11. 09. 2001
Moderator: Moridin
Той Дагър си знае много добре. 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
163, душа.
(Пак бъркаш цитата.) Както виждаш не си губя времето да подтичвам след някого и да викам "OMG OMFG PAWNED!!". 

passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
Е, чак пък тема.
Това е за разговори край лагерния огън, докато жените перат потници на потока и режат салатката някъде отстрани.
Лошото е, че всъщност цели три седмици минаха оттогаз, мама им. Не е истина как го губя това време.
Колкото до настоящата дискусия съм по-скоро съгласен с теб и Пъгсли, че е безсмислена. Както виждаш, не съм участвал.

Лошото е, че всъщност цели три седмици минаха оттогаз, мама им. Не е истина как го губя това време.

Колкото до настоящата дискусия съм по-скоро съгласен с теб и Пъгсли, че е безсмислена. Както виждаш, не съм участвал.
Пуснах обща тема по повод годишнината. Можехме да почетем паметта на неописуемо зверски избитите 3000 човека, например. Вие го обърнахте на анти/конспирации.
А постовете ми са само 10 и то не по темата за взривяването на Кулите, както и в отговор на провокации.
А Никола дори не е чел 6-те страници, за което много му завиждам.
А постовете ми са само 10 и то не по темата за взривяването на Кулите, както и в отговор на провокации.
А Никола дори не е чел 6-те страници, за което много му завиждам.

Първият ти пост е цитат на статия, където се твърди, че атентатът е бил "режисиран", след което добавяш, че всеки нормален човек би трябвало да разбере истината. Явно целта ти е била да предизвикаш въпросния спор, за да е по-интересно, но имай доблестта поне да си признаеш, че ти започна темата с конспирацията. Опитът ти да се представиш като неощипана девица е смешен и жалък. Не знам защо ти се вързах по гайдата, явно съм си доста будала, но аз повече в провокативни теми, пуснати от теб, няма да се включвам.shayhiri wrote:Пуснах обща тема по повод годишнината. Можехме да почетем паметта на неописуемо зверски избитите 3000 човека, например. Вие го обърнахте на анти/конспирации.
This signature is not yet rated
- Moridin
- Global Moderator
zhivik wrote:@The Dragon
Този пример го дадох само заради това:
Аз самият не вярвам, че Ирак са имали ядрено оръжие и т.н. Само че ако използваме същия подход, мога да поискам подобно твърдение да бъде доказано, защото все още има не малка вероятност да е вярно. Все пак е доказано, че Ирак е купувал такива технологии, и се е занимавал с подобни разработки. Според мен истината е, че не са стигнали доникъде, както например и Иран е още далеч от разработката на действаща атомна бомба.Moridin wrote:ЕСТЕСТВЕНО бръсначът на Окам не работи винаги Smile Това не е стояло под въпрос дори навремето. Т.е. той работи до момента (строго логически вероятностно погледнато), в който вероятностите се обърнат. Този момент идва, когато се натрупат достатъчно вероятни събития в полза на "конспиративната теория".
Колкото до 11-ти септември, не ти ли прави впечатление, че нито едно правителство не оспори версията на САЩ? Дори и тези, настроени отрицателно? Докато в случая с Ирак, много съюзници на САЩ го направиха. Това означава, че в първия случай логично мислещите хора са приели аргументите на САЩ като достатъчни, а във втория не. Единствените, които поставят под съмнение версията на САЩ са хора, които мразят Буш. Не "не харесват", не "безразлични", а тези, които го мразят. Това не са точно безпристрастни хора, нали?
Edit: Жоро, от думите ти излиза, че Буш трябва да доказва всичко, което прави, въпреки фактите, само защото е ... Буш, а неговите критици не трябва да доказват нищо. И като сме тръгнали да говорим с факти, факт е че Буш никога нищо не си е признавал. Това, че не е имало достатъчно информация за пръв път бе споменато от бивши служители на Белия дом, което доведе до разследване от Конгреса, и до признанието на бившия директор на ЦРУ, че не е имало неопровержима информация, подкрепяща нападение срещу Ирак. Но официално признание за това, че информация е била изфабрикувана (за което всъщност доказателство така и не бе показано) няма. Така че нека не изопачаваме събитията, само за да докажем тезата си.
Първо, не си ме разбрал съвсем за Окам, защото там става дума за това кое е ПО-вероятно. Принципът никога не е имал за цел да доказва абсолютната истина, просто защото е свързан с теорията на вероятностите, а не с логиката. Принципно, след като при толкова търсене оръжия не бяха намерени, е ПО-ВЕРОЯТНО (но не и сигурно), че не е имало такива оръжия. Това е тезата, която защитавам от началото. В случая с кулите-близнаци, до един момент всеки е убеден, че е по-вероятно атаката да е от терористи. Това е, защото не се знаят достатъчно факти, които да уточнят вероятностите и при даденото събитие - самолет се блъска в кула, тя пада - това е най-простата верига от събития с голяма вероятност и по Окам тя е най-вероятно вярна. В момента, в който се появят повече доказателства за противното и теорията за камикадзетата БЕЗ подкрепа на Буш трябва да започне да предполага повече неща, за да остане достоверна (като например, че това е бил 1/1000 случай, когато подобен начин на падане на сградата може да се наблюдава при такъв удар, защото теорията показвала, че при такъв удар сградата трябва да падне настрани, и т.н., давам примери), нейната вероятност за истинност по Окам пада.
Второ, това, че всички са подкрепили САЩ е въпрос на политика и на социални задължения, нежели на убеждение. ЕСТЕСТВЕНО, никой няма да обвинява САЩ, които току-що са дали близо 3000 ЦИВИЛНИ жертви и най-вероятното обяснение за това е терористична атака. Ситуацията - от чисто политическа и човешка гледна точка - е съвсем различна от тази в Ирак.
Трето, не знам защо реши, че твърдя, че само Буш трябва да доказва всичко, а другите - не. Нищо подобно не съм твърдял. Всички страни трябва да доказват твърденията си. Моят пост (макар и малко объркан в ретроспекция) се опитваше да обясни разликата между "доказвам" и "повишавам достоверността на". Както и да е. Специално за това, че Буш всъщност не си бил признал - може, сори, аз с такова впечатление бях останал. Това обаче е ХИПЕР несъществено, поне за мен, защото аз споря за общи положения (на кеото Рол се дразни

@Морви - това с клиниката беше в отговор на това с генните модификации на Живик.
This is it. Ground zero.
Между другото, за да принеса с общото объркване и караница, ей ви на едно филмче: http://video.google.com/videoplay?docid ... 9285191482
В интерес на истината не знам дали е пускано вече, не го намерих, ама де да знам, възможно е да е из някой линк тука. Ако е тъй, трийте, няма да се сърдя
В интерес на истината не знам дали е пускано вече, не го намерих, ама де да знам, възможно е да е из някой линк тука. Ако е тъй, трийте, няма да се сърдя