"Последният" том на Колелото разцепен на 3 части
Добре де, тоз човечец, дет ги рисува тези неща, астигматик ли е нещо? Всичките му персонажи приличат на Тирион в недотам добра форма. А ако реши да рисува Тирион, просто наистина се страхувам що за чудо ще се пръкне изпод четката му. Тоест, това е бездарно, грозно, куцо, човешките фигури са непропорционални и въобще е на ниво пети клас час по рисуване в общообразователно училище.
За да не бъде претупан краят и 2000 страници не изглеждат достатъчни, защото повечето сюжетни нишки, които са заплитани в предишните 11 книги изискват разплитане. Или поне повечето, и това предполагам е желанието на всеки фен. И въобще 2000 страници звучи като приемлив минимум. И ако и след като желанието на Р.Джордан е било финалът да бъде побран в една книга, мисля, че това би трябвало да се уважи. И освен това една такава епична по формат книга напълно би прилягала за завършек на тази епична поредица.
И така, заключението е, че и тук финансовите интереси няма да се събразят с останалите.
А само помислете за човека зад спевдонима Р. Джордан и как в последните си моменти изтичащи между пръстите му като пясък е намирал сили да пише.
И така, заключението е, че и тук финансовите интереси няма да се събразят с останалите.

А само помислете за човека зад спевдонима Р. Джордан и как в последните си моменти изтичащи между пръстите му като пясък е намирал сили да пише.
- beliefcontrol
- Paragon
Като цяло ужасна новина, но като се замисли човек си е правилното нещо да се направи. Естествено вината е на Джордан, защото можеше да запълни с повече действие последните 2 книги (особенно 10-та) и щеше да успее да завърши поредицата в 12 книги както планира, а не да я разпостира и разбледнява. Но разбира се като се замисли човек всичко след 6 книга е доста хаотично, но това е било дискутарино...
Разбира се от литературна гледна точка такова "разводняване" е доста негативно, при такива случаи просто се премахват излишните и писнали сюжети и се довършва книгата с основна интонация към финалната битка, като по пътя се изясняват най-наболелите загадки. А теории от типа "Кой уви Ашмодеан" се оставят неадресирани, за да могат радикалните фенове които пишат по 10 теории на ден за Колелото да получат урок.
Разбира се това си тези правила не биха могли да важат тука, тъй като това не ти е литературен шедьовър, тъй че си е напълно нормално разцеплението на финала да следва правилата на жанра.
Поне хубавото е че ще можем да поживеем още 3 години с магията на Колелото, докато 1 книга щеше да бъде прочетена наведнъж и сумати факти щяха да ни бъдат представени без време за осмисляне. Пладнешки обир си е, да, но Сандерсон не е виновен. И аз искрено се надявам хвалбите за неговите артистични качества да са верни и да завърши както подобава тази велика поредица.
Разбира се от литературна гледна точка такова "разводняване" е доста негативно, при такива случаи просто се премахват излишните и писнали сюжети и се довършва книгата с основна интонация към финалната битка, като по пътя се изясняват най-наболелите загадки. А теории от типа "Кой уви Ашмодеан" се оставят неадресирани, за да могат радикалните фенове които пишат по 10 теории на ден за Колелото да получат урок.

Поне хубавото е че ще можем да поживеем още 3 години с магията на Колелото, докато 1 книга щеше да бъде прочетена наведнъж и сумати факти щяха да ни бъдат представени без време за осмисляне. Пладнешки обир си е, да, но Сандерсон не е виновен. И аз искрено се надявам хвалбите за неговите артистични качества да са верни и да завърши както подобава тази велика поредица.
"Който ни освободи, той ще ни зароби" - Васил Левски
Живот на високи обороти
Живот на високи обороти
Една забавна история покрай написването на книгите, разказана лично от Брандън Сандерсън.
Той попитал асистентите на РД дали няма някъде лист с всичките второстепенни герои и описание кой къде се намира. Разтърсили се хората и му намерили някакви файлове, които пратили на Сандерсън.
Отворил файла с героите около Перин Айбара. И що да гледа - файлът съдържал около 200 имена на хора на Две Реки. Любопитното било, че това били хора, които изобщо не се били появили в книгите. РД си направил труда да измисли всичките 200 имена на хората от Две реки с Перин, като дори за някой от тях имало описана професия и нещо отгоре.
Та на мен ми се стори смешно представяйки си шокираната физиономия на Брандън виждайки какъв "номер" му е "погодил" Създателя.

