Гледано напоследък, Part 2

Мне, не е това, което си мислите... за архиви иде реч

Moderator: Moridin

Locked
Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jan 26, 2009 9:16 pm

И смеещите се момиченца, и пеперудките....

Чакайте да позная. Следва прочувстен пост от Вивиян за РаЗефон? :lol:

Вивиян, не го слушай само това "гуру", щото анимето е необятно, пък на гуруто вкуса - не.

Иначе, забелязала съм, че когато човек се сблъска с тази анимация за първи път, е склонен да хареса безмерно всичко. Примерно за мен ФМА и Бугипоп не са върха на върховете и не заслужават възторжествения лиричен патос, с който се обливат тука. Но пък аз ги гледах на по-късен етап от кариерата си на аниме маниак, така че други неща вече ме бяха впечатлили повече. А и хора и вкусове - секви.
My Anime List , My Manga List

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 26, 2009 9:20 pm

Ъм, не, че нещо, Христино, ма ти Бугипопа не си го гледала и не се дръж така, все едно си :) Тоя сериал не се схваща дори от едно ЦЯЛО гледане, пък кво остава от половин. Айде, голямата разбирачка вечно...
And you can't dance with a devil on your back...

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Jan 26, 2009 9:34 pm

Пеперудките, честно казано, не бяха изкпъкващият елемент за мен, защото това като образ (или поне смътно напомнящ) го има описано в едно от кантосите на Faerie Queene на Спенсър, а и там не ме впечатли...

А за Зефон-а...мииии...беше нещо, което харесах, но определено не поставих на пиедестал. Така или иначе, не сметнах, че е нещо, което пасва 99% на моя мироглед и цялостно светоусещане, но му се нарадвах на естетическите качества и замисъла, както и на изпълнението на същия замисъл. :)

Пък за гуруто...той даде дума да пипа нежно, така че за момента ще оставя вкусът ми в тази насока да бъде модифициран от него, предимно, защото дотук не е разочаровал. Пък ако вземе да злоупотребява с мен, вероятно ще последва бунт и упадък на авторитета. :mrgreen:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jan 26, 2009 9:37 pm

11 от 12 серии на Бугипоп съм изгледала, с доста самоизнасилване. Щом за 11 серии не ми е харесал, начи и за 12 нямаше.

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 26, 2009 9:48 pm

Като не ти е харесал, е трябвало да го спреш на втората. Гледайки ТОЯ сериал без да го харесваш, си схванала още по-малко от него, уверявам те, тъй че само си си изгубила времето :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jan 26, 2009 9:54 pm

Мдам, след Бугипоп почнах да спирам по-рано аниметата, които не ме кефят. Както знаеш и сам. :lol:

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 26, 2009 9:59 pm

Еми така и трябва :) А проблемът ни не е в това, че ти много си гледала, а аз малко. Щото колкото и в пъти повече от мен да си гледала, аз вече съм гледал наистина достатъчно, за да съм сигуре, че ако щях да развия твоите критерии, щях да съм ги развил :) Просто имаме различна идея за клишетата и това как функционират.

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jan 26, 2009 10:09 pm

Не е само до бройка, а и до видове. Аз съм гледала много по-разнообразни неща от теб и освен това съм устроена така, че да ми харесват всякакви типове аниме, докато ти се придържаш към по-тесен кръг от заглавия. Но това мерене на пишки сега е абсолютно безпредметно.

За клишетата съм съгласна - различни сме и това, което се харесва на единия, може да подразни другия. Аз не съм изцяло против тях - има клишета, които обожавам, колкото и да са изтъркани. Но като цяло, колкото по-оригинално и новаторско е дадено заглавие, толкова повече ме кефи. Сноб съм, какво да се прави...

Oui. Je suis garbage.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 26, 2009 10:35 pm

Нямам това предвид изобщо. И не си меря пишката с теб, най-малкото защото я имам, а ти не, за което ми завиждаш безмерно :lol: :lol: :lol: :lol:

И вкусът ми не е тесен, а просто анимето ми е една от поне петте големи мании, при това не най-голямата, така че си подбирам неща, сходни с нещата, които вече съм гледал и харесал. Иначе нямам жанрове, освен най-бесните шоджота и най нарутизираните шонен-сапунки, които да отхвърлям по дефолт, просто не са ми приоритетни.

