Трябва ли да се чества краят на Втората световна война?
Moderator: Moridin
Дуайт, Хитлер е бил пълен изверг, при все качествата, които със сигурност е имал. Не е ясно ако не подхождаше само с подклаждане на омраза, дали щеше да постигне каквото и да е. И в крайна сметка не може ли да не сме чак толкова завряли очи в пъпа си и да празнуваме ден, донесъл огромно облекчение на ОСТАНАЛАТА част от човечеството? Пък в крайна сметка и на нас, от определена гледна точка.
В смисъл, НЕ краят на войната е причината да сме попаднали под руския ботуш, а политиката след него.
В смисъл, НЕ краят на войната е причината да сме попаднали под руския ботуш, а политиката след него.
And you can't dance with a devil on your back...
Не казвам, че е абсолютно същото, но ако забележите репортажи по CNN, 90 % от американската инфантерия е рекрутирана от афро-американските среди от населението. Т.е. "пушечното месо", което първо го отнася във военните действия. И ако това не е дискриминация.Demandred wrote:А сравнението на това, което е извършил Хитлер, с положението на негрите в Сащ в момента, е тотален абсурд.
If we did not have bad luck, we would not have luck at all.
Първо, тия 90 процента ми звучат... леко завишено. Имаш ли някакви официални данни, за да твърдиш такова нещо?
Второ, армията в САЩ е професионална. Никой не е длъжен да постъпва в нея. Факт е, че някои хора го правят по липса на работа и средства, но никой не ги принуждава.
Тая тема май вече трябва да се прекръсти на нещо като "Всякакви (гео)политически разсъждения по повод 9 май, но не само".
Второ, армията в САЩ е професионална. Никой не е длъжен да постъпва в нея. Факт е, че някои хора го правят по липса на работа и средства, но никой не ги принуждава.
Тая тема май вече трябва да се прекръсти на нещо като "Всякакви (гео)политически разсъждения по повод 9 май, но не само".
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля
topic title wrote:Трябва ли да се чества краят на Втората световна война?
topic title NEVER wrote:Имам някакви мнения и си мисля, че знам много по дадена тема и ще се опитвам да ги вмъквам като позиция по рандъм тема
Last edited by Roland on Fri May 09, 2008 8:24 pm, edited 1 time in total.
Пич, хубу де, НЕ Е ЛИ БИЛ Хитлер изверг? Ай сиктир, тва, че някой друг е бил ненормален изверг означава, че като наричаме противника му със същите думи, подкрепяме първия? Ае по-сериозно, РАЗБРАХМЕ, че си чел стъф и си се интересувал. Айде тогава кажи какви са ОБЕКТИВНИТЕ ОЦЕНКИ? Казват ли те, че Хитлер НЕ Е бил изверг?Dwight wrote:Спирам да споря. Подкрепяйте си "комунистическите епитети" какъв изверг бил Хитлер, а пренебрегвайте обективните оценки.
Аман от двуполюсни модели бе...
По темата - аз лично смятам, че трябва да се празнува. Защото ВСВ е най-мрачния период в историята на Европа и краят й е едно светло събитие, което заслужава да се отбележи. Да, в Източна Европа след това положението остава лошо, в някои страни дори става по-лошо, включително нашата, но това е съвсем отделна тема. Колкото и да е бил ужасен комунизма, според мен един победил нацизъм щеше да е по-лош.
Dwight, не знам защо се правиш на луд, но според практически всички западни историци Хитлер е изверг. Пък и фактите говорят сами - газовите камери, милионите избити цивилни на Източния фронт, и т.н.
Dwight, не знам защо се правиш на луд, но според практически всички западни историци Хитлер е изверг. Пък и фактите говорят сами - газовите камери, милионите избити цивилни на Източния фронт, и т.н.
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
Обективната оценка ли? Тя е ,че Хитлер води антихуманна антисемистка политика, базирана на това, че германският народ след войната е в криза до голяма степен заради евреите. Имало е нечовешки неща като масово изтребление, опити с хора и т.н. Но благодарение на тези опити с хора, например, са се открили много лекарства. Освен това след 1918 Хитлер е човекът, благодарение на когото германската икономика излиза от калта. Че е предизвикал най-кръвопролитната война в историята на човечеството, няма кой да го оспори. Така си е. Но във войната не участва само Германия, така че отговорността трябва да си я поделят всички, а не да се говори само с клишета, че Хитлер е направил войната. Войната я предивикват Англия, Франция и САЩ още с Версайската система.
If we did not have bad luck, we would not have luck at all.
От комунистическия режим? Аз също. Както и стотици хиляди интелигентни и достойни хора в тая страна. Изглежда ли като тема, която не вземам насериозно?Roland wrote:Аз имам роднини, убити от режима, а ти ще ми разливаш претенциозната си провокативна ДИАРИЯ, за да постигаш това или онова експериментално ефектче.
Въпросът в заглавието на темата е риторичен и не може да има друг отговор освен "да". Не се ли разбрахме с теб конкретно още тук?
Всички празнуваме края на войната и отдаваме почит на жертвите в нея. Но някои от нас (достатъчно зрелите, за да помнят комунистическите времена и да свързват минало с настояще) не го правят на наложената от комунистите дата, защото я възприемат като един различен символ. Кажи ми, Симо, на коя дата ще отдадем почит на жертвите на комунизма, сред които твои и мои хора?Roland wrote:От друга страна важното е какво празнуваш, а не дали си го направил на грешната дата. Тук никой не празнува нищо, свързано със Сталин.
Last edited by shayhiri on Fri May 09, 2008 9:09 pm, edited 2 times in total.
passer-by wrote:А, сетих се. Гледайте "Големият Стан". В programata.bg беше злостно оплют, ама трейлърът ми допадна, рекох да рискувам и го гледах оня ден. Доста приятна комедийка. Напомни ми на оная другата с Адам Сандлър и затворническия футбол, но в по-добър вариант.
No comment.Dwight wrote:Обективната оценка ли? Тя е ,че Хитлер води антихуманна антисемистка политика, базирана на това, че германският народ след войната е в криза до голяма степен заради евреите. Имало е нечовешки неща като масово изтребление, опити с хора и т.н. Но благодарение на тези опити с хора, например, са се открили много лекарства. Освен това след 1918 Хитлер е човекът, благодарение на когото германската икономика излиза от калта. Че е предизвикал най-кръвопролитната война в историята на човечеството, няма кой да го оспори. Така си е. Но във войната не участва само Германия, така че отговорността трябва да си я поделят всички, а не да се говори само с клишета, че Хитлер е направил войната. Войната я предивикват Англия, Франция и САЩ още с Версайската система.
The Best of Mozart
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля