Buffy the Vampire Slayer & Angel - SPOILERS

Bamse! Pimpa! Ruxpin!
Random
Ascendent

Post by Random » Sun Sep 20, 2009 8:52 pm

Е, аз имам предвид пауза от седмица примерно, докато изгледам True Blood :D Иначе и комиксите ще си намеря скоро, задължително.
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Roland
Site Admin

Post by Roland » Sun Sep 20, 2009 9:07 pm

Бе аз не бих смесвал точно тия сериали, щото имат сходни черти малко, а са твърде различни концептуално, но ти си знаеш :) Мен тук ми дойдоха сборниците с есета върху Бъфи и Ейнджъл - Seven Seasons of Buffy & Five Seasons of Angel - но още не съм се хванал да чета.
And you can't dance with a devil on your back...

Random
Ascendent

Post by Random » Sun Sep 20, 2009 10:19 pm

Всъщност доста добре се смесват, съдейки по единия епизод на True Blood, който изгледах. Твърде различни и добри са по различни начини, така че не ми пречи :) Бъфи обаче някакси не спира да ми е в главата, толкова ме изкефи. Поне съм сигурен, че и на второ гледане ще ме зарадва много, та като добавя комиксите, разни есета и т.н., срещата далеч не е последна :)
Random's 23 cents.
===
S.M.I.²L.E.

Dr. Horrible
Forsaken

Post by Dr. Horrible » Mon Sep 21, 2009 10:53 am

Ех, краят на Ейнджъл наистина е огромен. Обожавам Бъфи, но Ейнджъл си е моят сериал. И финалът – Not Fade Away ми е най-любимият завършек на сериал евър. “Maybe they're not there to be beat. Maybe they're there to be fought. Maybe fighting them is what makes human beings so remarkably strong.” е грандиозна мисъл.

Впрочем и комиксите по Ейнджъл са хубави, поне до 17-ти брой. Следващите пет са адски зле, а нататък не знам.
But goddamn,
you got me in love again

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Sep 22, 2009 3:23 pm

При комиксите до момента тези по осмия сезон на "Бъфи" ме радват повече откъм рисунки и история. А кориците на Джо Чен са грандиозни (тя е правила и тези на Runaways от периода на Брайън Воън :wink: ). След Джеймс Джин (художник на кориците на Fables и спечелил наградата "Eisner" в тази категория пет поредни години :shock: ) Джо Чен най-много ме впечатлява като автор на корици.

От двата сериала повече ме кефи "Ейнджъл", но при комиксите не ми допада стилът на рисуване. Иначе историите след петия сезон са добри откъм сюжет и реплики - личи си, че Уидън следи нещата и в двете поредици.
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Wed Sep 23, 2009 5:21 pm

"Once More, With Feeling". Честно да си призная, този епизод беше едно от най-уникалните преживявания, които са ми се случвали изобщо. Не знам как стана така. Знаех какво ще представлява епизодът, все пак съм чел статията на Роланд и Трип, очаквах да ми хареса, очаквах да е малко по-сериозен, отколкото трябва. Всичко това се, хм, сбъдна, но въпреки това бях изненадан. Не знам от какво. Може би от факта, че изгледах този епизод без усмивката да слезе от лицето ми и едва десетина минути след като свърши осъзнах, че разкритията, които се направиха, са всъщност твърде сериозни, че случилото се вероятно ще е от изключителна важност в по-нататъшното развитие на всички герои и че като цяло съм изгледал някаква гениалност, каквато рядко може да се види в телевизията. И нямам предвид песните. Тара пееше много хубаво, бтв.

С "Ейнджъл" съм до към седемнадесетия епизод на първия сезон - "Eternity", тоест, където
Spoiler: show
някаква актриса го дрогира и той взе, че стана лош отново.
Много добър сериал до момента, наистина. Малко в конкретния епизод някак
лошотията му не ме впечатли много - при положение, че си спомням доста бруталните му изпълнения в другия сериал, това е трудно, де.
Иначе до момента фаворит ми е "The Prodigal". Много красив епизод, някакси. Препоръчвам.
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Sep 27, 2009 2:20 pm

Вторият сезон на "Ейнджъл" започна размазващо. Да отбележа, де - поне първите пет епизода радват мощно.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Sun Oct 04, 2009 6:24 pm

tigermaster wrote:Вторият сезон на "Ейнджъл" започна размазващо. Да отбележа, де - поне първите пет епизода радват мощно.
И свърши готино. Много конански, някакси, но готино. Бтв, целият сезон ми напомняше на разни песнички. Примерно "Girls Go Chopping" на Lordi около събитията са Друсила и Дарла или "Die with Honor" на Manowar някъде към края, когато се появи
братовчедът на Лорн.
Също и песента от "Десперадо" около разни събития, свързани с Линдси, или... Абе, доста са. Рядко ми се случва, честно казано, и никога до сега в толкова много епизоди. Дано третият да продължи да качва нивото.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 12, 2009 5:58 pm

http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... R&v=glance

Хехе, това е малко соленичко, обаче изглежда мега яко :mrgreen:

Vivian
Forsaken

Post by Vivian » Mon Oct 12, 2009 7:15 pm

Roland wrote:http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/de ... R&v=glance

Хехе, това е малко соленичко, обаче изглежда мега яко :mrgreen:
Това дори аз се изкушавам да си приордърна, а знаеш, в момента съм посветена на кауза! :oops:
Абе да спориш с Вивиан за филми е като да ловиш пираня с патката си - нито много риба ще наловиш нито члена ти ще става за нещо след това .... --The Dragon

Напомнете ми да не споря с Вивиан. Лайк евър. -- Muad_Dib

Roland
Site Admin

Post by Roland » Mon Oct 12, 2009 8:01 pm

Don't give in to temptation! Lives depend upon it!!!

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 13, 2009 9:13 am

ААААААААААААААААААА!!!!!!! КРАЯТ НА ДНИТЕ ИЗ ЪПОН ЪС!!!!!!

Spike & Xander - If I Were Gay

passer-by
Elder God

Post by passer-by » Tue Oct 13, 2009 10:24 am

Кадърен монтаж. :lol:
The Best of Mozart
https://www.youtube.com/watch?v=Rb0UmrCXxVA
Moridin wrote:Нещо хайпът във форума силно намаля :)

Roland
Site Admin

Post by Roland » Tue Oct 13, 2009 4:41 pm

Специално началният поглед на Спайк...

tigermaster
Elder God

Post by tigermaster » Fri Oct 30, 2009 7:14 pm

Хехххх...
Поради разни тъпи причини изоставих горката Бъфи в средата на шестия сезон на сериала й - вероятно ще продължа по-натам, де, обаче по-късно.
Иначе изгледах първите четири сезона на "Ейнджъл" и се изкефих много, особено на Уесли. Няма да повтарям другите сега, но наистина е готин.
А петия се опитахме със семейството да го отпочнем снощи навечеря, обаче поради две двайсетминутни спирания на тока нещо не се получи както трябва. Едва успяхме да изгледаме първия епизод. Който май по-скоро не беше нещо особено, но пък и предвид края на предишния сезон си беше доста точен.
Света аз цял обходих
Срещнах милиони хора

Блог
The Painting