Той попитал асистентите на РД дали няма някъде лист с всичките второстепенни герои и описание кой къде се намира. Разтърсили се хората и му намерили някакви файлове, които пратили на Сандерсън.
Отворил файла с героите около Перин Айбара. И що да гледа - файлът съдържал около 200 имена на хора на Две Реки. Любопитното било, че това били хора, които изобщо не се били появили в книгите. РД си направил труда да измисли всичките 200 имена на хората от Две реки с Перин, като дори за някой от тях имало описана професия и нещо отгоре.

Та на мен ми се стори смешно представяйки си шокираната физиономия на Брандън виждайки какъв "номер" му е "погодил" Създателя.

If you want to touch Me-touch the sun,
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me.©
LightOne(2005-?)
Колелото на Времето - Какво липсва в превода?
if you want to catch Me-catch the wind,
if you want to smell Me-smell the blood,
if you want to kill Me-kill the death,
if you want to live-be Me.©
LightOne(2005-?)
Колелото на Времето - Какво липсва в превода?
- RRSunknown
- Elder God
- armageddon
- Forsaken
Излезе първото ревю на The Gathering Storm.
Ревю
Само да предупредя, че авторът естествено е just about the biggest WoT fanboy in the world и преди години в ексклузивното си ревю на 10-ия том написа откровени безумия като "the story picks up the pace again"и го беше нахвалил сериозно, така че имайте това предвид.
Ако обаче игнорираме патоса и бликащата фенбойщина на настоящото ревю, има доста обективна информация кои герои по колко присъстват в книгата и други подобни неща (примерно повече от половината са глави на Ранд, което от една страна е добре, все пак това е главната сюжетна линия, от друга, самият той ме дразнеше много в последните томове).
Ревю
Само да предупредя, че авторът естествено е just about the biggest WoT fanboy in the world и преди години в ексклузивното си ревю на 10-ия том написа откровени безумия като "the story picks up the pace again"и го беше нахвалил сериозно, така че имайте това предвид.
Ако обаче игнорираме патоса и бликащата фенбойщина на настоящото ревю, има доста обективна информация кои герои по колко присъстват в книгата и други подобни неща (примерно повече от половината са глави на Ранд, което от една страна е добре, все пак това е главната сюжетна линия, от друга, самият той ме дразнеше много в последните томове).
Sure your parents might think you're a failure
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
But no one's ever said: "First, let's kill all the tailors"
Don't be a lawyer!
- RRSunknown
- Elder God
Книгата да не е излязла случайно че вече има ревю ?
Едит: хубаво е да гледам линковете преди да задавам тъпи въпроси
Явно не е излязла но пича я е чел.
Тоwва което ми направи впечатление е:
Едит: хубаво е да гледам линковете преди да задавам тъпи въпроси

Явно не е излязла но пича я е чел.
Тоwва което ми направи впечатление е:
Ако е вярно -would rank it up there in the top 4 in the series along with The Shadow Rising, The Fires of Heaven, and The Great Hunt. Pacing-wise, I would agree with Brandon Sanderson’s statement that it’s similar to books 4-6 in the series.

- armageddon
- Forsaken
Хмм, ще има глави с Егвийн, че и даже гепила шоуто lol Иначе звучи много re-assuring, дано наистина се окаже така. Особено
Слава на Великия властелин! Щото точно по първия метод изтърпях последната книга.The point is that this isn’t a book where you slug through pages for a dozen chapters, read an exciting part, and then have to dig through another ten. This is far more evened out, with carefully crafted arcs that begin and end within the confines of this single volume.
- RRSunknown
- Elder God
немам си на идея но аз ще я чета по най бързия начин, за вас не знам.
като гледам че Ранд все повече щял да откача и че по средата на книгата имало драматичен обрат силно се надяват това е ликвидацията на Нинийв и Кацуян - две в едно - неочаквано добра комбинация. Така ще ми сбъднат една от детските мечти - да видя двете патки в казана.
като гледам че Ранд все повече щял да откача и че по средата на книгата имало драматичен обрат силно се надяват това е ликвидацията на Нинийв и Кацуян - две в едно - неочаквано добра комбинация. Така ще ми сбъднат една от детските мечти - да видя двете патки в казана.
- armageddon
- Forsaken