Гледано напоследък, Част VI: 2049

Филми, бре, филми... Джена Джеймсън, Трейси Лордс – we have them all!
tigermaster
Elder God

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by tigermaster » Mon Jun 30, 2025 1:47 am

"F1: Филмът":
https://www.imdb.com/title/tt16311594
Не съм гледал "Топ Гън: Маверик" на същия режисьор, та нямам база за сравнение между двете, обаче за него видях похвала, че вкарва зрителя в пилотската кабина на изтребител по феноменален начин.
Та и тук така - просто по време на състезанията имах чувството, че съм вътре в болида на Брад Пит или Дамсън Идрис. В тази връзка - тапите в ушите май ми спасиха живота. Филмът е страшно шумен. Бият се хард рок, боботенето на Ханс Цимер (бая готин саундтрак, всъщност) и рев на коли през една огромна част от филма, плюс коментаторите на състезанията отгоре...
Самият филм всъщност е страшно приятен за гледане. Лековат тон и скоростно темпо, плюс супер клиширана история, която обаче не пречи изобщо - защото героите са готини, а техническата реализация е просто смазваща. (Нищо не може да бутне звуковото оформление на "Грешници", обаче "F1" се доближава доста, а визуално е ЗОМГ.) А и навлиза в разни подробности около автомобилните състезания, за които бях чувал, но и бях забравил после - та ми беше интересно да видя как пилотите загряват гумите на болидите, преди да почнат да се гонят на сериозно.
Плюс, че поне в киното в Ринга излизането на филма си е събитие. Дадоха ми две картончета за намаление за продукти на "Мерцедес", а пред касите имаше зелен болид и симулатор на състезание. Та вероятно по тоя повод залата беше пълна с хлапета - ама няма лошо де, децата трябва да се научат да гледат кино.
Иначе филмът сигурно вече си е избил гигантския бюджет само покрай титаничното количество продуктово позициониране вътре. А и един от продуцентите е Луис Хамилтън, който се явява и нещо като финален бос в последното състезание.

Сега искам екранизация на играта "Rock n' Roll Racing".
Света аз цял обходих
и изправен гордо пак стоя.
Срещнах милиони хора
и на всичките им взех ума.

Блог
The Painting
Случаят с изтрития спомен
РЕВЮ: „The Lord of the Rings: The Rings of Power”

Yan
Site Admin

Re: Гледано напоследък, Част VI: 2049

Post by Yan » Mon Jun 30, 2025 5:01 pm

Mission: Impossible - The Final Reckoning
https://www.imdb.com/title/tt9603208/

Искрено се надявам наистина да се окаже последната Мисия Невъзможна поне с този актьорски състав. Имаше си обичайните впечатляващи каскади, много екшън и сериозни дупки в сюжета, с които се характеризират последните 3-4 филма в поредицата. Том Круз вече е на годиники и му личи. Хейли Атуел е симпатяга, но химията и с Том Круз никаква я нямаше и си беше Ребека Фъргюсън, ама за бедни. Хареса ми участието на ЦРУ агента от първата Мисия Невъзможна, беше хубав начин да се навържат събитията от отделните филми и да се покажат част от последствията от действията на Итън. Като цяло съм по-скоро доволен, но си е крайно време Том Круз да хвърли кърпата и да приключи с франчайза, поне пред камерата.

K-Pop Demon Hunters
https://www.imdb.com/title/tt14205554/

Ако бях тийнейджър вероятно щеше да ми хареса много повече. Сега обаче го слагам в категорията - Става за убиване на час и половина. Анимацията е великолепна (все пак са хората правили Spider-verse филмите), котката и пилето бяха чудни и до там. Песните са доста catchy, но не са моето нещо, сюжетът беше предвидим та дрънка. Не съжалявам, че го гледах, но след седмица няма да го помня.
Правилата на бордгейминга:
1. Всички други неща, включително храна, дрехи, застраховка за колата и пари за обяд, представляват непредвидени разходи по отношение на това, което ви е необходимо за игрите.
2. Никога не пресмятайте общата стойност на това, което сте купили.
3. Ако искате нещо, значи ви е нужно.
4. Ако ви е нужно, значи трябва да го купите.