LOST - The Official Topic (без спойлери засега)

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Post Reply
passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jun 09, 2009 7:56 pm

Казах "в някаква степен" за това. :wink:
Имаше си и комуникационни проблеми, при това упорити.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue Jun 09, 2009 8:00 pm

Whatever, не виждам как би оцелял тука.

(Ся и на тва ако отговориш, си майстор. :lol:)

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Jun 09, 2009 8:08 pm

И аз не виждам. Админите в един момент (по друг повод) мъдро прецениха, че тук не е филиал на психиатрия, благотворително дружество или хуманитарна организация. Всеки си отговаря за поведението, иначе казано. И си носи последствията, когато се наложи.
The Best of Mozart

Silver
Jaghut Tyrant

Post by Silver » Tue Jun 09, 2009 8:14 pm

Майстор!

Така е, не е нито едно от трите - тука е "система, която работи". :lol: Уатева, както казах. Плюс това, ако не го бяхте баннали, целия последващ смях на ws нямаше да се случи, така че n.p.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 04, 2009 11:07 am

Аз вече изгледах шести епизод на четвърти сезон, което си е особено постижение, тъй като вчера сутринта бяха едва на 11-ти епизод от 3-ти сезон :D

Сериалът наистина се променя много от средата на трети сезон. Някак всичко започва да се връзва, всички сюжетни линии, дори тези, които на пръв поглед бяха по-скучни, сега стават много добре обединени. Надявам се да продължи да става все по-хубаво и занапред. Доста време му отне да стигне до тук.

Дезмънд и Джули над всичко! :D Те са една от основните причина да гледам сериите толкова бързо. Кофти, че стават толкова главни чак в трети сезон, но все пак ако се бяха появили по-рано просто нямаше да си паснат, дойдоха точно когато трябваше да дойдат. Преди да се появят те харесвах най-много корейците, Джак и Кейт.

А специално шести епизод на четвърти сезон беше доста добре направен и доста умело вплетен в цялостния сюжет.
Spoiler: show
Много е хубаво, когато обясняват по-добре минали събития и по този начин им придават повече дълбочина. Смъртта на този Гудуин беше по-скоро тъпа история, но сега, когато го свързаха с Джули и Бен и това покъртително злокобно “You’re mine!” нещата стават много по-интересни и емоционални. И ако някога в бъдеще реша да изгледам отново епизода от втори сезон със смъртта на Гудуин вече ще ми се струва доста по-вълнуващо, защото ще знам целият контекст. И може би Джули още от този момент е планирала да помоли Джак да остави Бен да умре. Абе въобще, яко стана.
:D
But goddamn,
you got me in love again

Mother
Misting

Post by Mother » Tue Aug 04, 2009 4:38 pm

To oще нищо не си видял. 5-ти сезон е лудницата. Ще видиш. Там промените които ти харесват в сериала набират скорост...

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Wed Aug 05, 2009 7:51 pm

Преди малко изгледах 7-ми епизод на пети сезон и наистина е пълна лудница :D
Утре сигурно ще догледам сезона, но на този етап изглежда по-слаб, защото МНОГО неща са странни и необяснени, ще видим нататък дали ще има отговори. :D
But goddamn,
you got me in love again

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Fri Aug 07, 2009 10:45 am

Още вчера догледах най-после всичко излязло.
Пълно мазало беше пети сезон, но в крайна сметка доста ми хареса. Нещата се разкриват постепенно и вече мога да формирам няколко по-смислени теории.
Явно Яков/Джейкъб и този, дето по някои форуми го наричат BSG (black shirt guy :D ) са свързани някак и естеството на тяхната война би трябвало да го разберем в шести сезон.
Съдейки по цвета на ризите им, явно единият наистина е Бял, а другият Черен. И аз си мисля, че са братя, най-вероятно богове. И тази статуята на Туарет, закрилницата на бременните и родилките сигурно също е свързана с митологията на сериала, нищо чудно Туарет да им е била майка. И прочетох в един друг форум теория за това, че Черният брат е свързан с черния дим и това ми се струва доста вероятно.
Въобще сериалът се подобри доста от първи сезон насам. Единствено съжалявам, че го гледах сега, а не след една година, когато щеше да е излязъл и финалният шести сезон. Така както аз виждам нещата, Lost въобще не трябва да се гледа по сезони, защото всичко е невероятно свързано и може някакви мистерии от първи сезон да бъдат разкрити чак в четвърти или пети. Трябва да се гледат серии заедно, все едно са всичките от един и същи сезон.
А финалната една минута беше невероятна, аз наистина не очаквах това с Джулиет…
И цялата ситуация, крещеното, отчаянието в гласа й, “Come on, son of a bitch!” беше просто невероятно яко :D
Това с променянето на историята е интересен въпрос и наистина ми е доста любопитно как точно ще извъртят нещата.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Fri Aug 07, 2009 8:24 pm

Бе аз го поспрях в началото на пети сезон, ама си прав, че като се появят всичките накуп нищо чудно да си ги дръпна и изгледам наведнъж. :shock: :P
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Tue Aug 18, 2009 11:04 pm

Аз сега гледах отново шести епизод на 4-ти сезон, този със спомените на Джулиет, където
Бен й казва "Не разбра ли, че си моя!"

