Марфе, Гибли - принципно съм съгласен с вас. Момичето явно е неопитно, или пък е искало да привлече внимание със заглавие от типа "Митът Батак". Това очевидно е лош вкус. Но ми направи адски лошо впечатление, че никой от т.нар. сериозни политици явно не си е направил труда (или неговия екип поне) да прочето за какво всъщност става въпрос. Защото ако някой беше прочел, всичко сигурно щеше да премине като това, което е - неразумно избрано заглавие, и навлизане в спорна тема, от чието избистряне ползата е неясна.
Може Първанов да е всякакъв като личност, но все пак е президент на тази държава, и трябва да се държи като такъв. Същото се отнася за всички партийни лидери, държавни чиновници, директорът на Историческия музей дори. Но какво се получава - то не бяха чужди интереси, то не беше Турция, което иска да ни унищожи, то не беше това момиче национален предател. Ще извинявате, ама значи е ОК да излагаш български антики, собственост на човек който е явен престъпник, и да го хвалиш какъв патриот е, но в същото време трябва да разпънеш на кол една историчка, чието единствено прегрешение е, че е избрала глупаво заглавие. Не знам, но на мен ми се струва, че ценностите ни са тотално объркани.
Колкото до умереността, не съм чак толкова умерен, просто в случая става въпрос, че това, което се твърди по по-голямата част от вестниците просто няма нищо общо с истината. Баси, това да искаш да се изясни истината вече за умереност ли се смята? Ако е така, значи сме много зле, и като самосъзнание, и като държава. Но това е, сега си плащаме сметката, защото доста политици почнаха да стават националисти, и затова сега е напълно приемливо да се държиш като пълен дивак, защото видиш ли, някой предполагаемо иска да накърни националните ни ценности. Защото Волен Сидеров си беше по СКАТ още в края на 90те, ама никой не му обръщаше внимание, докато политици, смятани за уважавани, почнаха да говорят като него, само по-замазано, но в същината си без разлика. Абе това е, у нас по-голямата част от хората не си дават сметка за последствията, независимо в каква област.
This signature is not yet rated