всичко, баси митологии не сили чел ;р
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 04, 2007 11:09 am

Там концепцията не е изведена изобщо, а и обикновено са богове. И да, точно квот казах - кръговрат и прочее шитс. Щеше да е поетично преди 20 години. Сега е само ЗВЕРСКИ изтъркано, щото всяка втора псевдоинтровертна псевдопоетична псевдоимпресийка я лансира тая концепция. Ебати шаблона.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Wed Apr 04, 2007 11:13 am

Говориш толко бесно наизуст, че не е истина. Както и да е, аз не гледам на нещата с вашето тълкуване, така че това хардли ме бърка ениуей :) Няма смисъл се дърляме повече.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Wed Apr 04, 2007 11:14 am

Е то само е казано в прав текст де, наистина си подлежи на много различно тълкуване. И не, не говоря на изуст изобщо. Или поне обясни за КОЕ.

За "всяката втора" дивотиите, за кое друго? Ама наистина не ми се спори повече тука и няма да продължавам.