И в този епизод видях нещо, което прави доста сериозно връзка с пети сезон, или поне би могло.
В разговора си с психоложката Джули казва нещо от рода на "Бен е добър с мен, харесва ме." и другата й отговаря "Е как да не те харесва, ти изглеждаш точно като нея." Дали под "нея" не се има предвид, жената, която Бен си спомня от своето детство и която всъщност е точно Джули? Психоложката може да я видяла на някоя стара снимка от онези години.
But goddamn,
you got me in love again

Beric
Paragon

Post by Beric » Wed Aug 19, 2009 1:07 am

оная мацка се казваше Ани и му подари кукла за рождения ден. Според някои от спекулациите, тя е умряла при раждане и за това Бен, а покрай него и Другите са обсебени с проблемите на бременните на острова
[/spoiler]

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sat Oct 17, 2009 9:59 pm

Dr. Horrible wrote:Хм, за мен пък точно Lost става истински яко чак след втори сезон. Първи беше почти окей, но втори на моменти беше доста тъп, почти нищо не се случи. И от трети нататък определено набра скорост, дори със самата премиера на сезона. Джулиет и Дезмънд бяха невероятни попълнения в сериала и бяха много по-интригуващи и впечатляващи от попълненията във втори сезон (Ана Лусия и Еко). Съжетните линии и на осторова и в спомените станаха доста добри. И сийзън финалитата на първи и втори сезон са читави епизоди, но финалитата на трети, четвърти и пети са превъзходни.
Muad_Dib wrote:Абсолютно съгласен за ЛОСТ, повечето хора гледат само първи сезон и после почват да смърдят колко не бил як. А само като се сетя за смазващия финал на трети сезон например:)))
Абе аз съм гледал не само първи, но имах предвид най-вече шоковия ефект от поднасянето на историята в него плюс (тогава все още) готините персонажи, преди да се поолеят откъм флашбековете с тях. После ми се позагубва ефектът от развлачванията и криволиченията в сюжетните линии, с Джон Лок например, пък и не само (Ана Лусия и Еко бяха много добри, ама видяхме какво стана изневиделица). Въобще, откъде се тръгна, къде се отиде. :roll:

Все пак ще хвърля едно око на шести сезон като излезе, колкото да разбера как аджеба завършва цялата патаклама, че финалът на пети беше по традиция зарибяващ. Нямам високи очаквания обаче.
The Best of Mozart

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Sun Oct 18, 2009 1:23 am

Еми за мен подхождаш изцяло погрешно, както и голяма част от хората (не казвам, че ти си такъв), но преобладаващото мнение за сериала е: "Ааа с това пътуване във времето баси бозата, БАТЕ ТЕЯ НА ТЕЯ ОСТРОВ намЕриха и фъстъчено масло, АДСКИ СА ИЗГУБЕНИ НЕМА ЩО....Ебем ти мистърито"....

За мен като (горе-долу) фен на ЛОСТ най-ценното са именно флашбеците, там е имало направо гениални кратички истории, било с Кейт, било с Лок, било (особено) със Сойър, произхода на Бен, историята на Еко - велики работи до едно. Пети сезон началото с местенето на острова във времето просто ми дойде прекалено много, тогава имах някакви неща на главата (май пак шибана сесия) и просто го зарязах, мързеше ме да осмислям, нямах доверия на сценаристите. Но ще си го изгледам петия сезон, както си изгледах всеки от предните четири, само време и настроение да имам.

И определено и на мен ми е интересно как ще свърши, но нямам огромни очаквания.

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Sun Oct 18, 2009 2:14 am

Не, просто се издразних от непрекъснатите промени и лутания в историята. Не знам доколко създателите на сериала наистина са били наясно от самото начало как ще приключат, може и да са били, но пълнежът, който съзнателно наблъскаха като видяха високия рейтинг на първи сезон ме отврати. Самите създатели отначало са очаквали сериалът да е едва ли не един сезон (затова и са си направили максимално кефа с него) и не са разчитали на продължение.

Нямах специални очаквания каква да бъде историята (нищо против времевите пътувания), просто ми се щеше да е по-последователна. Колко сюжетни линии тръгнаха и свършиха насред нищото, включително откъм събития с отделни персонажи (да не спойлвам)?

За флашбеците - отначало доста ме радваха, но по едно време ми писнаха, още повече, че отчасти и те взеха да допринасят за развлачването и пълнежа. Така поне ги приех от един момент нататък.

А персонажите, които зверски ме кефеха отначало почти без изключения просто ми омръзват вече. Може и от разтягането да е, може и от сценаристки двоумения какво да ги правят да е, но вече не са ми толкова култови.

Абе да видим как ще приключат, но при всяко положение претръпнах вече.
The Best of Mozart

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Sun Oct 18, 2009 12:16 pm

Аз пък бях доста доволен от пети сезон, може би защото гледах всички серии наведнъж.
Тези странни пътувания във времето наистина бяха особени, в началото и аз бях по-скоро негативно настроен. И все пак дори тогава сериите бяха адски вълнуващи, просто тотална лудница и след всеки епизод нямах търпение веднага да пусна следващия. И като видях втората половина на сезона, особено пък и финалът, наистина вярвам, че пътуването във времето беше добра сюжетна линия. Имам доста теории за премиерата на шести и ако наистина стане това, което вярвам, че ще стане, то пътуванията във времето биха могли да се превърнат в любимата ми сюжетна линия. ^^
Колкото до това дали са го измислили от началото – не. Имали са някакви идеи за първи сезон и след това втори са си го поизсмукали от пръстите. Но към края на втори вече са разработили доста добър план за трети и по време на трети са изяснили точно какво ще става в четвърти, пети и шести. И наистина до момента всичко се връзва много добре.
Аз чакам големия завършек с нетърпение :D Премиерата ще я гледам веднага щом излезе, защото просто не издържам да не знам какво е станало. А нататък ще изчакам да завършат сезона и пак ще си го гледам наведнъж. :)
But goddamn,
you got me in love again