А за клишетата имах предвид друго - ти възприемаш елемента Х като клише и точка. За теб няма значение как ще е имплементиран, ако го има, то той е клише и е зле, и ти променя перспективата, с която гледаш анимето. Аз възприемам като клише елементи, които не просто са често срещани, но са използвани зле/тривиално. Съответно ако елементът Х е използван добре, за мен няма значение, че е често срещан и няма да ме подразни. В това ни е разликата по отношение на клишетата, не толкова това, че възприемаме различни неща като такива.
Last edited by Roland on Mon Jan 26, 2009 10:37 pm, edited 1 time in total.

Muad_Dib
Shadowdancer

Post by Muad_Dib » Mon Jan 26, 2009 10:36 pm

Свалих си Resident Evil: Degeneration Blueray rip да си тествам монитора. Е много е красиво мамичката му, майка ми беше полузаспала и даже помисли персонажите за реални! Някой тук гледал ли го е цялото?

Бтв "екстрата" в Колекторса на RE5: TRAILER на Degeneration...Без думи...

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Jan 26, 2009 10:39 pm

Ъм, аз съм го гледал, даже май бях писал някъде наоколо.

Хич не ми бяха реалистични обаче на мен героите. Даже Леон ми беше по-грозен, отколкото в играта. Но иначе филмчето е много яко, ако си фен на франчайза :)

Amelia
Moderator

Post by Amelia » Mon Jan 26, 2009 10:47 pm

Въобще не е вярно това за клишетата. Има добре направени клишета, които нямам проблем да гледам и които харесвам. Има лошо направени клишета - те вече не ме кефят и ми развалят мнението за въпросното заглавие. В похватите и начините, по които се прилагат клишетата също има клишета.
Така че нещо и ти не си ме разбрал.

За пишката верно ти завиждам, мамицата ти! Но това:
така че си подбирам неща, сходни с нещата, които вече съм гледал и харесал
си е чиста проба самоограничаване. Вместо да изгледаш 30 еднакви мека сериала, би могъл да хвърлиш поглед на някои от различните типове анимета, които обсъждаме тук. Няма да ти загуби време, ще ти разшири мирогледа, ще ти обогати общата култура и т.н. И съм убедена, че ще ти донесе и повече удоволствие, което всъщност е целта на упражнението.

Oui. Je suis garbage.

Moridin
Global Moderator

Post by Moridin » Tue Jan 27, 2009 2:52 am

Кой квото ще, но Бугипопа е мачкателен отвсякъде и между другото е пример за нещо много интересно - да знаеш как да грабнеш въображението на зрителя. Въпреки че в него се казва доста малко и изисква доста сглобяване от страна на зрителите, прекарах солидно време в интернет, за да си изпълня чинно сглобяването. Същото по никой начин не може да се каже за Еванджелиън, в който нямам никакъв мерак да разбера как точно накрая намазаха супер яките му фантастични идеи.
This is it. Ground zero.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 27, 2009 9:43 am

Amelia wrote:
така че си подбирам неща, сходни с нещата, които вече съм гледал и харесал
си е чиста проба самоограничаване. Вместо да изгледаш 30 еднакви мека сериала, би могъл да хвърлиш поглед на някои от различните типове анимета, които обсъждаме тук. Няма да ти загуби време, ще ти разшири мирогледа, ще ти обогати общата култура и т.н. И съм убедена, че ще ти донесе и повече удоволствие, което всъщност е целта на упражнението.
Гледал съм няма и пет мека сериала бтв :) Гледал съм също биткаджийски шонени, всякакви фантастики и фентъзита, гледал съм хареми, комедии от всякакъв вид, гледал съм ДОРИ епизоди от DMC-то, по което всички толкова припадате. НЕ съм гледал спортни анимета, за което ще ми простиш, основно заради дължината им, не съм гледал кой знае колко шоджота и не съм гледал сапунки. Но не съм се умишлено ограничил от нещо, просто, както казах, не са ми приоритет.

И съм абс съгласен с Жоро за Бугипопа - това е едно от най-качествените в сюжетно отношение заглавия, които съм гледал, и е страшно майсторски направено по моите стандарти за изграждане на история. Които не се базират само на аниме между другото (това не е скрита нападка).

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Jan 27, 2009 10:18 am

Meanwhile, вчера изгледах първите четири епизода на Speed Grapher. Не ме зариби брутално, но излежда интересно и ше си го догледам.